Nincs az a pénz, hogy matekból én még egyszer érettségizzek.... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Rendszeresen rémálmodom,hogy matekból kell újra érettségiznem. Álmomba ülök a feladatok felett és ver a víz rendesen. De mindig tisztába vagyok vele,hogy ez csak álom és felébredek.
Életem legnagyobb kűzdelme az érettségi volt. Főleg a matek, melyből sosem voltam jó, mindenféle erőfeszítés ellenére sem ment. Kegyelem kettest kaptam.
Nálunk az írásbelik:
magyar, fizika, belgyógyászat
A szóbelik:
magyar, történelem, belgyógyászat
+szakmai gyakorlati érettségi
Jó régen volt, 1990-ben.
Szerintem a matematika szépségére, "kiszámíthatóságára", örökérvényűségére vagy ráébred valaki kisiskolás korában a 2x2-nél vagy örökös mumus lesz számára.
A matek egy nenzetközi nyelv, amit nem írhatnak át, mint a történelmet vagy nem értékelhetnek át, mint egy művészeti alkotót.
Szintiszta és egyszerű logika.
Én sem szeretnék, már harminc éve nem tanultam matekot.
De egyébként annak idején nem volt rettenetes az érettségi matekból sem.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek szégyen, ha valakinek nincs érettségije?
- Mitől van az, hogy nincs normálisan székletem, csak kb. heti egyszer? Más is van ezzel igy?
- Tudtok olyan helyet, ahol befogadnak egy számkivetett embert, nincs jövedelmem, segélyben nem részesülök, egyszerűen dolgozni akarok
- Ha a nő egyszer gyereket akar, nincs megállj?
- Olyan dologra, amiről nincs végzettségem, csak nem szakirányú mezei érettségim, de 10évig abban dolgoztam, válthatok-e ki vállalkozói ig.-t?
- Ha idén júniusban érettségiztem és még nincs munkám, mikortól kell fizetnem a TB-m?