Olyanokkal szeretnék beszélgetni, akik sima PCO mellett lettek babások. (IR nélkül) (beszélgetés)
Szia!
Minden eredményem jó volt, vagy pont határértéken. Sőt még az LH/FSH érték is. Pedig anno az arány 4:1 volt. Azt mondta a doki ez nem jelent semmi. Az UH vizsgálatkor amikor megmutogatta a cisztákat és hogy mi micsoda akkor mondta, az anyagcserezavart hormonzavart és hogy később időskorban alakulhat ki nálam cukorbetegség. Kérdezte is, hogy esetleg a nagymama nem-e cukros, és nem-e időkorban alakult e ki neki? Mert hogy öröklődik. És így is van. Szóval nekem sem áll össze teljesen a kép, hogymi miatt is kaptam a meforalt, de a lényeg hogy sikerült. Elég összetett dolog ez. Egyébként egy volt kolléganőmnek is ez a betegsége, de neki ir is van. Ő is meforalt kapott először, viszont keményen diétáznia kellet. Nekem nem.
Köszönöm a jó kívánságokat! Viszont kívánok minden jót! :)
Sziasztok. Nekem 16eves korom ota mondtak,hogy cisztak vannak a petefeszkemen. Mostanaig nem tudtam hogy ezzel foglalkozni kell. 33eves vagyok. Tegnap voltam endokrinologusnal.el kuldott egy csomovizsgalatra. Mert szerinte nincs PCO-m csak metabolikus betegsegem(elhizas+menszesz renndeletlenseg) bocs ez a telo,idegesit mar, hogy nem lehet vele gyorsan irni.
3evet probalkoztunk ferjemmel baba ugyben. Depis lettem,elhizott. Ferjem fel irta a merckformint, ra 2-3honnapra teherbe estem. Megszuletet Anna egeszsegesen. Ra 21 honapra Adam, o is egeszsegesen. Adamnal nem vedekeztunk, mert hittuk,hogy ilyen konnyen ossze jon
akkor most van egy policisztás petefészked (a pcos szinte mindig kétoldali betegség... ha csak az egyik oldalon van pco, az eséllyel nem pcos!), és ennyi... lehet, hogy következő ciklusban már nem lesz. ezzel így abszolút nincs teendő :)
még jó, hogy nem írt gyógyszert :)
ha fáj a fejed, sem kezdenek kezelni agydaganatra :)
először megvárják, hogy elmúlik-e... majd adnak valami fájdalomcsillapítót... és ha az sem oldja meg, cak akkor lépnek tovább... nemde?
Elvileg az IR-t rendbe lehet tenni csak diétával, de azért nem véletlenül találták fel ezt a gyógyszert. Sokkal könnyebb vele, mint nélküle. Én próbáltam mindkettőt, úgyhogy tapasztalatból írom.
Nekem 10 hónapig nem jött meg, csak norcoluttól, 1 alkalomra. Elkezdtem a diétát (miután magamtól rájöttem, hogy PCO-m van) 2 hónap múlva megjött, azóta menstruálok, csak nem rendszeres ciklusban, de nálam egyéb probléma is van. Teljes PCOS , illetve prolaktinom kezelésének a hatásáról, majd mostanában tudok nyilatkozni
Köszi! :)
Kész vagyok már ettől.
Nekem csak most látták a cisztákat. Eddig is jártam rendszeresen dokihoz mindig nézett hüvelyi uh-ot. Decemberben volt a missed ab, három hete mentem vissza kontrollra és akkor látta a doki a cisztákat. Előtte volt normálisan mensim.
a pco csak egy klinikai fogalom, egy uh-s kép... ami policisztás petefészket jelent. de csak ennyit, semmi többet. a pco-t persze okozhatja a pcos (pco-szindróma, azaz tünetegyüttes), de számtalan más dolog is... pl hiperprolakinémia, pm-gondok, stressz.
a pcos pedig egy konkrétan körülhatárolt tünetegyüttes... amit bármennyire is propagálják az IR-t, nem kritériuma ennek megléte, hogy a dg-t felállítsák.
Köszi!
Akkor itt mindenkinek írtak fel valamit, csak nekem nem?
A mensitek egyébként rendszeres?
sZIASZTOK!
A naplómban le van írva összeszedve a PCO, IR , PCOS, -re ajánlott 160g - 180g CH diéta, sok tanáccsal. Én végigcsináltam a mindent kiméricskélős időszakot, másfél hónapig kb, most már rutinból megy az egész.
mozgás: Nekem azt mondták , 2 nap pihenő kötelező, mert a sok sport is okozhat policisztákat!
Amúgy én 2*750 merckformint szedek.
Igen, megértelek!
De azért ne add fel. Nem könnyű. Nekünk 1,5 év után sikerült az első baba, aztán a 12. heti uh-on kiderült, hogy baj van. Egy hét múlva missed ab. Onnantól az tartotta bennem a lelket, hogy várunk pár hetet és újból próbálkozhatunk. Erre tessék most ez. Én is kivagyok néha már borulva. Nem látom a végét, és ez bosszant.
Ez borzasztó, sajnálom.
Neked javasoltak diétát és testmozgást?
Utrogestant én is kaptam anno. A nyolcadik héten volt egy pici vérzésem. De után már nem volt semmi gond.
Nekem nem is csináltak szövettant. Pedig lehet hasznos lett volna.
További ajánlott fórumok:
- Két magánhangzó egymás mellett ABC-ben
- Kaális babások ide!
- 3 mássalhangzó egymás mellett
- Ha a kisgyereknek tejfehérje allergiája van, ami hányásban nyilvánul meg, az vajon kinőhető? Szívesen beszélnék olyanokkal, akiknél elmúlt.
- Akik tabletta mellett lettek terhesek azok hogyan?
- Barátkoznánk olyanokkal, akik a 18. kerületben, illetve Gyálon laknak