Óraátállítás (beszélgetős fórum)
Már évekkel ezelőtt megszavazták az eltörlését, de elhalasztották 2024-re a végrehajtást. De most már akkor jövőre tényleg töröljék el!
Állítgathatjuk előre is és hátra is, a Nap júniusban kb. 15-16 órányit süt, míg Karácsonykor kb. 9.5 órát. Ha valaki kidolgozza magát, az nem vágyik minden hétköznap munka után szórakozásra. Sok kialvatlan ember van, mert nem fordít elég időt a minőségi alvásra, mert világosban nem vonul el. Majd idővel rájön, vagy sohasem.
Boldog ember!
Engem kb. egy hétig "zavar", hiába nézem az órát. (Tavasszal erősebben, ősszel kevésbé.)
Még mindig ezzel szórakozunk mert a tök..etlen banda képtelen eltörölni...
Én igen!
Én szeretem a nyári időszámítást.
Nekem mindegy, már délelőtt megcsináltam az összeset.
utálom én is és feleslegesnek tartom:(
Ne felejtsétek el,holnap hajnalban megint óraátállítás!! :)
Ajjaj, meghibásodott a fluxuskondenzátor? :)
Még mindig itt vesztegelek a tér-idő kontinuumban és nem lelem a kivezető utat.
Végül is mit kellett állítgatni este?
Én nem így fogom fel. Munka előtti nap állítom át. És akkor máskor jön át az egy óra!
Szerintem sincs semmi értelme!
De akkor is úgy kell felfogni, tavasszal, hogy egy órával korábban kell dolgozni menni, és ezért egy órával kell csak előbb kelni..
Korábban tavasszal kell lefeküdni, amikor egy órával rövidebb az éjszaka.. Ősszel egy órával többet aludhat bárki, aki nem dolgozik vasárnap..
Nem értem, mi a gond az óraátállítással. Aki úgy érzi, hogy, de összezavarja, az feküdjön le fél órával korábban aznap és annyi.
Rám sosincs semmilyen hatással.
Régen volt, amikor nem léteztek energiatakarékos égők.. de már csak azt lehet kapni.. Ezért nincs értelme..
De még a digis, stb... vezetékes, kijelzős telefonon is hálózatról kapja automatikusan az időadatot...
az okostelefonokon állítódik automatikusan.. A netről kapja az időadatot..
A beállításoknál, és időadatoknál ki kell pipálni, vagy kivenni a pipát, hogy legyen-e automatikus a hálózatról, vagy sem..
Az automatikus azért jó, mert az mindig pontos időt mutat.. és soha nem kell állítgatni..
Azt ti állítottátok be a telefonon.
Nem a szolgáltató állítja be az új időt, hanem ti állítjátok be a telefonon, hogy automatikusan kövesse az x időzónát...
Mi most is megszívtuk. Babával vagyunk itthon, szóval a tv nem megy, mint infó forrás. A szolgáltató meg átállította automatikusan a mobilon az időt, a párom meg nem tudta, hogy már átállt, mert ugye ezt a tényt nem közlik, így ő is átállította. Mi kétszeresen állítottuk így az órát, lett is kalamajka.
Sokszor olvasok cikkeket,hozzászólásokat,fórumokat és egyebeket erről a témáról.Hogy őszinte legyek,nem értem miért kell ezen rágódni? :) Ezt csak azért mondom,mert nekem ez olyan,hogy ez van.Ez az,ami ellen nem tudok tenni,el kell fogadni.Ha állítani kell az órát,akkor állítom.Ennyi.Nem ragozom túl a dolgot.És talán ezért,de nem is érint mélyen. :)
Persze,az első héten velem is az van,hogy nem szoktam hozzá.Ha nem megyek sehova,akkor általában 6-7 óra között kelek.Na,ez ma 5 óra volt,de nem zavar,mivel úgyis átállok 1-2 héten belül mindig.Na,meg persze este így korábban álmos vagyok.
Én már ezt az óra állitást eltörölném,állitolag van valami haszna,de én mindég párnapra tök koma vagyok töle...
További ajánlott fórumok: