Mennyire szeretjük, vagy csak muszájból végezzük a házimunkát? Ki rendmániás, és ki az, aki elviseli a káoszt maga körül? (beszélgetős fórum)
Hova küldjem a taxit? :)))
fél órája sandítok a porszívóra. utána kapsz vacsit, nasit, amit akarsz ;)
Én is szeretek takarítani! (: Viszont ami érdekes, hogy otthon, ahol anyukám is ott van, nehezen veszem rá magam, míg a Páromnál imádok rendet tenni, takarítani. :D Nála úgy érzem, én vagyok a háziasszony, a nő, akinek a dolga a takarítás és a rendrakás, míg otthon anyum a háziasszony. :P
Na meg zavar is a kupleráj, vagy egyáltalán csak az, ha a dolgok nem ott vannak, ahol én szeretem őket. ((: Legjobban porszívózni szeretek, azt mindenhol, mindent kihúzgálok, még a fal alján lévő díszítőléc poros tetejét is leszívom. (((:
Viszont mosogatni kegyetlenül utálok, ezt igyekszem a Páromra hárítani, néha morcos is miatta. :P Nade én cserébe minden mást megteszek.. Porszívózok, felmosok, mosok, teregetek, főzök (mondjuk ezt Ő is), rendet teszek utána, ágyneműt cserélek, függönyt mosok, ablakot tisztítok, növényeket nevelek... :D
Én például kimondottan utálom a pórszvózást,de érdekes módón rajongok a mosogatásért azt képes vagyok órákon át elnézni:))))
Együttérzek veled te egy nagyon tökös csaj vagy.)))
Én is besegitek fel emelem a lábam,bár zavar a pórszivó hangja de még ezt is elviselem.Viszont az arréb gurulást már zaklatásnak veszem.Remélem mindenki egyetért velem.:-)))))
Hát én nem vagyok rendmániás, de igyekszem rendet és tisztaságot tartani magunk körül. A férjem nem sokat segít, nem ér rá, de ha mégis, akkor bármilyen házimunkát elvégez, sőt a főzést is bevállalja. Fiamat próbálom úgy nevelni, hogy természetes legyen a házimunka elvégzése.
tehát én is szeretek takarítani bár 2gyerek mellet lejjebb adtam a gyakoriságból. Tény hogy naponta porszívózok lent de csak heti szinten van portörlés kádpucolás. Mondjuk a wc-t mosdót mosogatót tisztasági okokból 3naponta kb kifertőtlenítem. Nálunk is javarészt a gyerek pakolja össze a játékokat de ha úgy van hogy halkan kell mert alszik a kicsi akkor besegítek. 2.5 éves, szoktam hagyni porszívózni, segít port törölni, szétválogatni a ruhákat. Ha nagyok lesznek minden meg lesz osztva. Ja és nálam is mindennek meg van a helye ott kell lennie.délben és este mindig összepakolok úgy.
Hála istennek az én gyerekem össze pakol magaután,miután egyszer a játéka a tűzbe landolt.Nem is kell neki szóljak,tudja magától.Nagyon szeret takarítani,pedig 5 éves,simán felporszívózik,szeret mosogatni,és imád törölgetni.
Ne úgy képzeld el,hogy reggeltől estig takarítok,csak ha úgy van.Persze van más dolgom is,két gyerekem van,kell velük játszani és tanulok is mellettük.De ha mondjuk nincs itthon a nagyobbik hétvégén,mert elmennek apával,akkor bizony takarítás!Természetesen a gyerekeim elsőbbséget élveznek,nem fogok neki állni portalanítani,ha játszótérre akar menni.
én valószínűleg egy péklapáttal verném fejbe a férjem, ha ennyit segítene otthon.
A kisebb fokú rendetlenség (újságok az asztalon, ruhák a széken, kint felejtett telefontöltő stb.) még belefér, viszont a tisztasághoz ragaszkodom.
Nagyon zavar a por, a konyhában előforduló foltok, pecsétek, a homályos tükör, ilyesmik.
Szeretek takarítani, és azzal a hozzáállással sincs bajom, hogy a házi munka a nőknek 'jobban áll'. Mondjuk a párom szokott segíteni magától, ő porszívózik például.
én szeretek takarítani, pakolni, mosni, mosogatni, főzni blabla..bár ha más után kell takarítanom, akkor bosszankodok :) (általában ez a helyzet..)
Igen:) kreativitás nem nagyon kell a takarításhoz... :) De én azt élvezem, ahogy szépül közben a lakás és a végén minden a helyére kerül, tisztaság, jó illat, ilyesmi :) Ilyenkor elégedetten pihenek le egy jó délutáni szunyókálásra :)
Tapasztalataim szerint a rendmániások csak ritkán tudják, hogy azok :))
Volt egy ilyen pasim és egy barátnőm is az. Mindig mindent a helyére tenni, elpakolni, elmosogatni rögtön, stb.
K. boldog kapcsolat lehet, ha mindig kiabálsz.
Ruhellek takarítani, pakolni, de (ált.) nem bírom a káoszt. Soha nem fogom érteni, hogy mit élvez ezen bárki bádmit. Monoton, unalmas, nulla kreativitás kell hozzá.
na ez jó ötlet, megtanulnak jótékonykodni is így :)
igazán nagy segítségére vagy asszonyodnak Poldikám:DDD
Akkor neked a takarítás már szexuális problémákat okoz! Sürgősen fel kell hagynod vele:)
En vigan elviselem a kaoszt :)
Őszintén? Tele a tököm a takarítással!
én még egy egész alapvetőt várok el, és aztán slussz: a szennyest a kosárba kell tenni
pontosan ennyit kell csinálnia házimunka gyanánt egy férfinak!
egyetértek.
Nem szeretem egy kicsit sem. De kénytelen vagyok besegíteni a házimunkába. Porszívózásnál minden alkalommal felemelem a lábam, vagy arrébb gurulok a székkel :-)))
nem szeretem...
de nem vok rendmániás,viszont tiszta mindig minden,mert különben rosszul vagyok:XD
Szeretek itthon motoszkálni. Káosz nincs.
További ajánlott fórumok: