Olcsó és egyszerű receptek. (beszélgetés)
Receptet nem írok, csak felsorolást, ötletet. Egyrészt szinte minden kajának van receptje a net-en, több is, másrészt ha valaki az általam konkrétan használt receptre kíváncsi, majd rákérdez egyikre-másikra:
Fehér káposzta: paradicsomos káposzta, káposztás tészta, káposztával töltött palacsinta, lucskos káposzta (=leves) párolt káposzta,
Kelkáposzta: frankfurti leves, kelkáp. főzelék, rakott káposzta, rántott kelkáposzta
Krumplis ételek: (csak pár) paprikás krumpli, krumplis tészta, krumplis tarhonya, rakott krumpli, sült krumpli = zsírban/olajban, tepsiben, héjában sült/főtt, krumpli püré, krumpli fasírt
Rizs: főtt, párolt, köretnek, vagy éppen fasírozottnak, töltött paprikába, húsgombócba, töltött káposztába
Majd ha még eszembe jut valami írom!
Én a téli napokon szoktam csinálni a következőt:
Megpucolom a krumplit, és kb. 1 centi vastag karikákra vágom, rászelek mindre egy karika hagymát, erre teszek egy kis császár szalonnát, aztán beteszem a sütőbe. Mikor megpuhul a krumpli, akkor veszem ki. Addigra szépen megázik a szalonna zsírjában, és a hagyma is elveszti az erejét, de az íze megmarad... Nekem sosem szokott tocsogni a zsírban, kevés szalonnát használok. Tejföllel szoktuk enni. Utána desszertnek gesztenye pürét szoktam csinálni... :-) Mi nagyon szeretjük. És igazán nem drága étel...
VAGY
Hamis Császármorzsa.
Ennek nincs a fejemben a receptje.
VAGY
Tepsis krumpli, csirkecombbal
Krumplit karikára vágom, megsózom, tepsi aljára teszem. A combokat befűszerezem, ráteszem a krumplira. Lefedem, 1 óráig sütöm.
Olcsó: gombapörkölt, és kb. 25 perc alatt megfő.
1 kg gomba kb. 3-400 ft.
Megdinsztelem a hagymát, közben megmosom és feldarabolom a gombát (nem kell hámozni). Rádobom a hagymára a gombát, sózom, saját levében megfő lefedett lábosban. Ha puha borsozom, pirospaprikázom, és kb. 3 percig összefőzöm. Lefedve állni hagyom kb. fél órát. Tésztával tálalom:)
:) Valószínűleg ezt sokan ismerik, de szeretem ezt csinálni, mert mindenki szereti, és tényleg nagyon gyors édesség:
A neve pudingizé. :D
Tálba beledarabolunk babapiskótát, rászeletelünk banánt (vagy más gyümit/gyümiket), fözünk egy pudingot, és leöntjük. A piskóta alatta megpuhul mire megszilárdul a puding, és tejszínhabbal lehet enni. :)
Mindig ilyet csinálok, ha édességet kívánok. :)
További ajánlott fórumok:
- Egyszerű receptek amit bárki meg tud csinálni? A barátnőimmel hétvégén akarunk valami jót főzni. Még soha nem csináltunk semmit..
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tudnátok olyan süti recepteket írni nekem, ami gyorsan, egyszerűen elkészíthető és nem kell sütni?
- Egyszerű receptek
- Írnátok nekem egyszerű és finom gyümölcsleves recepteket?
- Olcsó, egyszerű recepteket keresek