Környezettudatosság: Mindennapi kacatok kreatív újrahasznosítása (beszélgetés)
Sziasztok!
Egy kis kreatív ötlettel minden megoldható.
A kifogyott PEt palackokból készíthető fonott kosár, vagy tál. De elhasználódott újságpapírból is szintén lehet kosarat fonni.
Az üres tojástartókból gyerekekkel készíthettek különböző ujjbábokat, Wc papír gurigából lehet tolltartót, tojástartót, szalvétakarikát csinálni.
És még sorolhatnám....és csak a fantáziátok szab határt.
HA valakinek konkrét kérdése van szívesen segítek.
Ezek nagyon szuperek :))) Nagyon tetszik!
Egy kérdésem van csak...úgy néz ki még szemüvegben sem látok jól. A papír ilyen csigás mintájú, vagy azt te vitted rá valamivel?
Miket szoktál még kreatívkodni otthon?
Ezt a képkeretes okosságot mindenféleképpen ki fogom próbálni.
Kisebb dobozokra, wc-papír gurigákra, gyógyszeres üvegcsékre, fahulladékokra változatlanul senkinek nincs ötlete? :(
Szia! Hogy érted a doboz lefóliázását? Milyen színes papírral vonod be? Klaszikus csomagoló, vagy ami éppen a kezed ügyébe kerül?
És a képkeret? Akasztós, vagy kitámasztós?
Tudom, kíváncsi vagyok...:)
Szia!
Én is mindenben azt lesem mire lehetne fölhasználni a "használhatatlannak" tűnő dolgokat.Mivel van két gyermekem,cipősdobozokból klassz tárolókat csinálunk(befedjük színes papírral,majd lefóliázzuk),ezek bármilyen kis dolgoknak jók.Képkeretet már rengeteget gyártottunk kartonpapírból,senki sem mondja meg h.abból van.
szia
mi is szelektíven gyűjtjük amit lehet, szeretnénk az esővizet gyűjteni (még nem vettünk hordót...)
kis távra inkább biciklivel, gyalog megyek, nem szemetelek
maradék textilből patcworkozni szoktam, fagyis és egyéb doboz jó tárolásra. hirtelen ennyi jutott eszembe.
Sziasztok! Már több éve próbálunk párommal környezettudatosan élni. Szelektíven gyűjtünk gyakorlatilag mindent amit lehetséges. Most az érdekelne, hogy vannak -e köztetek olyanok, akik otthon "újrahasznosítanak" felesleges dolgokat. Gondolok ilyesmire, hogy anyagok, már nem használt ruhák, faanyagok, vagy a legtriviálisabbakakt, hogy Wc-papír guriga, konzervdoboz, kartondobozok, kis üvegcsék stb..., akár dekorációs, akár használati célokra. Barkácsolós, kreatívkodós emberkék! Osszátok meg tapasztalataitokat!!!
Illetve azokat is várom, akik úgy gondolják, hogy környzettudatosan élnek az élet egy s más területén. Hogyan és mit tesztek a környezetért?