Normális, hogy az új szavakban csak a magánhangzókat ejti? (tudásbázis)
8. Pen80 (válaszként erre: 7. - Orsibigyu)
2012. okt. 15. 09:36
Én nem ismerek olyat, aki így tanult. Ettől még nem biztos, hogy gond van. De szerintem az anyai megérzés az anyai megérzés.
7. orsibigyu
2012. okt. 15. 09:35
Koszonom a valaszokat. Ma meg is latogatom. Mert eddig anyosom nyugtatgatott, mert a csaladban sokan kezdtek keson beszelni. De ez nekem fura. Lehet nincs baj, de inkabb megkerdem. Szoval senki nem tud megnyugtatni, hogy ez igy mukodik, igy tanulnak beszelni? Inkabb biztosra megyek.
6. 25b103246c
2012. okt. 15. 09:20
Szerintem érdemes lenne egy hallásvizsgálatot csináltatni, kérdezd meg a védőnőt.
5. Judit36
2012. okt. 15. 09:08
Komoly oka is lehet, keress meg egy szakembert!
4. Pen80 (válaszként erre: 1. - Orsibigyu)
2012. okt. 15. 08:58
Nekem furcsa, még nem hallottam ilyet. Én megkérdezném szakembertől.
3. walaky
2012. okt. 15. 08:55
Nem normális!!!!!!!!!!!!
2. patyoma
2012. okt. 15. 08:01
Persze, normális még ennyi idősen. Ne aggódj.
1. orsibigyu
2012. okt. 15. 07:43
Fiam 2 eves lesz novemberben. Kb 80 szot hasznal a mindennapokban, es vannak uj szavak is mindig amikben csak a maganhangzokat ejti, max meg egy h hangot: pl azt mondja, hogy papa de ha mondom neki mondja papagaj ugy ejti, hogy hahaha' ,. Miert van hogy azt ki tudja ejteni, de az uj szot nem? Lehet normalis, de meg sohasem figyeltem meg hogy tanulnak beszelni mas gyerekek. Nem tudom van okom aggodalomra? Es kerlek ilyet ne irjatok, hogy xy 3- 4 evesen tanult beszelni, mert nem ez a kerdes mikor, hanem hogyan.
További ajánlott fórumok:
- Adj meg 3 mássalhangzót. Ebből, magánhangzó hozzáadásával értelmes szót alkoss!
- 3 mássalhangzó - pótoljuk ki magánhangzóval:)
- 3 magánhangzó, egy szó!
- Írj egy mondatot, melyben csak "e" magánhangzó szerepel, pl:Eszterke gyere beljebb, s heveredj le!
- Csak 3 magánhangzós szavak szóláncban + ABC-ben
- Írj egy mondatot, melyben csak a magánhangzók vannak.Pl: Arra van a patak partja!