Normális, hogy a 16 hónapos babám még nem jár? (tudásbázis)
Sziasztok!
A héten voltunk orvosnál a babámmal, azt mondta, minden rendben, csak lusta a kisasszony....
Kb 1 hónap és egyedül fog járni..
Na meg hogy a bébikomp az ilyen gyerekeknek való, akik lustábbak....
Lehet, csak fura, hogy minden egyidős baba már megy, ő még nem..
Ha felállítom, és megmutatom a kedvenc dolgát már 3-4 lépést tesz, megpróbál érte jönni...aztán ennyi..., megy vissza játszani...
Nem túl kitartó....
Nálunk ez még annyira nincsen kiforrva, mert a pici még csak most kezd igazán kibontakozni, de már most látom én is, hogy eléggé különbözőek lesznek... Nagyon kíváncsi vagyok. :)
Visszatérve a járásra: Amúgypedig sokkal inkább normálisnak kéne lennie annak, hogy 16 hónaposan még nem akar sétálni egy gyerek, mint 8-10-12 hónaposan. Sajnos a rohanó világ valahogy rájuk is kihat és én annyira nem pártolom a gyorsanhamar járjon és akkor sokkal könnyebb lesz dolgot. Persze tudom, senki nem erőltet rájuk stb... de akkor is... Jó ez így és kész. Sok sok eséstől menti meg magát a lányod! :)))
Akkor minden rendben van a kicsivel, egy fél másodpercig ne aggódj!
Ne siettesd a menést, sokkal kevesebb veszély leselkedik rá kúszva-mászva, mint szaladva.
A kicsik mindig jobban tudják, mi jó nekik, mint a felnőttek, akik könyvekbe írják, hogy a gyerekeknek szinte napra pontosan miket "kell" tudniuk.
Szia!
Én is csak megerősíteni tudlak, hogy ne aggódj! Az én kislányom mozgásfejlődése a kúszástól kezdve késett. 9 hónaposan kezdett el kúszni, de csak hátrafelé. 11 hónaposan kezdett el mászni, úgy, hogy reggel elvittem a védőnőhöz, aki rákérdezett mászik-e, közöltem, hogy bizony még nem. Javasolta, hogy tegyek elé egy tiltott tárgyat, de menjek vissza a gyermekorvoshoz, szerencsés lenne szakemberhez fordulni. Hazamentem, elé tettem a körömvágó ollóját és úgy odamászott érte mint a pinty! Onnantól kezdve mászott ezerrel. Ettől függetlenül elvittem szakemberekhez, akik semmi okát nem látták annak, hogy 1 évesen még mászik és fel sem állt. A konduktorral kapcsolatban maradtunk, de csak pár gyakorlatot mutatott meg, mert látta, hogy szervi oka nincs a késésnek.15 hónaposan állt fel és 17 hónaposan indult el, de úgy, hogy felkészültem a hosszas hajoldozásra, ahogy a kezecskéit fognom kell, de erre pár napig volt csak szükség, egy hét után önállóan, egyedül jött-ment. Azóta csak kondenzcsíkot látok úgy lót-fut a lakásban. Nekem a konduktor azt mondta, nyugodjak meg, minél többet mászik, annál stabilabban, ügyesebben fog járni és így is lett. Mielőtt elindult és felállt volna ő is a térdén járt. Én is sokat aggódtam, arra viszont büszke voltam, hogy ügyesen beszél, ő hamarabb beszélt mint ment, most pedig utolérte a korábban járó, de nem beszélő kis barátnőjét. Szóval ő tudta mikor jön el az ideje és szerencsére csak előnyére vált az, hogy sokáig mászott. A mászás egyébként is bonyolultabb mozgás, én örültem, hogy nem hagyta ki és nem járt már 9 hónaposan! Türelem! Minden rendben lesz!
A kisfiunk 16 hónaposan indult el,na de azóta is megy állandóan. Ő nem mászott, hanem fenéken csúszott, ha valamit el akart érni.Ő akkor 13,5 kg volt.
A 10 hónapos kislányunk viszont kb: 2 hete mászik, és próbálgat magától felállni, de még nem megy.
Nincs két egyforma gyerek,tudják ők, hogy mikor akarnak elindulni
KÖSZI bíztatást!
Reméljük minden rendben!
Szerintem semmi okod aggodni, a leirtak alapjan.
Az en fiam 13 hosan indult el, de meg utana is sokaig kapaszkodva jart a lakasban. De en is nyugodtan ott tudom hagyni az agy szelen mert meg sem mozdul, nagyon ovatos, epp ezert nem is esett.
Viszont egy baratnom kislanya 18 hosan indult el, sokat voltak vele orvosnal is, mert feltek van valami baja. Szerencsere nem volt. Ugyhogy ne aggodj, ha biztosnak erzi majd elindul!
Én is!Az én fiam 9 hónaposan kezdett el járni,és senki sem erőltette,és járókánk sem volt!Ő is az egész házban mászkálhatott!
Most 19 hónapos,és nagyon szépen beszél,most kezdi összerakni a szavakat!És a kupakokat,le és fel tudja csavarni.
Ezt cáfolom, a gyerekeim 8 hónaposan indultak el, az egész lakásban mászkálhattak, és másfél évesen szobatiszták lettek. Iskolában semmi gond. Ez szerintem genetika.
Van egy bizonyos fejlődési szak. kinél előbb, kinél később, egyik sem kóros, ha nem erőltetve van. Persze nehéz is lenne egy babát erőltetni, hogy járjon már, ha az izomzata még nem elég fejlett.
Nem kell aggódni:-) Édesanyám mindig emlegette, hogy milyen lusta kisbaba voltam. Állítólag 17-18 hónapos koromig nem akartam egyedűl járni. És semmi, de semmi negatív hatása nem lett. Sőt, nagyon jó sportoló lettem! :-)
Am b-zs hozzászólásához annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy nekem van két gyermekem akik egy pecig sem voltak bezárva sem járókába, sem hasonlóba és mégis mind a kettő 12 hónapos koruk előtt maguktól elindultak.
És a fiam aki másodikos tanuló, a jótaunló gyerekek közé tartozik! (még úgy is, hogy francia anyanyelvű iskolába jár amellett, hogy neki Magyar az anyanyelve.) Szóval szerintem az általad leírt dolgok, nem függnek össze.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vehetném rá 3 hónapos babámat, hogy a nappali alvásoknál 30-45 percnél tovább aludjon?
- 7 hónapos babám éjjel 3 óránként enni kér. Ez normális? Hogyan tudom leszoktatni róla? Egyáltalán le kell?
- Hogy szoktathatnám le a 10 hónapos babámat a pakolásról?
- 5 hónapos kisbabám egyáltalán nem szeret hason lenni. Hogyan szerettethetem meg vele?
- Mitől lehet hogy öt hónapos babám be van rekedve? De más baja nincs remek az étvágya nincs láza.... Normális ez? Volt már valakinek ilyen?
- 17 hónapos babám kb. 2x szopizik naponta. Normális, hogy még nem jött meg a mensim?