Pajzsmirigytúlműkődés és jód! (beszélgetés)
Azt hiszem mindegy milyen gyógyszert szedsz.
Én sosem szedtem propycilt, így nem ismerem.
Alulműködésre szedtél gyógyszert? Vagy azt nem kezelték?
Én sok dologra allergiás vagyok. Illatszerek, fémek, ételek, nap, stb.
Azt hiszem, hogy mindkét működéssel egyforma esély van babára. Én túlműködő voltam mindig és van gyerekem:)
A pm. betegség mellett van egy csomó betegség, ami lehet. köztük az allergia is, bár azt figyeltem meg, hogy az autoimmunoknak szokott lenni. Kicsit túlreagáljuk a dolgokat.
Én methotyrint szedtem évekig.
Nem, nem csak az alulműködésnél.
A betegségem kezdetét jódot is kellett szednem és jódozott sót használnom.
Persze ekkor meg sem nézték, hogy autoimmun vagyok.
Kehet emiatt nőtt meg szép nagyra a pm-em.
Tehát túlműködsz...
Szedsz gyógyszert? Mióta és mennyit? Melyiket?
Legtöbb esetben genetika okozza a pm. betegségeket.
Nálunk a család nagy részének van ilyenje. Van akit megműtöttek, van akinek izotópos kezelése volt és van akit nem kezelnek, mert nem okoz tüneteket.
Jó lenne tudni, hogy a betegséged autoimmun e, mert ha az akkor a jód tilos!
Vérkép: ATPO, TRAK ellenőrzés. Ha ezek magasak vagy csak az egyik, akkor jódot kerülni kell.
Valaki írta, hogy a harag váltja ki...
Persze tudom, hogy azt mondják, hogy a betegségeknek ilyen okai vannak és tényleg azt kell mondanom, hogy a stressz kiváltja.
Nekem diagnosztizált pm. túlműködésem volt tünetek nélkül, de egy nagyon stresszes időszak vége az lett, hogy tünetekkel jelentkezett, amit gyógyszerezés, majd műtét követet.
persze minden ami a gyógyulás felé visz
azt a szemszöget is megvizsgálhatod, hogy mi okozza a problémát
harag vagy a félelem
a harag táguló érzés a félelem szoritó
túl müködik tehát lehet harag a kiváltó ok
kire haragszl, kinek nem tudsz megbocsájtani, magadnak? szüleidnek? valakinek.... másnak
ha ezt gyógyitod javulni fog az egészségi állapotod
:)
Refluxra már egy éve szedek gyógyszert, reggel este, de nem javult tőle... többen ajánlották a Salvus vizet...s jó is lett
sajnálom hogy nem ihatom
A ritmuszavar a túlműködésnél jelentkezhet.
Ezt a gyógyvizet ki ajánlotta? A jód miatt neked nem jó. Ha sok a gyomorsavad, arra vannak jó savlekötők.
Gyógyszerészek is tudnak segíteni.
Egyébként van olyan ásványvíz, ami enyhén lúgos hatású. De vannak lúgosító teák is. Az "artézi" víz is nagyon jó rá. Nem tudom a környéketeken van-e?
Ezzel a szép betegséggel küszködöm, régóta, nem igazán tudják beállitani....
Refluxom is van, s elkezdtem inni, Salvus vizet 2 hónapja iszom napi szintem, s most vettem észre hogy van benne jód...
Mit okozhat ez? ELkezdtem megint fulladni, meg sokszor ver össze vissza a szivem...
Szerintetek ettől van?
Majd csak 7.én megyek endokrinológiára
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Fogyás pajzsmirigy Hashimoto Thyreoiditis mellett