Páromat is bevonnám a "házimunkába"... (beszélgetés)
A férjem nagyon szeret főzni, mosogatni a konyhában néha még sütni is, de az utóbbi sokkal többe kerül.
Nem egy nagy dolog olykor még mosni is szokott.
Üdv.Ágnes
Kemény dió lesz! Se apukám, se nevelőapám egy kávéscsészét nem rakott el maga után, sőt elő se vett, mint hím leült az asztalhoz és rendelt. miután anyám dolgozott, gyerekezett, mindent intézett és tűrt, én ha leosztottam akkor meg sértődés volt. Mert hát nem képzelem, hogy majd ő...
Sajnos vannak ilyenek. Beállítottság kérdése, egyáltalán felfogja-e, hogy hány bőrt lehet lehúzni egy nőről? Belátja-e, hogy egy nőt vett el és nem háztartási alkalmazottat.
Nekem szerencsém van. Párom el sem tudja képzelni, hogy a kerti munka, szemét kivivés, porszívótartály takarítás, autóval kapcsolatos dolgok női munkák lennének. Emellett segít alkalmanként port törölni, porszívózni, felmosni. Néha főz, pasis kajákat, amit tökéletesen csak egy férfi tud.
Hát a mosogatást nem bírja, van mosogatógépünk. A mosást egyetlen egyszer bíztam rá, szegényebb lettem egy méregdrága kasmír pulcsival, drágám agyáig csak az jutott el, hogy szín szerint válogatunk... És emellett heti 1szer van takarítónőm.
Anyósomnak már megköszöntem, hogy ilyen pasit nevelt nekem
"évfordulónk".
Már nagyon késő van.
Kivadásztam magamnak már 15 éves koromban. :DDDD
Idén lesz a 22.házassági érfordulónk. Még bírja a drágám....
Arany ember :D:D:D mz/x jelentkezz!! adj nekem is egy ilyen embert! :D :D
Vasalásban olykor a könnyebbeket megcsinálja, de a többit én sem adnám oda, mert allergiás vagyok a rosszul vasalt dolgokra :(
Sziasztok!
Azt lehet mondani, hogy nálunk az "aki kapja - marja" elv érvényesül.
Szinte mindent - vasaláson kívül - megosztunk.
A férjem ugyanúgy elmosogat, feltöröl, beindítja a mosógépet, porszívózik mint én.
Mind a ketten dolgozunk, 2 gyerek van. Az egyik még 3 éves sincs.
Nagytakarításkor segít ablakot pucolni, esetleg a függönyt felrakni. (Nagyon precíz :DDD)
Néha azon vitatkozunk, hogy melyikünk mosogasson. :DDDDD
De azt el kell mondanom, hogy az Anyósom nevelte háziasnak, én csak folytattam....
A vasalás, portörlés, felmosás női munka??
Hol olvastad ezt??
Nálunk ált. én porszívózok (én vagyok alaposabb), de a párom mos fel utána, az nem egy nagy művészet. Ő vasal, mert nekem nincs gyűrődős cuccom, ha nem tetszik neki, hogy az ő ruhája olyan, kivasalja magának. A portörlést változó, hogy ki csinálja.
Szerintem észrevétlen időnként kérd meg erre-arra.
Nálunk ez vált be,mivel otthon náluk rendszeresen hangoztatták hogy a házimunka női dolog.Ha akart is segíteni nem engedték.Persze se anyósom se a nagyi nem dolgozott.
Na a lényeg egyszer egyszer kérd meg vigye le a szemetet,vagy amíg te port törölsz seperje fel a konyhát stb.Lassan megy türelem kell az új szokásokhoz,de jobb lesz a helyzet.
ezaz ilyenre vágyok én is! :D házi rendre, csak nem tudom hol kezdjem el...
8 órában dolgozunk mind a ketten annyi különbséggel hogy én valamilyen szinten az otthonhoz vagyok "kötve", így több mindent tudok csinálni napközben szerinte...
Nekem tuti nem kéne egy olyan pali, aki elvárja, hogy dolgozzak, gyereket neveljek és takarítsak. Mindezt egyedül, ő meg csak lógatja a lábát és bámulja a TV-t...
Ha nem kell dolgoznom, eltart, akkor megteszem neki.
Sajnos még nagyon sok férfi van, aki elvárja, hogy csicskázz neki 8 óra meló után. Ha mindketten ledolgozzuk a 8 óránkat, akkor el kell osztani otthon a melót is.
Én most itthon vagyok a babával, sajnos nem nagyon tudok mellette takarítani, ha ébren van, de a párom sokat segít. Most is játszik a babával, hogy egy kicsit kikapcsolódhassak. Délelőtt a konyhát takarította én meg a nappalit.
Szeretnek főzni????
Van ilyen, de nem az összes!!!
Szerintem ez majdnem reménytelen... talán annyi, hogy apránként! Vagy egyszer egy nagyot!
Pl. vedd rá, hogy reggelente ő mosogasson, vagy szólj neki, hogy jövő hét szombaton mossa le az összes ablakot..
További ajánlott fórumok:
- Melyik az a házimunka, amit a legjobban utálsz? Amit szívesen kihagynál az életedből? Melyiket szereted a legjobban?
- Mit gondolsz arról, ha egy nő nem igazán végez házimunkát, inkább dolgozik, karriert épít?
- Pasik és a házimunka
- Ti hogyan osztjátok be a házimunkát?
- Hogyan oldod meg 8 hónapos baba mellett a házimunkát?
- Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül?