Pánikolás (beszélgetős fórum)
Sziasztok ! Már kiskoromban is kimutatható volt nálam a szorongás ( elváltak a szüleim ), már olyan 6-7 évesen .
Jelenleg 21 éves vagyok és az elmúlt 4-5 hónapban úgy érzem pánikbeteg lettem és depressziós is , nagyon erősen jelen volt 2022 második felében végig a stressz ( családi viták , stb ..) aztán úgy 2022 decemberétől már erősödtek bennem a pánikbetegség jelei mikor én még akkor azt sem tudtam , hogy ez a pánikbetegség jelei . Mindig azt mondtam magamnak , hogy nem ettem eleget vagy nem aludtam eleget stb .. Aztán elkezdtem furcsálni, hogy stresszhelyzetben jelennek meg a tünetek 95%ban. Persze sokszor volt hogy csak ugy random feküdtem a szobában es előjött egy ilyen szédülés érzés meg a félelem érzése , izzadás, heves szívverés ..
Mindenkinek szóltam , hogy mizu van velem tudattam a környezetemmel , hogy hello van és nagyon sokat segített körülöttem mindenki legfobbkeppen anyukám és a párom . December , Január, Február , és egészen március elejéig pánikbetegségben szenvedtem , féltem folyton és azon gondolkodtam hogy mikor leszek megint normális ? Március 5-6 tól életmódot váltottam elkezdtem újra sportolni , olvasni , a szabadban sokat járni , barátokkal erősebb kapcsolatot kialakítani , felfedezni az élet apróbb örömeit , kipróbáltam új dolgokat stb és hát na jobb lettem jóval. Megint boldognak éreztem magamat és jól ! Családi állapotom rendeződött , semmi pánikrohamom nem volt , nem éreztem magam fáradtnak nap közben , értitek úgy éltem mint ezelőtt normálisan mintha sem nem történt volna az elmúlt hónapokban, jó azért március és április sem volt eseménytelen , néha rám jött a hoppáré, az öngyilkosság gondolatai és ami legfőbben előjött néha pedig az hogy semminek sem örülök , de ezek általában hamar elmúltak pár óráig voltak és az öngyilkosság is mint egy gondolat jött elő sosem tudnám megtenni , elég csak ha arra gondolok hogy mekkora fájdalmat okoznék a körülöttem lévőknek . Viszont ez tartott egészen április 26-ig .
Van már egy pár jogosítványom így már egy párszor voltam kresz vizsgázni . Sosem paráztam , bementem levizsgáztam, kijöttem örültem es mentem haza . Viszont a mostani az gatya volt . Jó volt a reggelem szép napos időnk volt elmentem kresz vizsgázni és semmi jele nem volt semminek , kicsit izgultam de ennyi mindig elmúlik mikor már leülök vizsgázni. Most viszont leültem és ahogy elkezdődött vizsga és elkezdtem válaszolni a kérdésekre , egy pánikroham szerű esemény történt . Heves szívverés és ájulás érzés mind ez vizsga közben xd… mondom ilyen nincs , így fogtam magam erőt vettem magamon olyan 5-6 perc alatt ledaráltam a kresz vizsgát mert úgy éreztem ha nem megyek ki innen elájulok . 73 pontom lett a 75 ből attól jobb kedvem lett , kisétáltam a teremből és mintha semmi nem történt volna .. Ez a fő témája ennek az egésznek csak nehéz lenne erről beszélni ha az előzményeket nem ismertettem volna . Mit gondoltok ? Ez most már így lesz ha bármikor vizsgázok? Ez még a pánikbetegséghez köthető amiből én úgy érzem ki gyógyultam ? Hiszen már csak nevetek azon ami volt velem és úgy érzem rendbe jöttem .. Ha régen nem volt ilyen velem most miért van ? Mit tudok tenni ?