Óvodapedagógusi munka mellett gyógypedagógiával/logopédiával való foglalkozás (beszélgetés)
Egyébként én az a típus vagyok, aki hosszú távon gondolkodik.
A befektetett munka/haszon összefüggést nézem. Hosszú távon megéri foglalkozni egy olyan szakmával, ami segít az embereknek, a végzője ért hozzá, magas színvonalon végzi, és még jól is keres vele.
Jó, hogy értőn olvasol.
Igen, köszönik szépen, elkérik az 5000-t óránként.
Nem, nem egyből egyetem után.
Neked válaszoltam, mert szerinted ebből nem lehet megérni. Ezt cáfoltam, és fenntartom a véleményem.
Igen, a nagy magyar valóságban is van olyan (nem kevés) család, ahol fixre be van havonta kalkulálva a gyerek fejlesztése. Sok olyan család van, akik ezt nem engedhetik meg. Olyan is van, aki inkább fejleszt, de szinte minden nap krumplis tészta van. Változó.
A fórumindítónak csak azt szerettem volna jelezni, hogy igen, a gyógypedes vonal járható út, főleg, hogy ő már eleve pedagógus.
7000 ft-ot szurok le egy alkalomra a nyelvtanaromnak, ami 1, 5 ora. Letezik olcsobb, de o jo, sok tapasztalattal.
Leirtam, amit kozelrol latok, aztan ha hulyeseg, ki lehet kukazni. Ezek szerint gypedadogusnak lenni baromi jol kifizetodo, hat, hajra!
5 ezret nem lehet elkérni pályakezdőként. Nem is illik, nem is tisztességes.
4000 már elég gyakori, de az is megfelelő tapasztalattal.
Azt hiszem, nem hazudtam. Eeeegen, vannak ügyesek és szerencsések. Meg vannak, akik más országba pártolnak megfeleő gyakorlat után.
De bocsi, ÁTLAG 5000/óra fizetést mondani valakinek, aki még csak gondolkodik a pályán?
Ok, ő a hülye, ha beveszi, de mégis...
A kilicsrol-kilincsre egyzart kor, es kihalasos alapon megy, amiben ha nem vagy benne, soha nem leszel.
De a mi genegacionk eg fura hibrid. Kekveru, ujgazdag, feltorekvo... Egy massza lettunk a gyerek es a felnott kozott. Mi eliatt nem bantjuk egymast soha.
A "szakma" viszont kocsog. Ott "felmemo" nelkul hulla vagy.
...pertsze csak en tzdom rosazul. Itr mindnki az egyetem utam otezrws gazsival dolgozik. Ea koszonik is.
Ha nagy a baj, akkor sajnos előfordulhat, hogy havi szinten súlyos tízezrek mennek el fejlesztésre.
:(
Legtobbetberre adj!
Kozeli rokonom kilfoldon intezmeny ig helyettes. Ilyet is lehet. De a30 wve kezddte a palyat a zsebesek mellett "a bertabla" szerinti fizetessel meg 15-20 ev ejjelinugyelettel.
En nem tudom, kik ezek a jol fizetett gyp-fejlesztok, de szerintem ott szuk a kor.
Vagy mindrn atlag (nem rosszabb) csalad 40-80 ezret kolt a fejleaztesre? Csaknugy magyat valosagkent.
Itthon nagyon jól meg lehet ebből élni. Legalábbis az ismerős szakemberek köszönik szépen, de magánban nyomják, és mivel óriási a kereslet a bármilyen típusú fejlesztésre, ezért keresnek is vele szépen.
Csak egy példa: szintfelmérés/foglalkozás 5000 Ft/1 óra.
Egymásnak adják a kilincset a kisgyerekes szülők.
Szerintem nagyon jó választás. Nálunk sok gyerek jár. Még az is elképzelhető, hogy óvodákba mehetnél.
De otthon 3000 körül van 1 óra.
Nem hiszem, hogy a legsúlyosabb esetekkel szeretne foglalkozni.
Inkább "csak" pöszékkel, nagycsoportos, iskolára felkészítendő gyerekekkel, ilyesmi.
Ha találsz jó gyakorló helyet, ahol elsajátíthatod a szakma gyakorlati részét, akkor hajrá!
Úgyis kevés a logopédus az országban.
Viszont első pár évben nem hiszem, hogy illene magánban dolgozni, mert az ember az elején még csak tanul és tanul...gyakran a saját kárán :) s nem teljes értékű még a munkája.
Nem tudom, hol laksz, de bölcsebb döntés, ha a végzés után szakszolgálatnál töltesz pár évet, s csak szakmailag megerősödve, gyakorlati tapasztaalatokkal és széles módszertani repertoárral felvértezve kezdesz magánpraxisba