Pattanó ujj, műtét.. (beszélgetés)
Sziasztok!
Hátha segít másnak is...
Szerencsére én nem jutottam el a műtétig.
Jelenlegi munkám következtében ínhüvelygyulladásom lett, amiből kialakult az ínen egy duzzanat, csomó, ami a "pattanó ujj" tünetet okozta.
Csináltam én vele mindent, merevítettem, kentem ínhüvelygyulladásra való krémmel, de semmi nem használt.
Már annyira fájt, hogy másik kezemmel is kínszenvedés volt hajlítani/kiegyenesíteni. Fogni sem tudtam már vele még egy tollat sem. Nagyon el voltam keseredve.
Úgy 2 hete hozott nekem valaki "tigris tapaszt". Nem nagyon hittem benne, de kipróbáltam. Éjszakára beragasztottam a leginkább fájó részt.
Reggel alig akartam elhinni: már csak egészen kicsit pattogott az ujjam és alig fájt.
4 éjjel aludtam tapaszban. Most teljesen jó a kezem, tudok fogni, nem fáj, nem pattog. Pedig közben ugyanúgy dolgoztam is.
Nem tudták megmondani mitől keletkezett max annyit mondtak hogy megerőltettem..de kb semmit nem csináltam az ujjammal csak írtam vele és lecseszett az orvos hogy még írni se írjak vele annyira gáz a helyzet és azért kell keresnem megint sebészt mert bem biztos hogy meglehet már menteni az ujjamat a következő műtéttől. Reumatológián voltan múlthéten ott elküldtek röntgenre..meg közölték hogy majd gyógytorna..és a másik orvos aki uh-t csinált ő meg azt mondta felejtsem el a gyógytornát mert csak rosszabb lesz..
Úgy hogy nem tudom mi lesz aug 12fele tudok elmenni a sebészhez akivel elindultunk márc.6án ezzel az egésszel ő majd kitalálja hogy legyen. Holnap visszamegyek a reumára ahol amúgy közölték hogy ha tudtam várni márciustól akkor ráér az ujjam...
Tendinitis? Ín-gyulladás?
Hűha, és hogyan, mitől keletkezett?
Sziasztok...hát nekem a fájdalom nem múlt így elmentem magánúton lágyrész uh-ra.. az egész inam ödémás..folyadék van az in körül és tendinozisom van..azt mondták felejtsem el a munkát a bal kezemmel(bal kezes vagyok) és menjek el egy kézsebészhez...
Március 21.én műtöttek.
Bocsi hogy későn írtam mi a helyzet.
Laura voltam
Sziasztok! Szomorúan olvasom,hogy bizony van akinek műtét után sem lett jobb! :( Nem tudom mitől függ ez,nekem tökéletes,április 26-án műtötték,szinte nem is látszik hol volt. Mozog rendesen,nem fáj,nem érzékeny!
Szerintem ezek a kenőcsök csak ideig-óráig hatnak,hosszútávú eredménye nem valószínű,hogy lesz ! Tudom,mindent megpróbál az ember,de sokszor kár húzni az időt,szenvedni feleslegesen ! Pont ma írt a hölgy akivel egy napon műtöttek, // neki a karját és csuklóját,// karja jó lett,csukló nem,azt szeptemberbe újra meg kell műteni,már sokadszor! :( Fene tudja mitől van,hogy van akinek elsőre,van akinek sokadjára sem sikerül! :(
Az Uzsokiban csinálta Gábor Antal főorvos úr!
Mos 5. hete és fáj, duzzadt, pattan, görcsbe áll. Rosszabb, sokkal, mint előtte!Hétfőn megyek vissza hozzá. Persze, tudom, a műtét kockázattal jár. Vajon mit fog ajánlani? Ha ajánlhatom, NE Műttesd meg!Soha nem lesz olyan, mert ott bevagdalnak dolgokat, azok hegesedéssel gyógyulnak.Írd meg, veled mi van? orgomari@index.hu Erre írjatok, kinek hogy ment műtét után! Köszi!
Okés,drukkolok! :)
Nem tudom,hogy pattano ujj e a tiéd,de nekem nagyon fájt,ha behajlott!Hátha ez nem is az és helyretudod hozni "házilag"! Szorítok! :)
Nekem az elmúlt napokban borzasztóan fáj a műtött ujjam
Szerintetek visszamenjek dokihoz a fájdalom miatt? Hiába írt föl flector krémet nem használ.
További ajánlott fórumok:
- Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait?
- Mennyi ideig tart a térdprotézis műtét utáni felépülés?
- PCOS-Petefészek ciszta műtét után sikerül a baba?
- Laparoszkópos műtét (endometriózis gyanú) hol, kinél? (Budapest)
- Epekő műtétről tapasztalatok?
- Pattanó ujj műtét, helyi érzéstelenítésben hogy zajlik?