Nyakfájással csontkovácshoz, vagy masszőrhöz kell menni, ha már a gyógyszer nem használ? (tudásbázis)
Sehogy se szokd meg.
Nyaktekerés, vállkörzés, vállemelés - ez mind jó izomlazító.
A torna fontos.
Sok sikert!
Rosszul írtam!!!
Az ízületek a csigolyákat tartják!
Bocsi...
Mielőbbi gyógyulást kívánok!
Csontkovács tudja helyretenni az ízületeket és utána tornáztatni kell az izmokat. Meg kell erősíteni az izmokat,hogy a helyükön maradjanak az ízületek, amik tartják a porckorongokat.
Van olyan porckorongsérv, amit még a csontkovács elvállal.
Fontos, hogy szervezetünk jól el legyen látva vitaminokkal és ásványi anyagokkal, mert ez is kell az egészséges porcokhoz. És nagyon fontos a víz!
A jóga nagyon jó egészségmegőrző.
Ha maga a nyakizmom fáj arra mindig az Inno Rheuma krémet használom. Mikor a masszőrhöz jártam ő is ezt használta. Nekem ez 100%-ra jó.
Mikor a csontkovácshoz mentem,rögtön megmondta hogy melyik az a két nyakcsigolyám ami el van csúszva (az volt a röntgenes papíron is persze azt ő nem tudta). Hát az első kezelés után szörnyen éreztem magam, azt hittem meghalok. De aztán jobb és jobb lett, és a harmadik alkalom után már vártam mikor mehetek újra.
Jól megtekergette a nyakamat és persze utána fájtak az izmok, de akkor mindig bekentem a krémmel. Elveleg tud, hát nem is tudom hogyan fogalmazzam izomlazító gyakorlatokat is.
Mert ugye nemcsak "tekergeti" az ember nyakát hanem meszírozza is.Attól függetlenül, hogy a nyakammal volt baj ugyanúgy a hátamat, karomat, lábaimat is "megkezelte".
Persze azóta megint én vagyok a h...lye, többet kellen tornáztatni a nyakamat. Amit szoktam ha eszembe jut:).
Is! Nekem ez a tapasztalatom a sérveim miatt. Ha a csontkovács helyrerak, utána már a masszőr elég lesz heti, majd havi rendszerességgel. De nem szabad elhanyagolni, tényleg!
Vagy reumatológus és akkor kapsz tb-s kezeléseket, azok is jók ám!
További ajánlott fórumok:
- Mindent a Sotret gyógyszerről!
- Ismeritek a Roaccutan gyógyszert? Mik a tapasztalatok?
- Antidepresszánsok, gyógyszerfüggőség
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- A gyógyszertáros kontra doki
- Van valakinek tapasztalata az Ozempic nevű diabétesz gyógyszerrel?