Olcsó szardíniás csoda recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
200 kcal
1 fej hagyma
1 konzerv szardínia
1 tömlős krémsajt
2-3 répa
olaj, vaj
só,
fokhagyma ízlés szerint
Az Olcsó szardíniás csoda elkészítési módja:
Nagyon egyszerű. A répát vékony karikákra, a hagymát a szokásosnál kicsit nagyobb darabokra vágom, és olajon megpirítom, hogy a hagyma egész üveges legyen, a répa pedig félkész. Ekkor felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, és gyorsan felforrjon. Sózom, fűszerezem. Mire "zsírjára sül", megpuhul a répa. Akkor hozzáadom a lecsöpögtetett szardíniát (vagy más halat), és kicsit átpirítom-melegítem vele. Ha ez megvolt, hozzáadom a sajt felét, megkavarem-eloszlatom-pirítom, majd a másik felét, ezt már csak hagyom megolvadni. Kész is. Krémes, jóízű, bár kicsit ronda étel lesz belőle.
Én magában szoktam enni, de szerintem jó lehet almával, paradicsommal, esetleg rizzsel, legrosszabb esetben főtt krumplival.
Ez két adagnak számít, a kalóriatartalmat egy adagra számítottam.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: kisirenke, 2008. ápr. 24. 09:32
Az olcsó szardíniás csoda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.