Paleolit életmód-avagy az étrend és a testi-lelki egészség kapcsolata (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Paleolit életmód-avagy az étrend és a testi-lelki egészség kapcsolata
Szia!
Gyere át ide :D
Ott pörög a élet :D
Amit leírtál az bezony így van.
Én harcosozom :D a paleo mellett :) de úgy látom te is :))) 2:1-ben :) és meg is van oldva :)
A világról meg...csak átállás és gondolkodás váltás kérdése lenne...persze globálisan, és több év alatt. Tehát esélytelen.....
De a világot nem tudjuk megváltani, mi már ezt nagyon megtanultuk :) Aki akar vált, aki meg nem az úgy marad :)
Sziasztok!
Én még új vagyok paleo téren, kb 1 hete fordult meg bennem valami... A fő ok nálam az, hogy szeretnék egészséges maradni (Lenni? Azért van pár dolog - allergia, bőrhibák, fáradékonyság - ami miatt nem vagyok 100%-os), meg alapvetően hiszek az az vagy, amit megeszel irányban... Plusz számomra a paleolit kaja sztori is valahogy szilárd lábakon áll... Javarészt elég csak magamba nézni, kenyeret nem kifejezetten szeretem, tejtől rosszul vagyok... Nekem a hüvelyeseket lesz nehéz elhagyni, én egész eddig tömtem a babot, kukoricát, borsót hallal a fehérje miatt... A másik problémám, hogy most, hogy ilyen szemmel nézem a céges éttermet, hát, sok alkalommal nincs is olyan étel, ami megfelelne a paleolit kívánalmaknak... :( Úgyhogy marad a délben minimál, este meg majd jól bevacsorázás... Ti ezt hogy tudjátok megoldani? A másik meg, amin ma a boltban gondolkoztam, miközben nézegettem a többi ember kosarának a tartalmát, hogy azért ennyi sok mindenkit nem is lehetne paleo étrenden tartani... A világ pénze nem lenne elég rá!
lányom ette a gyümiket, 9 hónapos koráig.
akkor megkóstolta a húst, és azóta nem eszik mást :D
tiniként persze rászokott a chips-kóla-hambi-pizza-patikuki-tinikajákra, és hízott is mint a disznó.
paleóval szépen visszakarcsúsodott :D
nehogy már nekünk legyen ciki, hogy vigyázunk magunkra, családunkra!
semmit nem veszek a közértekben, csak alapanyagokat!
hós, zöld, gyümi, só, füszerek, de nem keverékek. tojás, magok, sajt.
ennyi.
vegyi árut sem veszek. csak hypó, a wc-be.
takarítás, mosás, mosogatás, ablakpucolás: szódabikarbóna, ecet, citrom, mosószóda, aztali só.
testápolás: szódabikarbóna, kókuszzsír, xilit, olívaolaj, illatolajak.
Ide :D
1. a paleo nem fogyókúra
2. azt se tudom, hogy igazt mondasz-e
3 ha igazat, akkor lehet, hogy nincs is rajtad felesleg, ha lenne, és valóban keményen paleoznál két hónap után már lenne eredménye
4. te az én nevemben ne nyilatkozz
5. semmivel se drágább mint a normál étkezés
"az ilyesmit meg nem szeretjük..."
en speciel a tobbes szamot nem szeretem....
a paleo egyáltalán nem használ, 2 hónapja keményen paleozom: mínusz NULLA gramm
nem éri meg, ne csináljátok, fölösleges, nagyon drága - és mindösszesen csak egy elmélet
Szendi Gábor előadásában pedig egyenesen kinyilatkoztatás - az ilyesmit meg nem szeretjük...
Gyere a másik fórumra!
Gyümölcsöt egyébként bármilyent :D
Ha viszont a fogyás a fő cél, akkor elég keveset, vagy semmit. De ez alkat függő is. Én sok gyümölccsel is fogytam, van aki kevéssel sem. Ki kell próbálnod magadon.
"a BBc-n a természettudósok végeztek egy jó kis kísérletetl,hogy a főzéssel több kalóriát tudott az ember bevinni,mert az emésztési idő lerövidült és ez engedte fejlődni az agyat,a több kalória,ehhez mit szóltok"
Ezt elmondanad kicsit reszletesebben? Nem vagyok benne biztos, hogy jol ertelmezem amit irtal.
Valahogy ugy ertem, hogy 1. A fozes bevezetesevel konnyebben jottek az extra kaloriak, 2. Mivel a fozott etelt kevesebb ido megemeszteni, igy a szervezetunknek tobb ideje van mas dolgokra, es igy volt ideje noveszteni az agyunkat is?
nekem tetszik az elgondolás
szimpatikus
de egy halovány kétely motoszkál bennem
mégpedig
az ember a paleolit kor ótta a civilizáció útjára lépett,hozzászokott a szervezete a civilizáció nyújtotta ételekhez:Pl leves
a BBc-n a természettudósok végeztek egy jó kis kísérletetl,hogy a főzéssel több kalóriát tudott az ember bevinni,mert az emésztési idő lerövidült és ez engedte fejlődni az agyat,a több kalória,ehhez mit szóltok
Na szóval. Talált, süllyedt.
Nonpaleók = mindenki aki nem paleózik. Hát vannak egy páran...
mugli = varázserővel nem rendelkező személy a Harry Potterben
nálam mugli alternatív rövidítés a nem paleózókra...:)
(Ilyen sokan nem olvastátok Harry Pottert?)
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?