Panel lakásban lévő zajok (beszélgetés)
Konnektor. ;)
Ismerősöm modta azon át hallja mi zajlik... ;)
3 lakás nagyszobája egymás mellett. Mi szobánkon keresztül a 3. szobába is áthallatszott a buli. egyik alkalommal. Nekünk kopogtak a falon...
Téglába lakunk, itt is vannak zajok. A két lakás között, ( nagyszoba ) beépítve van a csatorna. Persze kívülről... Már ami a tetőről lefolyó csapadékot levezeti. Vakolat takarja, sehol nem látjuk kívül. Főfalak nagy blokktégla, gyanítom ide építették be ebbe a " 3 as sarokba ".
Válaszfalak 6 cm vastag lehet a lakások közt. És bizony amikor a szomszéd bekapcsolta a számítógépet a windows üdvözlő zenéje áthallatszott. :)
Fürdőbe az autómatát elég közel a radiátorcsőhöz tudtuk tenni. Bizonyára felhallatszik.
Ha a felettem szomszéd gépe megy, hallom mikor centrifugál. :(
Szobába van zaj, mosógép nem lehet.
Éjszaka a fűtés lejjebb van véve, nem zavaróan de kattog.
Cirkulál a víz, inkább a szezon kezdetén van, amúgy nem hallom.
Csapadék elvezető csatorna lenne a zaj forrása, akkor csak eső, hóolvadás, nagy szél. Akkor meg a frász tudja mi kopog...
És ezt az egész sornak kell hallani.
A zaj miatt fordulj az Önkormányzathoz, ők tehetnek ki zajszínt mérőt. ezzel tudod bizonyítani, hogy tényleg meghalad egy bizonyos decibelt. Vagy, ha nem kell órákat várni a zavaró hangra, akkor is kihívhatsz az önkormányzattól szakembert.
Bírósághoz csak akkor fordulj, ha tudod bizonyítani mitől/kitől származik, és milyen erősségű.
Sok sikert! Majd, ha lesz időd számolj be róla mit sikerült kiderítened!
A keringetőnek a hangja is behallatszik. Mivel pont egy polcot tettél oda, ez még jobban felerősíti a hangot. Egy olyant kellene tenned, ami "elnyeli", pld. valamilyen kárpitozott fotelt esetleg.
Figyeld meg, hogy mikor van ez a zaj. Állandóan, vagy néha abbamarad.
Ha nem állandóan, akkor az alattad és a feletted lakókat kérdezd meg, hogy nem rendezték-e át a lakást, és egy motoros akvárium-tisztító, vagy egy számítógép is HATALMAS zajt képes a SZOMSZÉDOKNÁL produkálni! Valami hozzáér a csőhöz, és ezt bizony az EGÉSZ LAKÁSODBAN erősen hallani.
Azt, hogy beperled, ettől magadat kíméld meg, hisz akkora hangerőnek kell ahhoz lennie, hogy egyáltalán foglalkozzon vele bárki is - reménytelen. Egy dübörgő disco miatt sem lehet feljelentést tenni, mert nincs akkora decibel, hogy az zavarná a felettük lakókat (ez a bíróság véleménye).
Nem kötözködöm, csak nekem is sikerült felderítenem már olyan zajt, amiről nem hitték a szerelők, hogy azt egyáltalán hallani lehet.
Ez a "csöpögés" hang lehet a radiátor csőbe utólag behegesztett csőtől, amit behegesztettek, de nem sorjázták le, nem vágták le, és így a keringés során visszacsöpög. Mondom, nem értek hozzá, de ez simán az őrületbe kergető hang. A víz folyamatosan áramlik, de nem telíti meg annyira a csövet, hogy ne lehetne egy ilyen utólagos behegesztésnél egy kis visszafordító.
Jól értem, hogy ahonnan hallod, abban a sarokban megy a fűtéscső?
Ami változni tud, - merthogy eddig nem hallottad - az a levegő a rendszerben. Elég enyhe első fele volt a télnek, későn kezdtünk fűteni. Nem lehet, hogy nem sikerült rendesen légteleníteni a rendszert? Az tud nagyon gáz zajokat csinálni. Ez egybeesik azzal, hogy a szoba ki lett rámolva, és még rögtön hangosabban is hallottad ezt..
Szóval a kérdés. Fűtéscső van ott? Netán a másik lakás strangja? Vagy netán a lapostető belső ejtővezetéke?
Földszinten vagytok? Legfelső szinten vagytok? Milyen elosztású a fűtéshálózat?
Tudod, hogy mikor épült a ház, és kik voltak az építők? (pl. Pesti 43-asok, 1979..)
A csőszigetelésről annyit, hogy előbb azért ki kellene deríteni, hogy mi az ok. Aztán a megoldás az már más kérdés.
"csap"... nem "csak" :)
Úgy látszik, még nem ébredtem fel teljesen.
..te" akart lenni.
Én is megköszönném, ha lenne valami jó ötleted.
Látom, de jobban értesz ehhez, mint mi.
Hagy kérdezzem meg, szerinted az mitől lehet, hogy (állítlag amikor hajnali 3-kor beindul a szivattyú) nálam meg olyan hangok vannak a szobában, mintha egy csak folyamatosan, hangosan csöpögne, és valamire rákoppanna. Én meg emiatt nem tudok az egyik szobában aludni. A Főtáv semmit nem tudott mondani, pedig már 2-szer is kint voltak. Több éve tart, és nem oldotta meg a nyári karbantartással a víz leengedése utáni légtelenítés. (Olyasmi hang, mint amikor a jég rákoppan az ablakpárkányra.)
További ajánlott fórumok:
- Nálatok hány fok van a lakásban?
- Panel lakásban csivava kutyus tartása?
- Tudtok hatásos házi praktikát a lakásban lévő legyek ellen?
- Hogyan lehet megszabadulni a lakásban lévő kis pókoktól, vagy megelőzni, hogy bejöjjenek?
- A lakásban lévő allergén dolgokat kivel lehet leméretni?
- Panel lakásban radiátorcsere