Pattanás utáni hegeket hogyan lehetne eltüntetni? (tudásbázis)
Nekem a The Ordinary termékek jöttek be (lejjebb írták, hogy szalicilos, c-vitaminos stb termékek, ezeket ők is gyártják, utána kell nézni), bár szerencsés vagyok: csak halvány barna foltok voltak az arcomon, az is mininális (értsd: egy-kettő), és csak engem zavart.
Illetve a GIGI is nagyon jó, a kozmetikusom azzal dolgozik.
Évekig küzdöttem pattanásokkal, és sajnos meg is lett a nyoma. A felnőttkori pattanásaim elmúltak,ugyanis a problémát a gyökerénél kell megoldani. Az én esetemben inzulinrezisztencia, ezért ajánlatos felnőtt kori pattanásokkal endokrinológushoz elmenni.
A lényeg, hogy a heges bőrt ápolni kell a bőrt. Én későn tudtam ezt meg, így mindenféle módszert kipróbáltam, melyekkel a nyomkodás után még tovább gyötörtem a bőröm. ( savas hámlasztás, tűs henger, bőrcsiszolás, TCA, stb...) AZ elmúlt fél évben szinte teljesen elmúltak a bemélyedések, sokkal homogénebb a bőrfelszínem, mondjuk ehhez bőrgyógyász is kellett.
Ezeket használom:
- havonta egyszer VIVACE kezelés (csak az érintett területen, kb. 30.000 Ft/alkalom)
- GIGI Bioplazma nappal krém (kozmetikustól, 30ml nagyon sokáig elég)
- nappalra 50 faktoros fényvédő
- este arclemosó szalicilos (Evelin kb. 1200 Ft)
- 12%os C vitamin szérum (Evelin kb.2500 Ft)
A VIVACE tényleg nem olcsó, de ha belegondolok, hogy évekig mennyi mindent kipróbáltam és ezeket összeadnám, sokkal több jönne ki. Kb. 4-5 kezelésre van szükség, de ezt bőrgyógyász pontosan megmondja.
Remélem tudtam segíteni.
Sziasztok en most regisztraltam es meg annyira nem vagyok jartas :)
Segitseget kernek :S A Baratomnak szeretnek segiteni nagyon szeretem ot es barmit megtennek erte panaszai: pattanasos arc bor es kicsit enyhe hegesedes van az arcan az orr bal es jobb tajekan szval lenyeg az h minden arc kezelesi termeket kiprobaltunk de csak penz kidobas volt most utoljara tőgeszappant vettunk es szicilissavas alkoholt es 2xszer hasznalta egy nap a sziciliszsavas alkoholt pedig akkor,h ha az arcat nyomkodta... Es azaz igazsag,hogy rosszabb lettt es nagyon kiborult de en jobban mert nem tudom,hogyan tudnek rajta segiteni mit probaljunk ki h a pattanasok enyhuljenek h ne jojjenek ki es hogy az arcan enyhuljenek a hegek :S most itt azokat olvastam h viragkrem?? Mrg teafaolaj h ezek milyenek hazsnosak?? NAGYON KERLEK SEGITSETEK ADJATOK TANACSOKAT MERT NEM TUDOM MITRVO LEGYEK!!!! ELORE IS KOSZONOM!!!
Segitseget kernek :S A Baratomnak szeretnek segiteni nagyon szeretem ot es barmit megtennek erte panaszai: pattanasos arc bor es kicsit enyhe hegesedes van az arcan az orr bal es jobb tajekan szval lenyeg az h minden arc kezelesi termeket kiprobaltunk de csak penz kidobas volt most utoljara tőgeszappant vettunk es szicilissavas alkoholt es 2xszer hasznalta egy nap a sziciliszsavas alkoholt pedig akkor,h ha az arcat nyomkodta... Es azaz igazsag,hogy rosszabb lettt es nagyon kiborult de en jobban mert nem tudom,hogyan tudnek rajta segiteni mit probaljunk ki h a pattanasok enyhuljenek h ne jojjenek ki es hogy az arcan enyhuljenek a hegek :S most itt azokat olvastam h viragkrem?? Mrg teafaolaj h ezek milyenek hazsnosak?? NAGYON KERLEK SEGITSETEK ADJATOK TANACSOKAT MERT NEM TUDOM MITRVO LEGYEK!!!! ELORE IS KOSZONOM!!!
Kipróbáltam a körömvirágkrémet és tényleg halványodnak tőle a hegek :)
Ajánlom mindenkinek.
Hogy teljesen eltűnjenek mit tehetek? Ezzel kenegessem és elég lesz?
Nem tudom otthon alkalmazzák-e, érdeklődj utána.
Bőrgyógyász csinálja, egy (nagy)injekciós tűvel az arc bőr alá nyúl, és elkezdi a tűt a bőr alatt mozgatni ott, ahol heges. A heg az nem más, mint összenövés a bőr alsó rétegeivel (nem tudom , hogy fejezzem ki magam, hogy értsd), szóval azzal, hogy mozgatja a tűt, így a hegek eltűnnek. Helyi érzéstelenítésben csinálják.
