Oviba beiratkozás, hogy zajlik, mire számítsak? Mit kell vinni magammal? (tudásbázis)
Én több oviban jártam, mindenhol ugyanazt kérték.
Wc papír, fogkefe, fogkrém, folyékony szappan, szalvéta, zsepi.
Kell még a kisgyereknek, benti cipő, ovizsák, benne váltóruha, tornazsák, benne rövidnadrág, póló, és ha a benti cipő nem zárt, akkor tornacipő.
Ha ottalvós a gyerek, akkor gyerekágynemű, vagyis paplanhuzat, és kispárnahuzat.
Helyenként változó, hogy kell-e vászonlepedő, sima lepedő, illetve pizsama.
Nagyon szívesen veszik, ha rajzlapot viszel be, illetve egy papírdosszié szinte minden oviban kell, (abban lesznek a bent készült rajzai, amit év végén adnak haza), ezenkívül tapasztalataim szerint minden oviban örülnek mindennek.
Szerintem ennyi.
Ha már itt tartunk?
Mit kell venni a gyerkőcnek, ha bekerül az oviba?
Pl. mit tartalmaz a tisztasági csomag?...
Ez abszolut váltizó helytöl függően,kisváros,nagyváros,falu,felkapott,ugymond divatos ovi vagy "csak" egy"snassz "ovoda.Tehát mindenképp a konkrét helyen érdeklődj,ha bemész bármikor többnyire adnak felvilágosítást szivesen,de a beiratkozás napján mindenkép elmondják.
Ha most még nem szobatiszta,attol még beírják,úgyis csak szeptemberben megy majd.Nekem a kicsi májusban volt 3 éves,nyáron lett éjjelre is szobastiszta de semmi akadálya nem volt a felvételnek.
A felvétel nagyrészt attol függ van e elegendő hely az ovodában,ha igen,felveszik akkor is ha otthon vagy a tesóval,divatosabb ovikban ahol kevés a hely előfordul hogy nem kerül be a gyerek.
ha túl sok az ottalvó,esetleg kérhetik hogy délben menj érte ebéd után.
Születési anykönyvi kivonatot és a lakcímkártyát kell vinni.
Ha jól tudom csak szobatisztán mehet oviba 1 gyerek.
S asszem, legalábbis nálunk úgy van, h. ha van 1 kisebb testvér nem veszik be a gyereket, hisz az anya úgy is otthon van.
Azért kérdezz rá.
na ilyesmi érdekel, hogy az oviba mi történik,
a fiam még nem szobatiszta és csak a nyáron lesz 3 éves, de holnap után lesz a beiratkozás, hogy ősztöl mehessen, attól még felveszik? pláne hogy én otthon vagyok a kissebbikkel? vagy ez kizáó ok?
Szia!
Nálunk a gyerek születési anyakönyvi kivonata kellett. Adatokat beírták, meg adtak egy házirendet. Ennyi történt.
Később volt egy szülői értekezlet. Ott bemutatták az óvónőket és a dadust. Elmondták a fontos dolgokat, felírták melyik szülő mikor dolgozik (pl: 1 műszak, 2 műszak, 8-16, vállalkozó, otthon van, stb, ezt azért, hogy az óvoda nyitvatartását tudják ehhez igazítani)Ja meg, hogy ki viheti el a gyereket, a nagyszülőket is beírták, ha nincs beírva nem viheti el az unokát. Jelet csak az első alkalommal választhatott a lányom, már a beszoktatásnál.
Ki van írva, mit vigyél magaddal.
De, ha netalán nem lenne, amit kétlek, akkor legyen nálad a gyerek születési anyakönyvi kivonata, lakcímkártyája. Nem tudom, hogy működik nálatok, de kérhetik a védőnő iagzolását, hogy a gyerek oviba mehet. (szobatiszta, önállóan étkezik, kifejezi igényeit.)
Keresd a hírdetményt a beiratkozásról a városban plakátokon, pl polgármesteri hivatal környéki hírdetőtáblákon. Ott megtudod, hogy a lakcímed alapján hová irathatod a gyerkőcöt, meg azt is, hogy mikor születetteket lehet oviba iratni.
Elmész a megadott időpontban a plakátokon megadott helyre (általában egy központi helyen kell minden oviba beiratni), vidd magaddal a szül anyakönyvi kivonatot meg a lakcímkártyát, estleg a kiskönyvet, bár az tán nem kell. A plakáton egyébként megtalálod, hogy mit kell vinni.
Semmi egyéb, ne izgulj :)
További ajánlott fórumok:
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Abortuszom lesz mire számítsak?
- Birosági tárgyalásra kell mennem...aki már "jártas" benne, tud segiteni, mire számitsak?
- Nevelési tanácsadóba kellene mennünk. Mire számítsak? Hogy zajlik ez?
- Hogy zajlik egy beiratkozás?