Pajzsmirigy alulműködést lehet természetes gyógymódokkal helyrebillenteni? (tudásbázis)
Ismerős a felpörgetett pulzus.
Béta blokkolót szedek rá.
Nálam nincs más opció, szednem kell a thyroxin hormont,mert pappilaris carsinomat diagnosztizáltak kb.20 éve.
A béta blokkoló jó cucc a pulzusra😉
Köszönöm szépen a hozzászólást mindenkinek.
Nekem autoimmun betegségem van. A doki azt mondta hogy a saját szervezetem pusztítja a pajzsmirigy hormont.
Nem a pénzről van szó ha nem arról hogy csak a problémám van vele. Soha nem sikerül beállítani rendesen. Ha sokat írnak fel felpörgeti a pulzusom.
Az miatt szeretnék valami alternatív gyógymódot találni ... természetesen orvosi felügyelet mellett.
Persze, a hatóanyag ugyanaz, de van még mellette más is, ami stabilizálja - mert egyébként könnyen lebomlik, meg amitől tablettázni lehet, stb.
Pl. most olvastam, hogy az Euthyrox új összetételben lesz, a nagyobb hatóanyag-stabilitás érdekében. Emiatt lehet, hogy a dózist is módosítani kell. És eddig laktózt is tartalmazott, de az új verzió már nem, hogy a laktózérzékenyek is szedhessék.
Lehet, hogy ezek az ún. vivőanyagok okoznak neked gondot, illetve ezek szerint a dózis volt túl nagy.
A vivőanyagok különböznek.
És igen, valószínű, hogy az adag a lényeg.
Gondoltam, hogy ez szerencse kérdése lesz, mert az érvek elfogytak;)
Szerintem nem a gyógyszer a ludas, hanem amúgy sem vagy jó alvó.
Én ha besötétedik, akkor bármikor el tudok aludni. Ha el kezdek ledőlni az ágyba, akkor mire leér a fejem már alszok és semmire nem kelek fel. Volt már sok zajos éjszaka, pl. 3 tűzoltó szirénázott a nyitott ablakunk alatt, én erre sem keltem fel. És, hogy honnan tudom? A férjemtől. Mindig megcsodálja, hogy semmi nem tud megzavarni az alvásban:D
A havidról meg annyit, hogy lehet elkezdődött a menopauza. Nekem pont így volt és még nem szedtem gyógyszert, meg volt a pm-em is. És elég fiatal is voltam.
Tehát, először, gyakrabban jött meg, volt, hogy havonta 2x, aztán időnként kimaradt, majd minden második kimaradt, majd már csak 3 havonta volt, majd fél évente, aztán évente és már vége is volt 36 éves koromban. Ekkor már tudtam, hogy pm. beteg vagyok, de nem kezeltek folyamatosan, mert volt, hogy jó volt a működésem. Én autoimmun túlműködő vagyok egyébként.
42 évesen vették ki a pm-em.
Szerintem ez nem pusztán szerencse kérdése.
És a gyógyszerről annyit, hogy nekem pl. 25 mg-onként kellett emelgetnem az adagot, hogy hozzá szokjon a szervezetem.
De én alig vártam, hogy kaphassam, mert a műtét után 96 volt a TSH-m és 11 a koleszterinszintem.
Szerintem meg a letrox a jobb:D
Próbáltam a másik kettőt, de azoknak nem éreztem a jótékony hatását.
Hát igen, az orvos nagyon nem mindegy. De van többféle gyógyszer, nem is értem, miért nem cserélték le neked, ha ilyen mellékhatásai vannak.
Én pl. Euthyroxot szedek és semmi bajom, jól érzem magam. A Letroxot sokkal többen szedik és mindenki panaszkodik rá, nem értem, a dokik miért nem cserélik le másikra.
Mi az a nagy dózis?
Nekem is teljes eltávolításom volt 10 éve.
175 mg letroxot szedek.
Guruljka, én nem akarok meggyőzni senkit, én tudom, amit tudok, tapasztaltam, amit. Elhiszi valaki, vagy sem, hidd el cseppet sem érdekel.
Én nem vitatkozom kockaemberekkel napokon keresztül.
Aki akarja szedje a gyógyszerét, aki meg mást is kipróbálna, tegye azt, de a gyógyszere mellett, amíg nem bizonyosodik meg arról, hogy hat a más módszer.
Nekem egy egész kicsi eltéréstől hullott ki a hajam fele.
Ha alternatív gyógymódokat próbálgatok, akkor tuti nem maradt volna hajam.
És egyébként is, te azt honnan tudod, hogy kinek mi a kis eltérés? Ez a baj a legtöbb dokival is. Benne van a referenciába, mert ezer éve nem vizsgálták felül...
Ugyan milyen mellékhatása van a pm. hormonnak? Lassan 11 éve szedem és nem vettem észre semmit.
Ahogy már többször le lett írva, attól, hogy valaki csinál valami alternatív dolog, helytelen abbahagyni közben a gyógyszert, vagy nem látogatni az orvost. Nyilván pl. ha valaki magas vérnyomás esetén folytat valami alternatív kezelést, akkor közben tudja állandóan maga is ellenőrizni az értékeit, tehát akár csökkentheti is a gyógyszert, de azoknál a betegségeknél ahol laboros vizsgálat kell, ott ez nagy felelőtlenség lenne. Ha egy alternatív módszer hat, annak akkor is hónapok kellenek, míg beépül.
Egyébként nem csak ez a 28 napos diéta van, ez lehet a legrövidebb, de most találtam egy interjút a könyvet kiadó Kiadó oldalán, ahol a 90 napos diéta tapasztalatairól van szó.
Nincs. Illetve van, csak gyalog istentelen messze van, a busz is drága odáig, mert itt a teszkós járat is fizetős.
Van aránylag elérhető Lidl, de ott sem járunk még havonta sem, nemhogy naponta.
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Akinek pajzsmirigy alulműködése van milyen gyógyszert vitamint és egyebeket szed rá?
- Aki pajzsmirigy hormont szed alulműködésre (pl. L-Thyroxin), ha egyszer elkezni, többet nem hagyhatja abba?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Vajon pajzsmirigy alulműködésem van?