Nőgyógyászati vizsgálati eredmény... Ezek mi rosszat jelentenek? (beszélgetős fórum)
Hmm:)
És már iskolás a 6 éves?
Jobb félni, mint megijedni....
Ledöbbenek, hogy van olyan aki felnőtt, nemi életet él, és nem jár el évente egyszer ellenőrzésre...sajnos utána meg csodálkozik:-(
És döbbenetes, hogy van aki egy Önkezelésbe kezd egy roasszabb eredmény után, vagy PL. folyásos tünet után, mert szétnéz a neten, csak nem jól értelmezi és a vénynélküli vackokat kezdi el használni, mert ha másnak jó, neki is jó lesz :-( ( és nem megy, vagy nem megy vissza a dokihoz)
Anyósomnak 5 gyerek után volt egyszer P1, akár milyen hihtetlen, Őt azért hívták vissza, mert gyanúsan jó eredményt kapott, de a következő is ezt az eredményt adta :-)
A lényeg, hogy jó legyen...utálom azt a 2 hetet míg az ereményt várom :-/ (pedig kop-kop, mindig jó volt)
Nekem már régebben is csináltak, akkor még azt kérdezte a doki, hogy még szűz vagyok, mert tökéletes volt P1 es:)
nem tudom, hogy csináltam?
Valószínű akkor rajta volt és eredményt közölt!
Természetes, inkább ellenőrizzen, minthogy valamit "benézzenek"...jó az ilyen Doki, aki alapos!
Szerencsére jók ezek a kúpok, gyorsak, sajna nekem is volt hozzá "szerencsém", pl: nekem az antibiotikum kezelés (pl: felsőléguti kezelés közben) kikészít odalent :-/ sé jöhet a "vágyak vágya", barátunk a kúp!
Ha beküldenek egy mintát, amit nem tudnak értékelni, mert pl valami gyulladása van az illetőnek, akkor meg kell ismételni ez a protokoll.
Ez egyáltalán nem jelent semmi rosszat, akkor már gáz van ha műtőbe tolják az embert, akkor ott nem P3 ról beszélünk, hanem rák gyanúról.
Nekem ezt a dokim mondta.
Én magándokinál voltam és a papirt mutatta, megmondta hogy nincs rákra utaló jel, de mivel fel voltam fázva, így ismételni kell, biztos ami biztos.
Inkább hívják be az embert 2 szer mint elnézzenek valamit.
és nekem is elég nagy folyásom volt, de kaptam kúpot...ami használt pedig nem használtam el mindet.
Ha a vizsgálat értéklhető, akkor minden Cyto eredményen kell lenni "P"-nek.
A P1 (ideális), P2 jó (ez a leggyakoribb nemi életet élő nőknél), P3 (enyhén kóros), P4 (súlyos kóros), P5 (méhnyakrákra utal)
Lehet nézd úgy (pl: az én leletetemen mindig ki van írva): Papanicolaou
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent ha a nőgyógyász manuális vizsgálat után azt írja a papírra:3.2.2.2 ezek a számok külön külön is jelentenek vmit?
- Valaki megmondaná, hogy a nyáregyházi Jósa András kórház nőgyógyaszát készült vizsgálat eredménye mennyi idő és hol vehető át a lelet?
- Mit jelentenek ezek a számok a hormonvizsgálat eredményén?
- R.nagy uterus afv-ben.Néhány nappal a beágyazódás után lehet ilyen eredménye a nögyógyászati vizsgálatnak?
- Mire utalhat, mit jelenthet a következő a nőgyógyászati vizsgálat eredményének papírján?
- A nyíregyházi kórház nőgyógyászatán mennyi idő múlva lehet a vizsgálat eredményét megkapni?