Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Parafapadló tapasztalatok, vélemények fórum

Parafapadló tapasztalatok, vélemények (beszélgetős fórum)

14. Apple pie (válaszként erre: 13. - Kneseva)
2019. febr. 27. 19:13

Bútor mennyire látszott meg?

Mennyire időtálló minőségileg? Itt arra gondolok, hogy illesztések meglátszanak e egy idő után?

Nagyon köszönöm eddigi válaszodat is.

2019. febr. 27. 15:05
17 évig éltem olyan lakásban, ahol részben parafa padló volt.Parketta, meleg-kő, parafa. A legutolsó vezette a sort. Szép, könnyű kezelni, minden butor illik hozzá, nem unalmas, mert nem ezt látod minden lakásban. Talán annyit, hogy--véleményem szerint--nagyobb területen érvényesül igazán.
12. Apple pie (válaszként erre: 11. - Nyamitörp)
2019. febr. 27. 06:45

Én is láttam már szebbet, de fontos hogy meleg legyen, és ne tudjon foltos lenni mint a padlószőnyeg, ne röcsögjön, mint a laminált. Így kizárásos alapon a parafa maradt, legalábbis erre találtam rá. ÉS egy személyen tapasztalat jobb, mint egy eladó véleménye, akinek nincs is az otthon.

Akinek van még tapasztalata, írjon nyugodtan.

2019. febr. 26. 15:03

Végre egy személyes tapasztalat:)

A színe egyébként nekem sem tetszik, de ha kényelmes és meleg, akkor simán elfogadom.

10. Apple pie (válaszként erre: 9. - MenoPause)
2019. febr. 26. 14:53
Köszi a választ!
9. MenoPause (válaszként erre: 1. - Apple pie)
2019. febr. 25. 08:52

Szia, nekünk van, igaz, nem választottuk, hanem kaptuk valakitől, akinek megmaradt néhány kis szobára való, így ezt raktuk le, költséghatékonysági szempontból. Először tetszett, ma már nem, nagyon nem. Sokkal szebb laminált parketták vannak, sokkal jobb a felületük, lassan lecserélgetjük őket.

Az előnyei, takarítani egyszerű, porszívó majd nedves ronggyal áttörlöd és kész. Meleg hatása van, a lábnak kellemes. A bútorokkal azért vigyázni kell, de nem olyan nagyon sérülékeny. Mondjuk, a macska bele tudott kaparni, és ahol elkezdte, ott nem végez félmunkát... Nálunk most már az illesztések nyomai kezdenek látszódni, igaz, közel hét éve vannak lerakva. De meg is untuk a színét.

és hát ha venni kell, akkor piszok drága.

8. Apple pie (válaszként erre: 6. - Winifredd)
2019. febr. 23. 07:03

Még arra lennék kíváncsi ha valaki tudná, vagy Te, hogy a bútorok mennyire hagynak nyomot a parafában? Na nem akarom évente átrendezni a szobát, de azért jó lenne mindennel tisztában lenni.

Illetve ki hogyan takarítja? Én a porszívózást, és alig nedves ruhával feltörlést hallottam.

7. Apple pie (válaszként erre: 5. - Nyamitörp)
2019. febr. 23. 07:00

A ragasztós fajtáját kell lekenni, ezt mondta az eladó. A klikkeset már nem. Ezért drágább az, az alá se ragasztó, se lakk rá. A végeredmény árban kb ugyanaz.

Én a melegsége miatt szeretném, illetve a padlószőnyeget cserélném le, azon minden meglátszik. Az eladó szerint a parafa életem végéig jó lesz, míg a padlószőnyeget azért párszor kell cserélni.

6. Winifredd (válaszként erre: 5. - Nyamitörp)
2019. febr. 22. 23:19

Apamnak volt egy ismerose, aki mindenfele parafa cuccot csinalt ugy 20 eve, a burkolattol a csokornyakkendoig mindent, a nevjegykartyaja is abbol volt. Valamilyen Attila a neve, es ugy emlekszem, Bp. Kornyeken lakott. Nem vennek ra merget, de ugy emlekszem, meg a furdoban is parafa a hazukban. Arra viszont emlekszem, hogy nagyon jo volt erzetre. Viszont biztos nagyon serulekeny, ha valami eleset raejtesz, tuti felserti.

Nekem parafa tapetam vokt a regi uzletemben. En bizon rafetrengtem, mint a napozo macska (felragasztas elelott), mert nagyin kellemes. Kivaloan szigetel, igy meleg.

Ahigy irtam, en a furdoben is parafara emlekszem, de 1. nem vagyok biztos, 2. lehet, higy az allando speci apolast igenyel.

Ki mire mennyit aldoz. A tikfa rohadt nehez, sportvitorlasra nem valo, de a hibbihajon szep, es olyan bevonatot kepez a femrn, hogy nem korrodizalodik. A fenyo szep meg olcso, de kiszarad, a dio kortalan, de nem art apolni.

Minden fa eszkiznel meg kell dondolni a kesobbi raforditast. Nem tudom, higy kell a parafa padlit apolni, de nezz utana, mert bizzosan rendszeres, mivel porozus, es nem egy lakkosat akarsz.

5. Nyamitörp (válaszként erre: 3. - Apple pie)
2019. febr. 22. 21:44

Nálunk a párom húzza rá a száját, de nem nézett utána, csak úgy első hallásra ítélkezik.

Én azért szeretném, mert por allergiás vagyok, fel kéne szednem a szőnyegeket. A parketta, a kő, a laminált padló hideg. Nézegettem már, hogy mi lenne a jó megoldás és akkor olvastam a parafapadlóról. Állítólag kényelmes rajta a járás, mert viszonylag puha és ráadásul még meleg is.

Ugyanolyan lapokból rakják le, mint pl. a kő járólapokat és aztán az egésznek a felületét átkenik valami spéci cuccal.

Ennyit olvastam róla.

2019. febr. 22. 19:04
Úgy látszik nem túl elterjedt. Az előző fórumhoz sincs sok hozzászólás. Lehet, hogy más oldalakon több infót össze lehet szedni.
3. Apple pie (válaszként erre: 2. - Nyamitörp)
2019. febr. 22. 18:54
Nekem is tetszik, tervben is van, de azért akinek már régóta van, az a biztos vélemény :-)
2. Nyamitörp (válaszként erre: 1. - Apple pie)
2019. febr. 22. 18:24
Ez engem is érdekelne. Egész jó véleményeket olvastam róla, én eléggé szimpatizálok vele.
2019. febr. 22. 17:39
Parafa padlóval kapcsolatban érdekelne akinek otthon ilyen padlója van a szobában, mi a tapasztalata, véleménye?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook