Neonszín lakás (beszélgetős fórum)
Nezz ra Pinteresten modernkori lakberendezos kepekre. A szonyeg, fuggony, lampak altalaban nagyon alap,egyszinu vagy ketszinu, es nem harsany. De a tobbi lehet brutal szinnel feldobva.
Nalam citromsarga van a nappaliban. Szinte csak par parna olyan szinu, nagyon jo az osszkepp.
Ha mar a lampak, szonyeg is az a szin lenne, nagyon eroltetette tenne. Na, ez mindenbol a sargat kereste a boltokban, mondhatnak.
A
A kerdesedre is valaszolok:
nekem az mar tul sok, es regen volt ez a ket szin parositva, es ilyen modon.
Nekrm kaoszos, nincs meg a nyugalmat ado alap, valami ilyen, valami olyan szinu.
Lehet tobbszinu, vidam a szobad, de mondjuk maradjon meg a kiegeszitok szintjen, es a falat mar ne fesd szinesre.
Vagy lehet egy fal szines, de semmikepp nem az osszes, ES ez esetben csak par kiegeszito legyen szines.
5eve epitkeztunk. a haloszoba egyik falat feltuno szinure festettem, a tobbi maradt 'majdnem feher' (szurkes-barnas arnyalat, meleg szin. Emelle szines egyszinu, szinten feltuno parnakat, sotetito fuggonyt vettem.
Azota a lakberendezesben jol kimuveltem magamat. A feltuno szinu fal helyett egy meno, egeszfalas, de posztertapetat tettem. Ez melle nagyon jok voltak mar a feltuno szinu, egyszinu parnaim. Inkabb az anyagokkal jatszottam.
Szoval az en stilusom a semlegesebb alap (butorok, fuggony, falszin) feldobva egy brutal posztertapetaval (ma nagyon felkapott, eszmeletlenek vannak), plusz par szinben visszakoszono keppel es parnaval.
A gyerekszobaban egy sotetkek alapon feher jegesmacis tapeta van, nagyon utos, kontrasztos. Hozza mar jol mutatnak a puderrozsaszin kiegeszitok. A tapetaval osszhangban csak egy kenyelmes modern fotelt tettem kek,barsony anyaggal athuzatva.
Ebben teljesen igazad van, egyetértek.
Csak gondoltam, ha mindenképp most javítok meg felújítok, akkor ugyan nem a fogyasztói társadalom eszméjét követem, de mégis vásárolok.
Csak míg ez a pasztelldömping engem lehangol, az élénk szinek energiát adnak.
Sokáig laktam olyan lakásban, ahol minden fal hófehér volt. Nem volt kórházhatása mert telepakoltam a falakat, de egy életre megutáltam.
Ilyen színű, és mivel nálam is fehér csempe van elég magasan, jól néz ki. Szerintem. Persze nem mindenkinek tetszik, de ki nem sz.rja le😁
Olyanra alakítsd a lakásodat, amiben jól érzed magad.
Hogy jól érzi-e benne magát más, azt a személyiséged határozza meg.
Elég butyuta, aki a színeket nézi és nem azt, amit ki tud hozni belőle.
Úgyis át kell festeni. A műszaki állapot a lényeg, a főfalak hol futnak, mennyire lehet alakítani stb.
Maradj is az első lépésnél! 😊
Ami engem illet, nálam a falak, a függönyök csak fehérek lehetnek; ahhoz bármikor, bármilyen kiegészítő illik. S hogy ne legyen kórházfeeling, a nyílászárók sötétbarnák.(Egy mintás tapétájú szobában úgy érzem, megfulladok.)
Első lépésben: tudom, hogy egyéni ízlés kérdése, ki hogyan rendezi be és festi ki a lakását.
Mégis érdekelne a véleményetek: mennyire gáz, ha én annak ellenére, hogy már nem "divatos" maradnék az élénk, neo jellegű színeknél?
Ugye most a legmenőbb a full pasztell, fehér, szürke, törtrózsaszín vintage. De számomra ez olyan egyhangú, álmosító, nincs benne semmi élet. Szeretem, ha egy lakás vidám-világos-színes, élettel teli.
Pl az egyik szobában a falakat sárgára festettet, nem annyira élénk, inkább vanília vagy napsárga. Ehhez neonzöld (vagy almazöld, kivizöld-ki hogy nevezi) kiegészítőket választottam, úgy mint kispárna, pokróc a kanapé elé, kaspók. A sárga-zöld teljesen jó hangulatot varázsol. Emellé most szeretnék néhány élénk neonpink kiegészítőt is, pl lámpa, képkeret, kispárna.
Nem lesz ettől olyan régimódian snassz az egész? (a régimódira úgy gondolnék itt, mint pl a 90-es évek hangulata)
Ha az ember haladni akar a korral, a divattal, akkor kénytelen változtatni?
További ajánlott fórumok:
- Hány fok van jelenleg a lakásodban? :)
- Nálatok hány fok van a lakásban?
- Hány fok van nálatok a lakásban? És odakint?
- Macska a lakásban
- Vannak olyanok akik a házastársukkal közös lakásba találkoznak a szeretőjükkel?Ez mennyire gyakori szerintetek?
- Ha vettünk egy lakást, de olyan sok a hitel, hogy nem bírjuk fizetni, mit lehet tenni?