Pattanás van a combomon, mit tegyek? (tudásbázis)
Egy ide illo oskori elmelet ami a csecsemokortol a 3-ik generacios eletkorig ervenyes lent a "Lúgosítás - Savasodás / Savasodás tünetei a szervezetben " resznel ezt irja "Bőrtünetek, kiütések, pattanások, ekcéma jelentkezése, a bőr sápadt és szürkés/sárgás színűvé válik.
" innen [link]
és csak azon a területen lesznek patik?
mert ha igen, akkor simán lehet az oka az, hogy ott összefekvő bőrfelületek lehetnek, tehát "bepállik" a bőröd. Akkor esetleg egy kis hintőpor segíthet.
Nem tudom hány éves vagy, nem néztem meg az adatlapodat, de fiatal koromban én is borotváltam, és nem szúrt, lassan nőtt... de a rendszeres borotválással 100% hogy megerősödik a szőrzeted, tehát már középtávon is kicseszel magaddal.
A gyantát próbáltam, de attól is pattanásos.
Nekem bejön a borotva 4-5 naponta szoktam és nem szúr. Gyantázni pedig csak akkor lehet ha kicsit hosszabb a szőr, én pedig azt nem szeretem.
Nekem a gyantától ki szokott pattogni a bőröm. Kicsi pattanások lesznek rajtam és szinte minden szőrszál begyullad, van a mi befelé nől és fáj is.
Szerintem mindegy, hogy borotva vagy gyanta, mindkettőnél lehet ez a tünet. De! A gyanta tovább tart, és gyökerestül kezeli a problémát, és nem szúr, ha nő kifelé. És ritkul is a szőrös terület.
próbáltam, de valahogy kellemetlenebb volt utána, húzódott és száradt a bőröm.
De egy ismerősöm (férfi!) arra esküszik, hogy kb havonta a fürdővízbe 1 kg tengeri só, abban heverészés, és sima lesz a bőre, sehol egy pörsenés. Na azt még nem próbáltam.
Nagyon jó az ötleted!!
De azzal el kell hogy szomorítsalak, hogy a cukor is vegyszeres... :( Bár valóban lényegesen jobb, mint a "valódi" testradírok.
nekem szőrtelenítés utáni begyulladt tüszőm gyakorlatilag már egyáltalán nincs, 2 dolgot csinálok másképp, mióta megszűnt ez a probléma:
- nem használok tusfürdőt, csak szappant - állati jó szappanok vannak, pl a dmben is kapható, hidegen sajtolt olajjal készültből van kb 4 féle, tök jók, és nem szárítják a bőrt
- testradír hiperbonyolult módszerrel, hetente egyszer. Van egy doboz sima kristálycukor a fürdőszobában. Zuhanyzás közben, amikor már beszappanoztam magam, vizes kézzel benyúlok a dobozba, a tenyeremre ragad a kristálycukor, azzal végigdörgölöm magam. Összesen kétszer-háromszor nyúlok a dobozba. Óccsó, hatékony, nem tartalmaz mindenféle vegyszert.
egyelore hagy abba a borotvat,attol gyullad be,jo hogy nem visszafele nott a szor,keress ra a google-n.egy kis olvasnivalo-t itt is talalsz
Borotválás után rengeteg pattanás van a combomon fenék alatt, ráadásul nem aprók és be van gyulladva.
Mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Mit használtok aknés, pattanásos bőrre?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- 24 évesen borzalmas pattanások. Semmi nem segít.
- Nagyon száraz és pattanásos a bőröm, mit tegyek?
- Mit tegyek, ha a vállamon és a karom felső részén pattanások jöttek ki? Mivel kezelhetném őket?
- Striám helyén apró viszkető pattanások vannak...Mit tegyek?