Nyersmentes diéta (beszélgetés)
Bevállalnám helyetted. Ritkán eszek nyers dolgokat, sem zöldséget sem gyümölcsöt. Ezt a kész, főzött (kibontott) ételes dolgot nem értem. A három napos kész kaját nem eheted, vagy a gyógyszer kezdésétől számítva, három nap után nem ehetsz főzött ételt sem?
Ha az előbbi, akkor az sem okozna problémát, mert én két naposnál régebbi kaját ritkán eszek. Elég érzékeny a gyomor és a bélszerkezetem is, nem tesz jót a többnapos kaja.
Köszönöm.
Addig is főzök folyamatosan mindent.😃
Kicsit utánanézek, de amire én emlékszem abból amit erről olvastam régen, hogy fermentált sem lehet. És a főzött fermentált sem.
A simán ropogòsra pirított zöldség sem, én 65 fok maghőmérsékletre emlékszem, és ilyen esetben a mikró a barátod.
A suliban más képzést csinálok, de szerintem segitenek, ha megkérdezem őket.
Gondolom, szükséged lesz a vitaminok pótlására is. A főtt étel esetén sokat vesztenek az összetevők.
Találtam egy ajánlást, de csak így kép formájában tudom megosztani. (A klinikai táplálkozástudomány alapjai című pdf-ből származik)
Igen, ez helytálló, hogy "védtelenné válik majd az immunrendszered és ezért kell hőkezelni az ételt, hogy ne juthassanak be élő dolgok a szervezetedbe."
De semmit nem találtam ezzel kapcsolatban.
Akkor maradok annál, hogy pasztőrözött és főtt ételeket fogok enni.
Szeretnék segíteni, de kifejezetten ilyen "csak főzött" diétát nem találtam. (adhattak volna a kezedbe egy ilyen ajánlót az orvosok)
Laikusként azt gondolom, hogy védtelenné válik majd az immunrendszered és ezért kell hőkezelni az ételt, hogy ne juthassanak be élő dolgok a szervezetedbe.
Viszont amit itt olvastam kicsit ellentmond ennek a logikának(?): [link]
"Egy orvosi kísérlet tanúbizonyságai szerint hőkezelt étel fogyasztása után két-három órán keresztül a limfociták száma és az immunrendszer aktivitása lecsökken, tehát az ember jobban ki van téve a különböző betegségeknek, míg nyers étel fogyasztásánál ez a folyamat nem indul be. Étkezés szempontjából tehát mindenképpen figyelmet kell fordítanunk a sav-bázis-egyensúly fenntartására. Ha az ember savasító ételeket – pl. húsféléket, tojást, sajtot, cukros ételeket stb. – eszik, akkor gyengíti, ha lúgos ételeket – pl. zöldségeket, hántolatlan gabonaféléket, burgonyát stb. – fogyaszt, erősíti az immunrendszerét."
Nem könnyű ezek alapján étrendi tanácsokat adni. Talán szakember...
Egyáltalán nem ehetek semmit nyersen, sem zöldséget, sem gyümölcsöt.
Marhajó, mindjárt itt az eperszezon.
Ezt találtam, de nem írtad, hogy alacsony, vagy magas?
Valószínű magas ugye?
Addig is ezt idemásolom. Mielőbbi gyógyulást!
ÉTRENDI AJÁNLÁSOK ALACSONY LIMFOCITA SZÁMRA
A limfociták fontos szerepet játszanak a kórokozók elleni küzdelemben, amelyek az immunrendszeren keresztül próbálják megtámadni a testet. Vitaminokban és tápanyagokban gazdag étrendet fogyasztva erős immunrendszert kap, amely küzd a baktériumok és vírusok ellen, ami a fehérvérsejtek számának csökkenéséhez vezethet. Az alábbiakban bemutatunk néhány útmutatást, amelyek segítenek a testének ebben az időszakban.
Fehérjét eszel. A fehérje aminosavak elősegítik a limfociták megfelelő működését és erős immunrendszert tartanak.
Győződjön meg arról, hogy elegendő A-vitamin van-e az étrendben. Egyél narancs zöldet és zöldséget.
Növelje a B6-vitamin szintjét lazac, pulyka vagy csirke fogyasztásával. A B6-vitamin elősegíti a limfociták megfelelő növekedését.
Igyon minden nap zöld teát.
Kerülje a magas zsírtartalmú ételeket.
Szerezzen több cinket földimogyoró, mandula és osztriga fogyasztásával.
Kapni fogok gyógyszert, ami kipusztítja a limfocitákat.
Ehhez 3 hónapig kerülni kell a nyers dolgok fogyasztását, valamint 3 nap után a kész főzött (kibontott) ételeket sem ehetem.
Van ennek a diétanak valami neve, illetve megtalálható a pontos leírása valahol?
Én nem boldogultam a neten, feszt az ellenkezőjét vagy a ketogént hozta a Google.
Köszönöm, ha tudsz segíteni!