Papír újrahasznosítás - papírfonás (beszélgetés)
Én ruhafestékkel szoktam a pálcákat befesteni, majd hagyom megszáradni és fonás előtt hajbalzsamos vizet teszek spriccelős flakonba, azzal nedvesítem kicsit a pálcákat, ettől rugalmasak lesznek.
Érdemes többet befújni egyszerre és egy zacskót rájuk húzni, hogy ne száradjon ki túl hamar.
Ha túl színes újságból fonok akkor inkább utólag festem le a kész kosarat, erre bármilyen falfesték vagy színező paszta jó, szoktam zománccal is, a lényeg, hogy száradás után jól be kell lakkozni.
Nézd meg -- nézzétek meg -- Lolita63 naplóját!
Nagyon szép dolgok vannak benne.
Ha egy színűt akarsz, akkor teljesen mindegy mikor fested (csöveket vagy a kész kosarat), ha viszont nem egy színű, akkor a csöveket kell lefesteni.
Ruhafestékkel, akrilfestékkel és bármivel be lehet festeni, ami eszedbe jut, itt gondolok a hagymalére, stb.
A tartópálcák szárazak legyenek, amivel fonsz az lehet enyhén nedves, mert könnyebb dolgozni.
Ha fent vagy az FB-n, akkor csatlakozz ehhez a csoporthoz: papírfonás. Sok leírás van, segítenek mindenben, akár személyesen is találkoznak veled:D
Sok sikert.
Én is szoktam fonni, fenyőfát, csillagokat, koszorú alapot, kosarat, de én még elég kezdő vagyok...
Nekem jobban tetszik az a stílus, ahol nem a fűzfavesszőt utánozzák, hanem élénk színűre festik.
Vagy hagyják érvényesülni a papír saját mintázatát.
Érthető, hogy nedvessel fonják, és ezért is jó az a csavart cső, sok rétegű. Biztos jó keményre szilárdul.
(Azért az orosz nyelv elég fura nekem így frissen hadarósan.)
Ezek mintha előre gyártott papírcsövek lennének.
Hacsak valaki a festéket fel nem ismeri, szerintem valami tempera-féle is lehet akár, nem tudom.
Orosz videót nem láttam, amit én hoztam, olasz nyelvű.
Szerintem fonás előtt nem lehet festeni a papírt, hisz a tartás miatt száraz kell hogy legyen, de ha készen van, akkor a festék is csak szilárdítja.
Éppen még írtam a választ, amikor kisebb tűz keletkezett a fejem felett, szó szerint kiégett a lámpám.
Szóval, gondolom, a fellelhető linkeket már megtaláltad.
Azért ezt idelinkelem, mert mellette jobboldalon még több kisfilm is van: