Paprikás krumpli, nokedlivel? (tudásbázis)
Jaj de jó is az. Kolbásszal meg virslivel. És én teszek rá tejfölt, nagyon jó rá. Még egy kis savanyú és szuper.
Az finom. Lehet úgy is, hogy bő lére erszted, és a levébe szaggatod deszkáról a nokedlit, vagy külön. A lébe téve finomabb.
macsánka a neve. :)
külön kell hozzá főzni a nokedlit.
Mifelénk.
Tarhonyával és virslivel szeretem
Sziasztok!
Végül nagyon finom lett..hígabb lében,nem kézzel,kicsit "keményebb" nokival...raktam bele borsót is..nyami..nem egyszer szedtünk!!!!:)
Köszönöm a hozzászólásokat,és a segítséget!!!:)
Szoktam nokedlivel is csinálni, de inkább tarhonyát főzök bele.
A jó galuska titka az hogy nem szabad sokáig kevergetni és állni hagyni mert akkor gumis lessz és azt elég nehéz szaggatni.1kg liszthez egy csapot kanál só kell és 5 tojás és persze víz.A legjobb ha akkor kezded összekeverni ha már forr a víz,mert akkor könnyebb szaggatni.Jah és minden esetben le kell öblíteni mert akkor "cupákos" lessz,és étvágy ronto...egy szakács
Ha jó nokedlit akartok csinálni ajánlom nektek a réteslisztet!Szuper.
A deszkáról szaggatott nokedli a legjobb!Nincs még szaggatóm se,csak a kezem.
Én is így csinálom ,egybe mindent ,kicsit bővebb lével!Állítólag ez egy sváb étel!
Ma ez volt az ebéd,meg bableves!Nagyon elronthattam mind a kettőt,mert repetázott az ember mindegyikből!
Én is csak beleszaggatom a nokedlit,és ilyenkor kicsit bővebb lével csinálom!És én is így csinálom a nokedlit:tojás,liszt,só!
Isteni, imádom!
A nokedlit, hogy ne "ázzon" el, úgy szoktam készíteni: 1 tojás + amennyi lisztet felvesz + csipet só.
Természetesen a krumplira szaggatva, mérete: ízlés szerint.
Ha véletlen, tévedésből marad, akkor így a nokedli a melegítés után sem lesz "nyúlós".
Kolbász, virsli az tényleg ízlés dolga.
Hmm imádja a család :)
Virslit bele meg kolbászt, a nokedlit meg külön tálalom :)
Imádom, sok-sok marhahússal! :)))
én csak simán krumpli és nokedlivel szeretem.isteni kaja!
Én vízesen szokatm,de lehet kipróbálom,köszi!
Nem eszem húst,de mások szerint tényleg nagyon fini kolbásszal...:)
bővebb lével, rendes állagú nokedlitésztával szoktam. akkor szaggatom bele (deszkáról késsel), amikor már csak pár perc és kész. néha szoktam tarhonyát szórni bele, ha nincs kedvem a nokedlivel pepecselni. mindkettő nagyon finom, csak ki kell tapasztalni az arányokat, mert ha túl sokat teszel bele, akkor elszívja a levét.
szia kismogyi!én csak így csinálom, isteni. Az én gyerekeim ráadásul úgy szeretik, hogy jó nagyok legyenek benne. ami a legfontosabb: tojás,só, liszt, vizet semmiképp ne tegyél hozzá, ahányan vagytok annyiszor 1 nagy tojást számíthatsz
Mi a kérdés?
Az úgy finom!Csak egy kis kolbásszal finomabb. :-)
Én is beleszaggatom a galuskát.
Én is csak így szoktam. :-)
Igen,a másik a tészta állaga volt amin agyaltam...akkor köszi!
nem lesz semmi baja, én mindig úgy szoktam. csak ne lágy nokedlitésztát csinálj.
én másképp nem is szoktam.
isteni, kézzel beleszaggatott nokedlivel!!!!
További ajánlott fórumok: