Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Neurológus képes felismerni az alagút-szindrómát? fórum

Neurológus képes felismerni az alagút-szindrómát? (tudásbázis kérdés)

14. Mizantróp (válaszként erre: 7. - Dominós)
júl. 17. 18:56
Vagy nem. Van olyan "orvos", aki az azonnal operálandó méhtestrákot nem ismeri fel.
13. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 17. 18:52
Szülés után elő szokott jönni sokaknál, a hormonváltozások miatt tipikus probléma, ne fesd az ördögöt a falra.
júl. 17. 17:58

Nekem az egész azzal kezdődött, hogy sokszor azt vettem észre, hogy zsibbadnak a kezeim. A jobb és bal is, főleg vezetés közben, mikor a kormányt fogtam. Utána jött egy hónap, mikor éjszaka nagyon erősen fájtak és zsibbadtak a kezeim, csak úgy tudtam aludni, ha lógattam mind a kettőt. De ez kb 1-2 hónapig tartott, utána marad a zsibbadás, ami ahogy korábban is, akkor jelentkezett erősebben, mikor vezettem. Közel egy év kellett, hogy eljussak az EEG vizsgálatra, olyan hosszú volt a várakozási idő. Ez a vizsgálat megállapította, hogy a jobb kezemben súlyos, a bal kezemben közepes az elváltozás. Ezért én első körben a jobb kezemet műtettem meg, 2018-ban. A bal kezem azóta sem fáj éjszaka sem, ha sokáig a fejem alatt tartom akkor zsibbad. Egyelőre nem is tervezem a műtétet, pedig nem nagy dolog. Nagyjából egy hónap a gyógyulási idő. Azóta a jobb kezem, sokkal kevésbé zsibbad, már-már jobb, mint új korában :))

Szóval, azért mert éjszaka nem fáj, ne képzelj be magadnak minden egyéb súlyosabb betegséget. Nekem sem fáj már közel hat éve és mégis tudom, hogy ezzel a betegséggel élek, mert egyszer EEG-n is megállapították, illetve a kézsebész is mondta hogy lehet látni mindkét kezemen, hogy elkezdtek sorvadni az izmok.

júl. 17. 17:01
Mikor én mentem neurológushoz alagút szindrómára utaló panaszokkal, alapos vizsgálat után ő is ezt a diagnózist állította fel. Azonban egy EEG vizsgálatra még szükség volt ahhoz, hogy teljes biztonsággal ki lehessen ezt mondani.
júl. 17. 16:51
Én kézsebészhez mentem, majd elküldött EMG vizsgálatra, és utána meg is műtött, kaptam gyógytornát, és azóta is minden rendbe. Nem érdemes halogatni, egy napos sebészeten csinálják. Fontos a vizsgálat, mert abból derül ki, hol kell műteni.
júl. 17. 13:56
Senki nem tévedhetetlen, az orvos sem, de azért küldött el EMG vizsgálatra, hogy kiderüljön, helyes-e a sejtése.
júl. 17. 13:21
Nem feltétlen, a férjemnek is arra fogták a kéz zsibbadását, aztán kiderült, hogy nyaki porckorongsérve van.....
júl. 17. 10:16
Persze, pont az a dolga. Nekem is elsőre feismerte. Meg is műtöttek, nem halasztgattam, jó döntés volt.
júl. 17. 10:03

Valószínűleg látott már párat, így egész jól fel tudja ismerni.

De a pontos diagnózishoz nyilván ki kell mérni műszeresen.

5. 94a06e9696 (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
júl. 17. 09:44

Először is, az alagút szindróma nem egy halálos kór, másodszor is ezek a vizsgálatok semmit nem támasztanak alá, amit elvégzett rajtad az orvos

Az, hogy te egy képről azt látod, hogy kevésebb rajta az izom, az meg csak beképzelése valaminek. A kéz attól függően más, hogy csak egykicsit is másképp tartod.

Az meg, hogy a neten keresgélsz, hogy találsz-e valamit, amire egy tüneted ráillik, és sokkal súlyosabb, az meg már extrém butaság.

Pont a gyereked miatt nem kellene ezt csinálnod, hogy egy beképzelt kór miatt borulsz ki. Gondolom te is tudod, hogy a gyerek mindent megérez...

júl. 17. 09:31
Én megkérdeztem a dokit már akkor, hogy lehet hogy ez valami komolyabb dolog? Azt mondta ő nem gondolná. A végén pedig úgy köszönt el majd a kontrollon megbeszéljük hogy kell-e műteni ha annyira súlyos vagy ha nem akkor mik a lehetőségek. Fel sem hozott olyan opciót hogy ne ez lenne a gond.
júl. 17. 09:24
Nem tudok elvonatkoztatni tőle. Folyamatosan a két éves kisfiam szaladt hozzám vidáman, és elszorul a torkom hogy fel kell őt nevelnem, És mi lenne veled nélkülem.
júl. 17. 09:23
Mi lenne ha a vizsgálat eredménye után sírdogálnál? Nekem kéztő alagút szindrómám van, de én is jól alszom éjszaka tőle. Nem kell azonnal kombinálni, kétségbe esni, pláne nem sírni, mert ha sírással minden megoldható lenne, sose halna meg senki. Nyugodj meg, várd ki a vizsgálatot, utána majd látod hogyan tovább.
júl. 17. 08:50

Kismama vagyok, 3 hónapja szültem. Ízületi fájdalmak miatt bejelentkeztem neurológiára. Ránézett a tenyér izmaimra a doki, és azt mondta kissé sorvadtak. Én ezen teljesen ledöbbentem, nem vettem észre, de most megnéztem pár évvel ezelőtt ti képet a kezemről és tényleg valóban vastagabb volt az izom párna.

Én ott sokkot kaptam mikor ezt kijelentette megkérdeztem, hogy akkor lehet valami izom sorvadás Som van? Erre fogod két kalapácsot ráütött az alkaromra és mindkét kezemben az utestol az ujjaimig terjedt egy fájdalom. Azt mondta látja! Ott vannak az alagutak!

Utána még pár vizsgálatot csinált pl emeljem fel a kezeim, elfehéredtek mondta hogy ezek tipikus alagút szindróma tünetek.

A papírra diagnozisra felírta hogy cp alagút sindrome és beutalt emg vizsgálatra. Oda 3 hét múlva kaptam államilag időpontot de azóta minden napom pokol minden nap Sirok, hogy mi van ha komolyabb a betegség (pl Als) csak a doki nem vette észre.

Sokszor gondolkodom hogy elmenni egy magán emgre ami nagyon drága (60.000Ft) hogy 3 hétig ne legyen egy roncs anyukája a gyermekeimnek.

Az az érdekes hogy amit az internet tipikus alagút szindróma tünetként ír pl éjjeli fájdalom/ zsibbadás nálam az nincs meg, éjjel nagyon jókat alszom ezért is vagyok bizonytalan.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook