P.3 rákszűrés eredmény. Meggyógyulok? (tudásbázis)
akkor ez már jó... gyógyszert írtak már föl? utána új kenet és aztán döntsél.
remélem meggyógyulsz!
barátnőm nem várt, de ki tudja jobb e így...neki a gyógyszerek után is P3 volt.. a mintavételnél meg már voltak 1mm-es lábakkal rendelkező rossz "sejtek"---
A sógornőmnek tavaj P4-e volt. Az orvos a méheltávolítást javasolta.
Csináltatott PET ct-t (ez sjnos egy 250 ezer ft-os vizsgálat), ami kumutatta, hogy szervezetében nincs rákos elváltozás, de közben azt is kimuttta, hogy a tüdejénél van fertőzés (egyébként csúnyán köhögött). Elment egy tűdőgyógyászhoz, aki irt fel neki erős gyulladáscsökkentőt. 3 hónap múlva visszament a nőgyógyászatra és P 2 lett az eredménye, Azóta már 4x is volt ellenőrzésen és az eredménye mindig P2.
Nekem is volt!
Ugyan úgy csinálták mint a 11-es hozzászólónak.Ennek 10 éve és azóta kétszer szültem.
Ne aggódj. Nem vagy rákos !!!!!
A rák a P4 többszörös megjelenésével és egyéb alfajaival CIN I.-II.-III. stb. kezdődik.
A p3 masszív gyulladástól lehet. Ki kell kezelni és 3 hó múlva kontroll, előbb felesleges, mert ennyi idő kell a regenerálódáshoz. (pathológián dolgozom, tudom mit beszélek, itt végzik a cytológiai kenetek elemzését is!)
Jobbulást!
persze!
nekem nem is egy ismerősömnek volt p3-as lelete.Asszem vagy 3 lánynak is...de mindegyikük meggyógyult,sőt közülük egy már szült is!
ráadásul egyiket sem műtötték,hanem erős gyógyszeres,meg miegymásos kezeléssel rendbejöttek.
Itt elsősorban az immunrendszert kell megerősíteni,hisz ami a p3at okozza az gyakran vírus,(HPV és ezenbelül többfajta)...
nem kell megijjedni!
persze :)
Nem is gondolnád, hányan vannak már ezen túl!!!
szerintem 10 ből 1 tuti.
ja látom már...bocsi...
vannak gyerekeid?
barátnőmnek is p3 volt az eredménye 2szer is, méheltávolítást javasolt az orvos. vagy választhatta volna a 3 havi ellenőrzést, metszegetést, de előbb utóbb lehet h oda került volna a sor. így megműtötték, azóta szerencsére jól van.
te hány éves vagy?
Szia!
Remélem, hogy egy kicsit megnyugtatlak ezzel a pár sorral :)
"A P3 nem rák, csak egy zavart sejtkép, amit, ha a műszerrel (kolposzkópia) észlelt elváltozás területében "kis ráhagyással" kimetszenek, az esetek 98 %-ában maradéktalanul gyógyul. A partnerét emiatt nem kell kezelni, de ezért ő egy potenciális kórokozó-hordozó, tehát végig kell gondolni, nincs-e akár tünetet nem okozó gyulladása. Tudom, nehéz egy urológust rávenni prosztata-váladék vizsgálatra (vírusok is!!!), de nem lehetetlen. Oka ennek az, hogy sokszor a férfinak nincsenek tünetei, de hordozó és visszafertőzheti a nőt.
Dr. Nagy László "
szerintem az orvosod többet fog tudni segíteni, mint látatlanban bárki egy fórumon.
én a helyedben vele konzultálnék
További ajánlott fórumok:
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Nőgyógyászati rákszűrés eredménye hány nap múlva érkezik? Magánrendelőben?
- Volt valakinek p3-p4-es rákszűrési eredménye? Mik a gyógyulás esélyei?
- A rákszűrés eredménye nem értékelhető
- Rákszűrés eredménye, segítsetek kérlek!
- Mik a tapasztalatok a terhesség alatt végzett conisatio-s (méhnyak) műtétről?( P4-es rákszűrési eredmény miatt)