Osszunk meg egymással jó tanácsokat, kezelési technikákat a Psoriasis vulgaris (pikkelysömör) betegségben szenvedők segítségére. (beszélgetés)
Most hallottam a kelkáposzta levelének jó hatásáról a pikkelysömörre, próbálta már valaki?
itt a linkje:
szia!
igen
Érdekelne,hogy volt-e már Valaki a harkányi gyógyfürdőben psoriasis kezelésen,kúrán,és hogy mit,és mennyit térít a TB a költségekből.
Minden érdekelne a témával kapcsolatban,köszi előre is,Jall.
Nekem kiújult -a már 20 éve nyugalomban lévő- psoriasisom. St. Hildegard azt javasolta, ha a testen "ótvar" van, az ételeket, amiket fogyasztasz, vaddkakukkfűvel kell fűszerezni, ez belülről gyógyít. Hát én ezt nem tudtam beszerezni, nem is igyekeztem, bevallom.:)de egy nap kakukkfűből, (kamillával, szegfűszeggel, ánizzsal, édesköménnyel, gyömbérrel együtt) teát főztem csak úgy, két csészével ittam ebből, és érdekes módon jobb állapotba került a sömöröm. , Most a 3. napja iszom ezt a teát (tapasztalatom szerint a kakukkfű a lényeg), (kb. egy hónapja kezdett a psoriasis a könyökömön kifejlődni), már csak nagyon picit viszket, nem piros, nem hámlik, már csak rózsaszínes, még egy kicsi puklicska maradt a bőrön, de remélhetőleg ez is jobb lesz.
St. Hildegard azt is javasolja, hogy nyúlepét kell a "leprás" bőrre önteni, gyakorta bedörzsölni vele, és a var, rüh leesik. Ha vki be tudja szerezni, ezt is ki lehet próbálni.
Az én családomban is van,összefügg az ízületekkel.
Mária utcai bőrklinikán lehet tünetmentessé válni.
Van alapítyány ahol megvizsgálnak és adnak gyógyszert.pld diprosalic oldat fejre és kenöcs
testre.Most a kecsketejszappant probáljuk szárít
de használ. Holt-tenger a gyógyhelye csak messsze van.Bővebben levélben!
Anna!
Sajna ebben nem tudok segíteni. Nekem csak akkor viszket, ha már láthatóan előjött, de akkor sem vészes.
Nem tudom mennyire hatásos de nemrég olvastam, hogy a vega étrend tünetmentessé tesz. Állítólag kevesebb fehérjét kell fogyasztani, valamint az alkohol és a cukor előhozza.
Emellett jót tesz a napfény, esetleg a szolárium is. Fontos továbbá a jó minőségű ruhanemű, elvégre a mesterséges anyagok könnyen irritálhatják a bőrt, amitől előjöhet a pikkelysömör.
És persze ott van a gyógyszeres kezelés is.
További ajánlott fórumok:
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Menyek és vejek, a segítségeteket kérném
- Akiknek sikerült lefogyniuk, azok segítségét várom. S.O.S :(
- Ki érti ezt? Egy rendkívüli helyzetben segítségeteket kérem
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- Ritka betegségben levő emberektől kérdezném, hogy kapnak-e valamilyen segítséget, és meg tudnak-e belőle élni? Bővebben lent