Pajzsmirigy túlműködéssel hízás, történt ilyen valakivel? (tudásbázis)
Kedves Krisztbi!
"Az orvosom (most máshoz járok) prolaktint is nézett.Az eredmény hyperprolaktinaemia"->Megkérdezhetem ki az orvosod? Ritka az olyan szakember manapság aki nézi az összefüggéseket. Sajnos nekem is hasonló problémàm van de nem foglalkoznak vele...
Koszonom Krisztibi. Utánanézek ennek is.
Kozben en is voltam dokinal, majd kimasolom a naplombol h mit mondott.
Ugy veszem ki h volt olyan szules ami utan nem szedtel gyogyszert a prolaktinra. Akkor mikor rendezodott a sulyod?
Kedves Havanesekutyus!
Nálam ugyanez a helyzet jelen pillanatban is. Ez a jelenség szülés után jelentkezik esetemben. Pajzsmirigy gyulladásom van, amitől felülműködik. Én nem vagyok hízásra hajlamos, de ilyenkor mindig feljön pár kiló, bármit is teszek. A mostani szülésem után is jelentkezett a felülműködés. Az orvosom (most máshoz járok) prolaktint is nézett.Az eredmény hyperprolaktinaemia! Terhelésre 5228.4 mE/I lett (n:70.8-566.5) ami brutálisan magas. A pajzsmirigyem is ezért gyulladt, és ezért van a hízás. Ezt előtte sohasem nézték, csak a pajzsmirigyre koncentráltak. Most gyógyszert kapok a prolaktinra, és ha az rendeződik, akkor a pajzsmirigy is fog.
Nem gondolom, hogy feltétlen Neked is ez a problémád, de hátha ad egy irányt. Érdemes ezt is megnézetni.
Jobbulást kívánok Mindenkinek!
Nem nézték.Nemsokára megyek vérvételre.tsh,Anti.tpo,Track
Aztán hónap végén vissza az Endokrinológushoz.Mármint március végén.
Szia Havanesekutyus!
Pajzsmirigy utrahang nem mutatott ki neked semmit?
Szia Havanesekutyus!
Köszi szépen neked is, de minden ok. :)
Más tényező nincs, amiért fáradt lehetsz? Inzulint nézték?
Sztem ha kapsz gyogyszert jobb lesz.
Szia Anett!
Köszi szépen, teljesen jól vagyok. :) Igazából nagyon hamar túl voltam a műtéten, minden rendben ment.
Sajnálom, h szarul vagy.
Nekem alulműködéskor volt ez mint neked es a gyogyszer sokat segitett. De ez az egyszer alul egyszer tul a legrosszabb.
Nagyon sajnálom én is!
És még mondja azt valaki, hogy kifogás a pm a fogyásra..
Szia Anett!
Nekem is hasonló volt a hízás mint neked, rendkívűl vékony voltam, feljött vagy 8-10 kg, most 60 kg körüli vagyok. Elöször nem értettem, hogy miért hízok, amikor azelött ez soha nem fordult elő, aztán kiderült, hogy pajzsmirigy. Az én esetem más kicsit mint a tiétek, nekem daganat okozta ezt az egészet, amit el is távolítottak a jobb oldali pajzsmiriggyel együtt, azóta nem hízom. :)
Nekem túlműködik a pajzsmirigyem. Alul sose működött mégis inkább az alulműködésre hajazó tüneteim vannak. Illetve a betegségem kezdetén még tipikus túlműködős tüneteim voltak, de már jó pár éve azok nem jelentkeznek.
Nem jellemző, de tudok hízni, bár ez nálam inkább vizesedés meg puffadás. Szinte minden nap egy kicsit más méret vagyok.
Extrém módon fázós vagyok, nyáron is. Az anyagcserém is lassú. A bőröm, hajam is száraz. A pulzusom sem magas.
És állandóan fáradt, álmos vagyok.
Szóval előfordulhat sajnos túlműködés mellett is a hízás.
Köszönöm, hogy írtál. Neked mit mondott erre az orvos? Kordában tartható? Én holnap megyek a magán endokrinológusomhoz, itt a városban kb ketto van.
Milyen gyógyszert kaptál?
Valami nem oké, ha a gyógyszer,sport,beállított étrend mellett hízol.
Nekem is pm alulműködésem van, gyógyszer,étrend, és sport mellett fogytam/fogyom. Járj az orvosoddal utána.
Sok sikert.
Terhesség előtt autoimmun pajzsmirigy alulműködést diagnosztizáltak nálam, Letroxot kellett szednem, terhesség alatt folyamatosan ellenőriztek, és növeltek a dózison.
Szülés után a TSH-m már csak 0,22 volt, a következő v érvételen már csak 0,09, tehát a pajzsmirigyem elkezdett túlműködni.
Ez még eddig semmi különös, azonban azóta normál étrend mellett folyamatosan hízok, ami erre az állapotra nem igazán jellemző.
Napi 5 km-t sétálunk a lányommal, mozgás is van tehát.
A kérdésem nem a fogyásra vonatkozik, hanem hogy mással is fordult-e elő ilyen, és mi lett belőle.
Kérem, az írjon, aki érintett.
További ajánlott fórumok:
- Basedow kór, autoimmun pajzsmirigy túlműködés
- Kezdődő pajzsmirigy túlműködés és kezdődő PCO?
- Ez az érték pajzsmirigy alul - vagy túlműködésre utal?
- A pajzsmirigy alul-, vagy túlműködése okozhat ilyen tüneteket...?
- Ha a TSH határérték alatt van a vérben, akkor pajzsmirigy túlműködésem van?
- Sorstársaimat keresem! Pajzsmirigy túlműködésem van + göbök + gyulladás