Párolt felsőcomb filé recept
A Párolt felsőcomb filé hozzávalói:8 db csirke felső comb filé,
3 evőkanál vaj,
friss kakukkfű,
bazsalikom,
lestyán,
só,
bors,
2 gerezd fokhagyma,
4 dl víz,
50 dkg burgonya,
1 csokor petrezselyem.
A Párolt felsőcomb filé elkészítési módja:
A felsőcomb filéket mossuk és tisztítsuk meg, de ne vágjuk le a bőrét. A friss fűszereket durván vágjuk össze, a combokat hintsük meg sóval és borssal, majd a fűszereket töltsük be a csirkecomb bőre alá. Ha nincs elég nagy lyuk, akkor egy pici éles késsel mélyítsük ki. Olvasszuk fel a vajat fazékban, tegyük rá a combokat. Pirítsuk meg mindkét oldalát, ezután öntsünk rá a vizet, fedjük le és tartalék lángon pároljuk 30 percet. Néha pillantsunk rá, amennyiben elfőtte a levét pótoljuk. Ezalatt megfőzhetjük a meghámozott és cikkre vágott burgonyát is, enyhén sós vízben. Vajon futtassunk meg apróra vágott petrezselyemzöldet és forgassuk össze a krumplival.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. aug. 27. 18:52
A párolt felsőcomb filé elkészítési módja és hozzávalói.