Ötletek halászléhez...mi illik hozzá? (tudásbázis)
31. esőcsepp (válaszként erre: 30. - A14deb9047)
2010. okt. 29. 07:49
Köszönöm! Végül pogácsa lett kínálva utána.
30. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Esőcsepp)
2010. okt. 28. 21:27
Ahogy láttam Baján halászlét főzni: először az apró halakat főzik meg, amit átpaszíroznak és ez az alap, amibe beleteszik a szép nagy darabokat, egy-két szem paradicsomot feldarabolva, ill. paprikát és a cseresznye paprikát. Közben tésztát gyúrnak, gyufaszál méretűre szelik. Olyan tésztát is ettem már, amibe a hal ikrája volt belegyúrva... Ez tetszett és izlett a legjobban. Nehezebb összegyúrni, a különlegesen finom.
29. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Esőcsepp)
2010. okt. 28. 21:27
Ahogy láttam Baján halászlét főzni: először az apró halakat főzik meg, amit átpaszíroznak és ez az alap, amibe beleteszik a szép nagy darabokat, egy-két szem paradicsomot feldarabolva, ill. paprikát és a cseresznye paprikát. Közben tésztát gyúrnak, gyufaszál méretűre szelik. Olyan tésztát is ettem már, amibe a hal ikrája volt belegyúrva... Ez tetszett és izlett a legjobban. Nehezebb összegyúrni, különlegesen finom.
28. 4c07880d46
2010. okt. 15. 19:37
Ettem már almás pitét is halászlé után.
27. garamond (válaszként erre: 15. - Gine)
2010. okt. 15. 15:59
Igen, mi itt baján halászlétésztával szoktuk enni a halat. Sokan rántanak utána még derekat is. Időnként vargabélest készítek utána.
26. 4c07880d46
2010. okt. 15. 15:55
Leveles tésztából (mélyhűtött) szoktam olyat csinálni, mint a rétes. Túróst, meggyest, almást stb. Jobban szeretjük, mint réteslapból! Egyszer véletlenül összekevertem a kettőt a boltban, így levelest töltöttem meg, isteni!!!
25. fmagdi78 (válaszként erre: 2. - Esőcsepp)
2010. okt. 15. 14:26
Túrós csusza
24. esőcsepp (válaszként erre: 23. - M_Marcsa)
2010. okt. 15. 10:46
Köszönöm! :-)
23. M_Marcsa (válaszként erre: 22. - Esőcsepp)
2010. okt. 15. 08:10
10 dek't sz'molnak tésztából fejenként, kb.
22. esőcsepp (válaszként erre: 11. - Gine)
2010. okt. 14. 18:30
Szerintem az egy kicsit sok lenne, most főztem 1/2 kiló tésztát, már kétszer ettünk belőle, és még mindig van... Talán egy 2-3 kiló elég lenne. (?)
21. esőcsepp (válaszként erre: 17. - Rozália)
2010. okt. 14. 18:27
:-)
20. esőcsepp (válaszként erre: 16. - K_nm)
2010. okt. 14. 18:27
:-DDDD
19. lacza9
2010. okt. 14. 16:48
Mi a halászlét széles metélttel szoktuk enni,finom.
18. lacza9
2010. okt. 14. 16:46
Tepertős pogácsa.Mondjuk a csusza egyszerűbb.
17. Rozália (válaszként erre: 16. - K_nm)
2010. okt. 14. 16:43
Szerintem többen is feltűnünk majd ott...:))
16. k_nm
2010. okt. 14. 16:42
Mi illene hozzá?! KANÁL! Na jó, most komolyan: mi is bajai módon esszük: tészta plusz lé, a hal külön (aki szereti, belemancsolhatja, de ez igazán individuális)...ezzel jól be lehet lakni....
Irigykedek kicsit! Feltünne, ha én is odapofátlankodnék? :-P
15. Gine (válaszként erre: 14. - Rozália)
2010. okt. 14. 16:04
Én egyszer(Jesszum,már 14éve:O) mikor Baján voltam,ott ettem így,gyufatésztáűval,azóta mi is bevezettük:)
14. Rozália (válaszként erre: 13. - Gine)
2010. okt. 14. 16:02
Igaz, és felénk pl. tésztával eszik a halászlét, sok tésztával:)) (Nyami!) Utána már csak csipeget az ember...
13. Gine (válaszként erre: 11. - Gine)
2010. okt. 14. 15:39
bár,ha előtte belaknak halászléből,akkor lehet elég kevesebb is.persze,ha van elég halászlé:)
12. Rozália
2010. okt. 14. 15:37
Száraztésztából annyi embernek kell legalább 2 kg tészta. És bőségesen túró, tejfel. Tudjad melegen tartani, mert azért a túrós tészta nem igazán jó hidegen.
11. Gine (válaszként erre: 10. - Esőcsepp)
2010. okt. 14. 15:29
Ez jó kérdés:)Szerintem olyan 20-30dkg-ot számolhatsz fejenként,de lehet,hogy most marhaságot mondok.Azt is kell persze nézni,hogy a tészta duzzad...
És kb. 15-20 főre mennyi tésztát kell számolni?
9. Gine (válaszként erre: 4. - Esőcsepp)
2010. okt. 14. 15:18
Miért ne?halászcsárdákban is szokták ezt a variációt adni,tehát szerintem nyugodtan adhatod,jó ízkombináció:)
8. esőcsepp (válaszként erre: 6. - Rozália)
2010. okt. 14. 15:18
Nem is rossz, kész lapból nem nagy meló. Köszi! :-)
7. esőcsepp (válaszként erre: 5. - Rozália)
2010. okt. 14. 15:17
Ez jól hangzik, hogyan kell készíteni?
6. Rozália (válaszként erre: 4. - Esőcsepp)
2010. okt. 14. 15:13
Vendégek lesznek? Akkor csinálhatnál valamilyen rétest. (Réteslapból)
5. Rozália
2010. okt. 14. 15:12
Krumplis lepény.
Nem is jutott eszembe, de azt illik vendégeknek adni?
3. Gine (válaszként erre: 2. - Esőcsepp)
2010. okt. 14. 15:09
Szia!
Közhely,de túróstészta
2. esőcsepp
2010. okt. 14. 15:09
Hétvégén halászlé készül bográcsban, de valami kéne utána. Mi illik hozzá?
További ajánlott fórumok:
- Hol találhatom meg azt a nőt aki hozzám illik?
- Mi illik hozzád? Nem vagy szürke kis egér! Minden nő alapjában gyönyörű
- Szerintetek illik hozzá?
- Milyen illat illik hozzád-hogyan válasszunk parfümöt?
- Szerintetek szép ez a ruha milyen testalkathoz illik, milyen kiegészítők illetve cipő állna jól hozzá? Kép az adatlapomon.
- Kép alapján hozzám inkább a pirosas vörös vagy a rezes vörös hajszín illik?