Én két éve érettségiztem bioszból. Az Oláh Zsuzsa-féle könyveket szereztem be, meg a mozaikosat, a tananyagot pedig a Lénárd Gábor könyveiből kaptuk. Plussz megvettem a biosz érettségire felkészítő könyvet. Dicsérettel végeztem. Azóta másodikos fősulis hallgató vagyok, biosz-kémia szakon. Sok sikert az érettségihez! És egy jó tanács: parázni se érettségin, sem előtte nem szabad! Sokat árt!!
beszélj erről is és arról is kicsit... hogy emez ezt írja, amaz azt... nyugodtan... nem kell még állást foglalnod, az még néhány év... most még szívod magadba a tanulni valót. ;) ... de ha már tudsz állást foglalni, akkor azt is mondd el, tuti értékelni fogják. ;)
nos, én az Oláh Zsuzsa féléből készültem, amikor bioszból felvételiztem a biológus szakra. A felvételiztetők közölték, h az semmire se jó, és legközelebb mellőzzem. A hagyományos gimis könyv anyagát fogadják el (szerző nevét nem tudom).
Emelt biosz érettségire készülök 2012 májusára. Megvettem a Berend-Szerényi könyveket (4 db), emellett kikölcsönöztem a Panemsulis és a Szerényi-Fazekas-könyveket (2db) és a 3db Oláh Zsuzsa-könyvet, és megszereztem az 5 db Mozaikos bioszkönyvet is. Mindezt azért, hogy tényleg nagyon-nagyon jól sikerüljön az érettségim, de vannak olyan dolgok a panemsulis és a Szerényi-Fazekas könyvekben, amik teljesen ellentétesek.