Női sofőrök teherautó/kamion mögött (beszélgetés)
Ezért a kamionos nőért őrülnek meg Japánban
Na igen, defekt bármikor előfordulhat. Alap h meg tanuld kicserélni. Esetleg segítségem is lenne az út szélén, ha egy passzos kezeslábasban állok a kamion mellett.😂😂😂😂😂😂
Amúgy miért van az, h valamelyik iskola a B mellé kér 2 év tapasztalatot, h el lehessen végezni a C-t? Valamelyik meg csak B-t kér...
🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
Legalább a kerékcserét jól meg kell tanulni. Egyszer volt egy bal első (durr)defektem, de ez busz volt, tele utasokkal. (távol Európától) szerencsémre a közelben volt egy útszéli gumis, a bennszülöttek igen ügyesen, gyorsan, és baráti áron dolgoztak.
De előfordult, hogy télen Belgrád után defektes lett a kettes tengely bal belső gumija..nos rakottan elmentem Isztambulig, és ott csináltattam meg..én még nem szereltem gumit, pedig nem nagy szám, csak baromi koszos, és nagyon nehezek a hozzá való kellékek.
Ha a kreszt vágod, akkor jobb egy nagy dögöt vezetni.
Sanyinak...
Igen így volt, aztán megembereltem magam és ahova tudok kocsival megyek. 😊
Tegnap ismét szóba nálunk a C jogsi. A párom szerint elment az eszem. Hagyjam a hülyeségeivel. Nem is vártam tőle mást amúgy. Nagyon sok hirdetéssel találkozom nap mint nap. Jól keresnek, ez tény.
Sztem ingyen nem tudnám elvégezni a tanfolyamot. Nem tudom mire goldolt Féknyom.
Asszem van műszaki elmélet szerű óra a tanfolyamon. Nem félek bepiszkítani a kezem amúgy. Ha valaki megmutatja h kell utána valószínűleg megpróbálom magam megoldani ha úgy kívánja a helyzet.
A fürdés, tisztálkodás... Hetente 1x szuper lenne.. 😂😂😂😂😂
Szia!
Nagyon jó ötlet, simán elkezdeném a helyedben. Egy ingyenes képzés keretein belül letenném a C, E-t, aztán hajrá.
Pár gondolat.
Rengeteg helyen vesznek fel kezdőket, majdnem mindenhol. C-vel is könnyen elhelyezkedhetsz. Discovery hülyeségeket felejtsd el, ahogy a 3felest is, ha nem akarsz egy sggel lenyomni egy Bp-Spanyolt. Taxizás nulla forinttal elkezdhető. A kamionos az esetek 90sok százalékában naponta tud fürdeni, ha akar. Szerelni szinte sehol nem kell, de a nagy cégeknél egyiknél sem. Sok sikert!
Nagyon szeretsz vezetni?! De hát augusztusban ezt írtad:
"novemberben volt, azóta csak az anyósülésen ülök"
Huncut; a tiéd kivételével mindenki látszik. DD
Néhány na? Akkor kezdjük.:))
Inkább legyél pilóta, az jobb üzlet és sokkal elegánsabb, mint a kamionozás. Sajnos én elmúltam 40, már nincs esélyem, de ha lenne, tuti, hogy átképezném magam ;)
Egyszer vezettem egyébként kamiont, csak a nyerget, a vontatmány nem volt rajta. Meglepően könnyű és kellemes kis járgány ;)
3,5 tonna a minimum, de inkább a 7 tonna...ehhez már " C " kell... B-vel dolgozni nagyon jó, mert 3,5 tonnáig jó vagy, de ebben a szegmensben nagyon sok az "eszkimó"...itt a környéken lakik néhány fiatal, aki B-vel könnyű bútorokat szállít Budaörsről szerte-szét az országba. Az indulás biztos, de ha van egy címe Kisvárdára, vagy Marcaliba, Lentibe, akkor bizony bajban van, mert taposni kell..ha beteg a segítője, akkor egyedül megy, aztán vagy segít valaki, vagy nem.
ami könnyebb hely, az csak kihalással üresedik.
Taxis nem szeretnék lenni, dolgoztam ügyfelekkel. Elég volt.
Annak is igaza van, aki szerint nem most kellene nekikezdeni.
Dolgozik a családban kamionos, elhagyta már kicsiny országunkat. Kapcsolatok már vannak. 😊
Először gyakorlatot szeretnék itthon, aztán lehet tovább menni. Esetleg kezdjem kicsivel? B-vel?