Magán bőrgyógyásznál kérdezz rá.
Sziasztok!
Nekem a pattanások után maradtak lyukak az arcomon (ha éppen úgy vetül a fény, akkor sajnos nagyon látszik). Van valami mód ezek eltűntetésére?
Hello!
Nekem rengeteg régi és friss hegem van.Kiskorom óta kiütések jelennek meg rajtam egy évebn 1-2 alkalommal.Régen rettentően elvakart és azoknak megmaradt a nyoma.Most is kijön néha,de ügyelek hogy ne vakarjam el .(14 vok,csak nem lehetett annak regisztralni)Jelen pillanatban barna foltjaim vannak és a bőrgyogyász elküldött laborvizsgálatra a kiütések miatt de a hegekre nem mondott smemit.Azt mondta majd később.Én meg rákérdeztem a contratubexre de nem ajánlotta,azt mondta csodákat ne várjak.Amugy is itt romániaban 4000 ftba átszámolható az ára.Gondoltam hogy elmegyek a kozmetikushoz neki van biotron lámpája,csak nem tudom megérnée mit gondoltok?
Sziasztok!
Én a körömvirág krémet tudom ajánlani mindenkinek. A sebeket gyorsan begyógyítja, gyulladást is csökkenti, a sebhelyek is gyorsabban halványodnak tőle. Nem beszélve arról, hogy elég baráti áron beszerezhető, és sokáig tart.
Remélem tudtam ezzel valakinek segíteni!
Sziasztok!
Nekem is a hegekkel van problémám..., de már egy jó ideje( több éve). /Azt mondták egy évig is eltarthat mire eltűnik./
A hátamon vannak és nagyon csúnyák, láthatóak.
Nem bírom elviselni. :(
Nem tudom mikor múlnak el, de maguktól biztos nem.
Próbáltam egy s mást, de nem vállt be.
Tudnátok ajánlani vmit, ami segíthet?
Olvastam krémekről, napozásról, lámpázásról,bőrgyógyászról(...).
Ha szolizok az jót tesz neki?
Melyik lenne a legjobb és mennyi idő mire hat?
Olyan szörnyű ez a helyzet, itt a nyár, strandra se mehetek, mert, hogy néz ki ...
Ujjatlan felsőt se vehetek fel...nem öltözhetek úgy ahogy akarok.Szörnyű!
Akinek vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban, szívesen várom.
Köszönöm előre is a segítségeteket.
Pontosan milyen színnel kell világítani és mennyi ideig?
előre is köszönöm a választ :)
Szerezz, kérj kölcsön biotron /bionic ki minek nevezi/ lámpát. Ez egy Zepteres készülék, a hegesedést szépen eltünteti egy két kezelés után. De nagyon sok kozmetikusnak is van. Keress a baráti körödben hátha van valakinek.
Hidd el én már kipróbáltam műtéti hegeket tüntetett el.
Kiscsaj:
Jelenleg itthon bújok a nap elöl, lézeres hámlasztás után: Magyarország legjobb bőrgyógyáz kozmetikusa kezel. Mély szövetekig lukcsos az arcböröm. Lézerrel újrainditották a kollegén szintek müködését, ezálltalál 3 kezelés után, ami havonta ismételnek elmúlnak a hegek. Sajna 100%-os eredményt nem lehet elérni, de sokkal szebb lesz.
Ajánlanám Neked orvosom, de mivel én is 7 hetet vártam mire kezelésre kerültem, igy addigra már nyár közepe veszélyes lehet, mivel ha erős napi éri pigmentfoltos lehet böröd......
Tehát gyors hatásos eredményt csak lézerrel érsz el. Egyszerű mélyhámlasztás a hegeket nem tünteti el! Másik legjobb megoldás a dermaroller kezelés, ez uagynoly jó, és egy fokkal olcsóbb is.
Ha pesti vagy látogass el:
[link] itt kezelnek Engem
Sziasztok!:)
Van egy krém-én nem pattanásra használom,hanem műtét utáni hegre-Contractubex hydrogél,rá van írva,hogy nagyon szépen eltűnte minden heget,s tapasztalom is.1300-ft,s nagyon jó!Mellette még használjad a bioptront,s a kettő együtt tuti hatni fog!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet eltüntetni a pattanások után megjelenő nem túl mély hegeket?V.kinek van tapasztalata?
- Mivel lehet eltüntetni a dekoltázsról a kis pattanásokta?
- A pattanás utáni sebeket mivel lehet a leghamarabb eltüntetni?
- Mivel lehet eltüntetni egy kinyomott pattanás helyét?
- Pattanás utáni hegeket milyen készítménnyel lehet eltüntetni?
- Hogyan lehetne eltüntetni a keloidos hegeket?