Nyaki nyirokcsomók megduzzadása biztosan limfómát jelez? (tudásbázis kérdés)
Uh-n én nem voltam.
Vérvételen kétszer. Második eredményem tegnap jött meg.
Júliusban nekem is azt mondta a fül-orr-gégész,hogy kb 1,5 cm mindkettő.
Nem tudom azóta nőtt e, nem tudom megítélni..
A fiamnak is van most, ő 2 hete magas lázzal itthon volt pár napot. Őt is elviszem holnap a dokihoz,hogy nézze meg, bár azt olvastam,náluk még lehet folyamatosan is megnagyobbodva.
Én nem vagyok rosszindulatú, egyáltalán. Talán olvasgasd vissza a bejegyzésedet melyben azt írtad,hogy mit gondolok én, hogy "7 hónapja nem fedezték volna fel az orvosok? Jézusom..."
Na ki a rosszindulatú?
A rossz fogra meg azért nem reagáltam, mert az ugyis kiderül pár napon belül.
Most leírjam, hogy te pedig minek a fellegvára vagy? :D
Mintha említettem volna a rossz fogat, de válaszra sem méltattad...
Sajnállak, amiért ilyen rosszindulatú ember vagy, mindenesetre jobbulást kívánok.
A curanban ugyanaz a két hatóanyag mint az AKTIL duóban amit én szedek. Ezek penicilin származékok.
Ma kihúzattam egy régóta begyulladt, félig gyökérkezelt fogamat, kiváncsi vagyk, változtat e valamit a nyirokcsomókon.
Köszönöm, ezt ár olvastam, sőt, elég sok cikket olvastam ezzel kapcsolatban.
A tünetek,melyeket egyébként B tüneteknek hivnak ( láz,fogyás,izzadás,viszketés) nem mindenki produkálja Nálam volt egy enyhe viszketés kb 4-5 napig, de nem kínzó és erős, csak olyan enyhe jellegű.
Mindegy, UH-ra jövöhéten szerdán megyek, fizetősre.
Csinoska, milyen antibiotikumot kaptál ami ennyire erős volt?
Én is szedek most aktil duót a fogamra, de tegnap már hánytam tőle..
Előfordulhat még visszatérő, megmagyarázhatatlan láz, éjszakai izzadás, fáradékonyság, étvágytalanság, fogyás, nehéz légzés, köhögés és bőrviszketés. A gyomorban, vagy a belekben kifejlődő limfóma hasi fájdalmakat, emésztési zavarokat, vagy hasmenést okozhat. Ahogyan a betegség rosszabbodik, idővel a szervezet egyre kevésbé képes a fertőzések elleni küzdelemre.
Sok limfómás betegben romlik a vérkép (csökken a vörösvérsejt-, fehérvérsejt- és vérlemezke-szám). Ez néha azért van, mert a limfóma a csontvevőt támadta meg, ahol a vér képződik. Azonban a sejtek száma akkor is csökkenhet, ha nincs jele a csontvelő érintettségének.
Fontos megjegyzés, hogy ezek a tünetek nem biztosan rosszindulatú daganatos betegség jelei: influenza, vagy más fertőzések is okozhatnak ilyen általános tüneteket.
Nálad minden tünet megvan?
Gondolod hogy 7 hónap alatt az orvosok nem jöttek volna rá ha limfómás vagy?
Vagy ha esélyét is látták volna, akkor nem küldenek azonnal vizsgálatra?
Jézusom...
RÖgtön? Nem rögtön gondoltam erre. De a neten szinte csak ezt olvasni.
Kedves utolsó. Leírnád részletesen hogyan jártál Te? TÜneteid voltak e? Hány darab nyirokcsomód volt? Mennyi idő telt el a felfedezés óta, mennyi idő alatt kaptál uh-ra időpontot? Stb.
Köszönöm
Miért gondolsz rögtön ilyen rossz dologra?
A limfómának azért más tünetei is vannak, és a vérképben is okoz eltéréseket.
Nincs rossz fogad? Pl. az is okozhatja.
További ajánlott fórumok:
- Miért nem szabad a már évek óta megnagyobodott nyirokcsomókat nyomkodni, piszkálni?
- Nyaki nyirokcsomó duzzanat jelentősége
- 10 éves lányomnak van egy megnagyobodott fájdalmas nyirokcsomója szerintetek mitől lehet?,
- Miért fájnak a nyaki nyirokcsomóim ha kitapogatom őket?
- Volt már valakinek az álla alatt nyirokcsomója bedurranva? Mitől volt az? Mert nekem most nagyon fáj!
- Ütéstől megduzzadhatnak a nyirokcsomók?