Passzív táppénzről tudtok valamit? (tudásbázis)
A kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény 43. § (1) alapján táppénzre jogosult az, aki a biztosítás fennállása alatt, vagy annak megszűnését követő első, második, vagy harmadik napon keresőképtelenné válik (passzív táppénzes időszak) és a Tbj-ben meghatározott mértékű pénzbeli egészségbiztosítási járulék fizetésére kötelezett.
Amenyiben a passzív táppénzes időszakban a keresőképtelen állomány a jogosultsági időn belül záródik le és orvosszakmailag megalapozottan, a következő nappal bármilyen okból újraindul, akkor a keresőképtelenséget folyamatosnak kell tekinteni. (Értsd: ha kiírnak, másnaptól visszavehetnek egyéb betegséggel, max. a jelen jogszabályban összesen 30 nap erejéig).
A mai nappal megszűnt a munkaviszonyom.Az elmúlt két évben megvan a 180 nap biztosított napom.
2009 augusztusában igénybe vettem már passzív táppénzt.Tudja valaki,hogy így most jogosult vagyok-e rá??
További ajánlott fórumok:
- Hallottatok/tudtok valamit az Alli nevű fogyasztószerről?
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Nagy vágyam passzív jövedelemből megélni és életem...
- Mióma miatt a méhemet el kell távolitani tudtok valamit a műtétről?
- Elmaradt táppénzről hol lehet érdeklődni?
- Hogyan tudok táppénzről előbb visszamenni dolgozni?