P3 citológia, tünetmentes, csak nagyon parázom (beszélgetés)
Sziasztok,
hát én nem nyugodtam, konzultáltam más orvosokkal is, és mindenekelőtt kikértem a leletet. Egyikük az LSIL enyhe, P3, CIN1, HPV gyanúra azt mondta, hogy hál'istennek nincs nagy baj, sőt szerinte ezt még nem is kellene P3 kategóriába sorolni. Mindenesetre már most javasolt tejsav oldatos irrigálást. És természetesen HPV tesztet. Jól írtad moonlight13, valóban el kell járni rendszeres szűrővizsgálatra, de én kb tavaly ilyenkor is voltam. Mindenestre most már kicsit megnyugodtam, még akkor is, ha érzem ennek a súlyát, és foglalkozom vele. Köszönöm az eddigi válaszaitokat...
drukkolok, hogy gyulladás legyen, csak ahogy előttem is írták, keress olyan dokit aki szívén viseli.
Én nagyon haragszom az előző két dokira, szinte 30 hetet végig stresszeltem a várandósságom alatt, illetve bízom benne, hogy a következő levétel is jó lesz! ahogy lesz fejlemény írj ám :)
Nem voltál hosszú, nagyon jó, hogy leírtad ilyen részletesen. Gondolom Neked sem volt sétagalopp ezt feldolgozni babavárással együtt. És jó hír a p2-es, nagyon!
Én ma elhatároztam, hogy akár mi is lesz a második eredmény, addig minden tőlem telhetőt megteszek, béres csepp, macskakarom tabletta, futás, és leszoktatom magam az aggódástól. Attól még ugyanaz lesz az eredmény, hogy aggódom vagy sem.
Szia! Jelenleg 32 hetes kismama vagyok. A várandósságom elején cito P3 lett, alsó szintja. Másik dokihoz mentem, kb 20 hetesen újabb cito P3 és már cin II! De nem kezeltek, mondták majd a baba után.
24 hetesen választottam egy új dokit, Timmermann doktort. Ilyen tükrös eszközzel feltérképezte a méhnyak állapotát, azt mondta nem lát elváltozást.
Majd írt fel Klion D kúpot és egy kevert patikai borecetest, most 3 hete ismételtük a kenetlevételt, végre beixelte a papíron, h várandós vagyok, mert eddig lemaradt.
A kezelés utáni eredmény P2 lett semmiféle elváltozással :O
Az előző két orvos már műteni akart szülés után hat héttel, conisatio ...
Most ismét megismételjük, remélem tényleg csak gyulladás volt.
Bocsi h hosszú voltam...
Nói dolgokba nem ütném az orrom
de
barátnőm is lement az orvoshoz, néha véres széklet
Ugynamár, aranyér, kenegesse és járjon úszni/merthogy úszik/
Aztán megint elment.
Ugynamá' kenegesse.
Egy erősebb vérzés után ,más orvos , bél tükrözés.
Lebaltázás hogy miért nem jött korábban
Leszedtek egy marha nagy polipot a beléböl
Legszivesebben elmentem volna a korábbi dokihoz megcsavarni az orrát kicsit
Szia!
Szerencsére nincs tapasztalatom ez ügyben, de próbálj ne annyira aggódni, úgy tudom hogy simán lehet hogy legközelebb jó lesz az eredményed, annyira pillanatnyi az adott mint amiből csinálják ugye...
Esetleg ilyenkor szokták javasolni a tejsavas hüvelyöblítést időnként, vagy ilyen ph helyre állító kúpot (gyógyszertárban kapsz, az is tejsav bacit tartalmaz), ártani nem árthatnak, de segít visszafordítani a dolgot.
Sok szerencsét!
Tuti lesz babád! S jó ha keresel egy dokit, a túl sok vizsgálgatás is ártalmas ám, ha nem jönne a baby ráérsz akkor. Puffadás: arra nem próbáltál valami bogyót, lehet csak emésztés volt, belső aranyérnek nem kéne más tünetének is lenni ? (véres széklet néha)
További ajánlott fórumok:
- Pikkelysömör tünetmentesítése?!
- Ismersz olyat, akinek P4 lett a citológia eredménye? Nőgyógyászati rákszűrésen.
- Ha a családban van fertőzött, de én tünetmentes vagyok, akkor tényleg nem tesznek karanténba?
- Létezik olyan, hogy a férfi gombás fertőzésnél teljesen tünetmentes?
- Többszöri P3 citológia, kóros lelettel? Volt valakinek ilyen?
- Ha az ikerfiaim közül az egyikük péntek óta bárányhimlős, akkor a másikat vihetem oviba holnaptól? Mostanáig tünetmentes.