Nyaralás alatt sem hízni! (beszélgetés)
Nem nassolok a strandon (max 1 fagyi, de inkább pl. dinnye, barack), nem eszem többet kirándulás alatt, mint máskor. Napi 1x ülünk be valahova, és fapofával megrendelünk 3 kaját, plusz 2 üres tányért evőeszközökkel (5-en vagyunk), ha van gyerekadag, akkor azt. Ezen kívül hideg kaját eszünk, sok zöldséggel (akárcsak otthon).
Nem ügyesség, odafigyelés, megszokás, életforma. Tudnék én is "dagadt" lenni, mert tele van a családunk túlsúlyossal, de én így eszek mindig.
Nasinak:
- vásároljatok be gyümölcsöt, és azt vihetitek magatokkal a strandra.
- különböző magvakat is vihettek magatokkal: tökmag, mogyoró, mandula, hasonlók
Egyébként a jobb éttermek étlapján már eleve ott vannak a különböző vega és hasonló ...mentes kaják felsorolás is. Azt kell felderíteni, hogy az adott üdülőhelyen mely éttermek vannak berendezkedve az ilyen jellegű kajákra is!
Ha magánháznál szálltok meg, akkor a salátádat el tudod készíteni ott is, és akkor már sokkal kevesebbe kerül, különösen ha a hozzávaló zöldségeket esetleg otthonról tudod vinni. Persze szálloda esetén ez nem megoldható.
De csomagolt dolgokat, müzzlit, extrudált kenyeret, hasonlókat megveheted a lakóhelyeden, még akkor is olcsóbb lesz, mint az ottani üzletek. Ezek nem romlandók, és vésztartalék kajának tudod a csomagba pakolni.
Étteremben csak "natúr"-szeletet kérj, és akkor azt bunda nélkül készítik el neked.
A helyi specialitásokról rákérdezel a pincérnél hogyan is készül. Ha alapjaiban liszt és hasonlók nélkül, akkor rendelsz belőle, vagy éppen a köretet kéred másként.
Ha még valami eszembe jut, írom!
Amikor mi a Balcsin voltunk, mi felnőttek nem nasiztunk. A nasi max 2 gombóc fagyi vagy egy főtt kukorica volt.
Az én reggelim ált gyümi volt (pld dinnye), majd a parton hol 1 lángos, másnap hal, saláta, leves, mikor mi fért bele a keretbe. Vacsorára sokszor grilleztünk. Sajtot, virslit, kolbászt, zöldségeket - ki mit kért
Ha a többiek pizzáztak, én joghurtot ettem müzlivel.
Ha étteremben vacsiztunk, salit vagy levest (esetleg főzeléket) választottam.
A súlyom nem tudtam, a ruhákon "mértem le", hogy híztam vagy sem - nem lett szűkebb a végén a ruha.
Mozgás annyi volt, amennyit a strandra való eljutás kitett + a strandon valo sétálás. Úszni nem tudok, félek a vízben.
Este sokszor sétáltunk, vagy épp tollasoztam/fociztam a fiammal egy kicsit.
Élvezd a nyaralást odafigyelve és ne görcsölj rá! :-)
Teljesen egyet értek veled.
Amikor én a lángoshoz folyamodok, akkor pont a Kalóriabázisra támaszkodva látszik, hogy a lángos kivált egy főétkezést.
Ha megveszel érte, akkor az legyen az ebéd!
Fagyinál ajánlatos a gyümölcsfagyit előnyben részesíteni. Ha szerencsés vagy, alig tartalmaz majd cukrot.
egy csoimó strandon vannak tök jó kaják. totál diétásak. szólj, hogy a salira nem kérsz öntetet, meg egyél halakat. sokhelyen van sima grillezett hal is pl. ashova mi járunk strandra ott lehet kapni 8-9 féle halat! multkor számoltam,.És akkor a husokról nem is beszéltem :)
az egyik alap ami jó, a gyrostál. ne kérj hozzá krumplit pitát, isteni finom, egy nap ebéd.
Étteremben csak a bundás dolgokat kerüld, egyszerűen kérdezd meg a pincért pontosan mit takar és hogy készitik az ennivalót, abból, ha kalóriaszámoltál eddig, be fogod tudni lőni kb menniyi. ahol lehet kérj fél adagot, mert az éttermiben általában ez a becsapás, hogy sokhelyen jó nagy emberes adag van. amit lehet egy 190 es sportos pasi jóízűen elpusztít, de egy átlagnő megeszik másfél kajáját egyben. De sokhelyen van féladag, vagy gyerekadag, kérd azt, máris jó leszel.
Amúgy meg sétálj, ússz, több mozgás belefér mint így előre gondolnád szerintem .
Nagyon jó nyaralást, és ne izgulj, ha már beállt a diétád, nem lesz nehéz tartani ;)
Ne görcsölj rá ennyire! :)
Csak attól fogsz meghízni, amit megeszel, mindenütt vannak saláták az étlapon,sovány húsok, zöldséglevesek, nasinak friss gyümölcs, olajos magvak, aszalt gyümölcs.Ugyanúgy étkezz, mint eddig.
Svédasztal lesz? Akkor onnan el lehet venni a gyümölcsöt és a zöldséget sovány husikát stb
Strandon sem kötelező lángost meg palacsintát enni. Szoktak sülteket is árulni szintén zöldség körettel simán mehet.
Édességnek gyümölcs, de szerintem ha elnyalsz 2 gombóc fagyit nem fog a diéta kárára menni :)
További ajánlott fórumok:
- Nyaralás veszélyeztetett terhesség miatti táppénz alatt
- Horvátországi nyaralás alatt mire kell ügyelni? Mit ne igyunk és mit ne együnk? Valamint milyen gyógyszereket érdemes vinni magunkkal?
- Nyaralás külföldön 3 éves kor alatt
- Nyaralás alatt hová rakjam a cicámat?
- Nyaralás terhesség alatt?
- Rosszullét külföldön, nyaralás alatt?