Szerencsére nagyon jól tudok alkalmazkodni. Azzal nincs gond. A műszaki pedig megtanulható.
Talan ez az irány az amerre váltanom kellene. Fellàngolàs? Lehet... Azért érdeklődöm, h kicsit belelàssak. Fejetlenül nem szeretnék beleugrani.
szia.
(Megpróbállak rábeszélni.)
Az ötlet kiváló, csak..a "C" kevés, azzal pont szóba sem állnak veled(ehhez a nő mivoltodnak semmi köze)...ha megvan a C , rögtön folytasd az "E"-vel...így a kettő együtt már tárgyalási alap.
A gyakorlat hiánya ne tántorítson el, mert ha érzed a nagytestű vasat, akkor nyerő vagy...ez pedig a felvételkori próbavezetésen rögtön kiderül.
Egy időben én vittem próbaútra a céghez felvételre jelentkezőket, sok mindent láttam. Volt, aki friss jogsival jött, meg nem mondtam volna, hogy minimális gyakorlata van. Aztán jött "nagyarc" aki a telephelyről kifelé elvitte a portás bódéját..
Amúgy én is friss jogsival, gyakorlat nélkül kerültem a fuvarozó céghez, igaz nagyon erős "hátszéllel"...az első utam négyezer(4000) km volt..
ahogy a L'ecsóban mondja a séf, főzni mindenki tud, szerintem vezetni is mindenki tud...csak nem akármit.
Aljasság lenne elhallgatni, mitől könnyebb a sofőr élete..néhány nyelv beszédszintű ismerete. Tudtam törökül(is) mindjárt mehettem is Törökországba. ez volt az első utam, megszerettem őket. ezt a cég ki is használta.
Csak C jogsival itthon fuvarozni úgy kifizetődő, hogy egész nap rakodsz, vagy van egy segítőd, és napi tizenkét órában teríted a dögnehéz árut.
...hogy nő a sofőr? senkit nem zavar, ergo senkit nem érdekel...
summa: "C"+"E"+ német, angol, francia valamelyike..
hajrá, csapj bele!
sok szerencsét!(mert az bizony kell)
Ideális lenne, ha ez az elhatározás már 20 évesen megszületett volna.
Amit említettek, a műszaki tudás is szükséges, és ott vannak a gyakorlati évek.
Senki nem fog kezdőként alkalmazni, sokáig csak másodpilótaként utazgathatsz.
Biztosan nagy kaland, de olyan fellángolás lehet ez, mintha most szeretnéd mondjuk a táncosnői karriered építését elkezdeni.
Vannak pályák, hivatások, amit nem lehet az utcáról beesve elsajátítani 3 hónap alatt.
Persze, lehet szembe menni, harcolni.
Sok sikert hozzá!
🍀
Alapjaiban nincs azzal gond.
Valamelyik Discovery, stb. csatornán fut egy kamionosokról szóló sorozat, közöttük is vannak nők. Onnét tudom: a nőknek is ugyanúgy kell tudni megszerelni a kocsit, ha útközben lerobban, ugyanúgy kell tudni extrém körülmények között is határidőre teljesíteni, ugyanúgy semmi fürdés, szállás, stb. lehetőség nincs, mint a többi kamionosnak sem.
Jó dolog az, világot látni, szabadon szárnyalni, és még fizetést is kapsz érte. De azért nézd körbe a dolog másik oldalát is.
Sziasztok!
Többször felmerült bennem, h kibōvítem a jogsimat C-vel... Stb... Nagyon szeretek vezetni, el tudnám magam képzelni h ezzel foglalkozok. Ezzel kapcsolatban várok tapasztalatokat, akár belföldi akár külföldi viszonylatban. Mielőtt bárki lebeszélne, 34 vagyok gyerek és férj nélkül. 😊 Ideális! Persze nem egy nőknek való szakma, továbbá megvan a vélemény sokakban a női vezetőkkel kapcsolatban. De kit érdekel....
További ajánlott fórumok:
- Autó, teherautó vagy motormárkák ABC-ben
- Női sofőrök, szerinted?
- Fuvarozók, teherautó tulajok segítsetek!
- Hogy hívják azt a hálót, amivel a teherautók platójának tetejét fogatják le, hogy menet közben ne potyogjon le róla a cucc?
- Mit csinálnak a lomtalanításkor nem elhordott cuccokkal, amit a teherautó visz el végül?
- Meg lehet valahol nézni a teherautók úttilalmait? Vagy tudja valaki esetleg, hogy hétvégente hogy van?