Nem tudom mi a szokás, mikor és mennyit szoktak adni a dokinak műtétkor? (tudásbázis)
Volt dolgom egy két dokival aki tényleg becsületes. De aki nem maszek és kórházban meló azt várja legyen vége a napnak. Tisztelet a kivételnek.
Azért írtam oda hogy tisztelet a kivételnek. Nem pedig vitát akartam nyitni
Akkor én is leírom mert még a végén csak az orvosok dolgoznak ebben a világban..
Mezőgazdaságban meló havi szinten 250-280órát... A leggyengébb hónap ennyi... Ha hajtás van 320órákat meló. Tehát éves szinten dupla annyit mint lehetne.
Valmint egy orvost sem láttam még trabanttal járni.
Lehet bennem van a hiba.. De én sem kapok azért pluszt mert elvégzem a növényen a bevizsgálást hogy az ember ne dobja fel a pacskert... Még annyit hogy én is csak 12 órát melózhatnék max és 8 órában van leigazolva... Keresek is a 250-280 órával 100-110ezer ft ...
Megint egy jó téma ami kifogyhatatlan szavakból.
Volt dolgom egy két dokival aki tényleg becsületes. De aki nem maszek és kórházban meló azt várja legyen vége a napnak. Tisztelet a kivételnek.
Aki nem akarja szívből csinálni a szakmát ne tegye mert a többi orvost bőgeti le.
Sok kontár van az tutti . Bementem vakbél gyanúval csak tapogattak hazaküldtek másnap vissza megint akkor már újabb doki az mondta vesekő vesehomok. Ez ment pár napig. Elmentem a házidokihoz ünnepek után rám nézett nincs magának baja csak egy ragaszkodó vírus meg egy kis pánik... És igaza lett
Nem, ők pont nem, mert azon orvosok akiknek van magánrendelésük sosem nyomorognak, de abban igaza van az egyik válaszolónak, hoyg nem véletlen mennek el külföldre...
A közvetlen szomszédom egy kedves baráti házaspárunk egyikük sebész másikuk altatós orvos és egyikük sem kap sose plusz lóvét, az altatós egyáltalán nem kapott még sose, a sebész ő néha igen de mivel traumán van ezért közvetlen hozzá kerülnek de mire a hozzátartozókhoz jut a dolog már a sebészek foglalkoznak vele szóval a pénzt nem ő kapja hanem aki az ő keze munkáját veszi át, és nagyon vicces mert ketten nem keresnek 300at!!!!!!Valami 220 vagy 250 a bruttójuk!!!!!!!!
Szar dokit választottál.
Anyám is kifizetett egy valag pénzt egy mocsoknak és majdnem meghalt, elment egy másikhoz aki nem fogadott el semmit és azóta rendben van.Pedig mind2 orvos a hely a másik meg a legközelebbi város(meyei) kórházának osztályvezető főorvosa. Az egyik leszarta és eltette a pénzt a másik meg el se fogadta.
Én igenis ragaszkodom egy adott orvoshoz, eszem ágábvan sem jutna ugy felvágatni a hasam, hogy csinálja az aki épp ott van. Megmondom őszintén nem hiszem el , hoyg vannak akik ilyen bátrak...Ez nem egy szülés. Mikor szülni mentem nem volt dokim, végig sztkba jártam, megvan a gyerek és énis.De egy műtétnél hát azért nem tudom.
Igenis ragaszkodom a saját orvosomhoz, mert őt ismerem, nyilván azért járok hozzá mert őt válaszottam valami alapján.
Nem sebész műt, hanem nőgyógyász szóval már itt nem stimmel amit irsz, az meg amit irtűl, hogy van akit zööldfülő van akit brilliáns fog műteni... hát tudod egy életem van, igenis műtsön a brilliáns még akkor is plusz pénzbe kerül azon felül, hogy fizetem a tb-t minthogy épp rajtam tanulja meg a dolgát.
Nem veszekedni akartam senkivel, de nem értem mi ez a nagy ellenzés itt.
Sajnáljátok az orvosoktól a pénzt amit keservesen megkkerestek, mert nehogy már ő jobban éljen mint ti, pedig lehet tőle függ az életetek.
Basszus.Több is veszett mohácsnál mint 20-30 ezret odaadni egy dokinak aki épp felvagdos. Én nem sajnálom tőle.
És egyébként meg pont egy olyan dokihoz járok aki sztem épp ugy szuperül végzi a dolgát pénzzel és análkül is, épp ezért hiszem, hogy jó orvos, és nem is kér pénzt majd szerintem, de én ugy érzem megédemli.
Add oda.
Csak azok élik túl, akik előre fizetnek zsebbe.
Magánkórházban van tarifa, számlát kapsz az összegről.
Állami kórházban a tb-d finanszírozza a műtétet. Ott mindegy, mi a mellékállása.
Nem azon fog múlni a műtét siker, hogy adsz-e utólag valamit vagy sem.
Ha mindenáron fizethetnéked van, akkor menj magánklinikára.
bennem is felmerült pl hogy ha most szülök és mi van ha ugyanaz a doki jön be, és ugyanaz az ápoló segít előtte, és mi van ha megismer, és emlékszik majd rám hogy nem adtam...
de úgy vagyok vele hogy saját magát jellemzi ha másképp bánik velem most majd ezért,és számoljon el ő a lelkiismeretével majd...
a mai világban nem hiszem hogy az ember megengedheti magának ezeket a pénzeket, nah meg úgy vagyok vele h én ugyan nem de a páciensei 90%-a ad...majd él abból:P
Utána fizeted a 6 ezret, nem?
Nem értem, mit nem tudsz elrendezni agyban?
További ajánlott fórumok:
- Miert szokták azt mondani, hogy az anya-gyermek közötti kötődés kialakulasahoz fontos, hogy az anya természetes úton szülje meg gyermekét...
- A férjetekre, párotokra szoktak hajtani a nők?
- Mennyi ideig szoktak gyászolni? (Fekete ruhát viselni) Vagy meddig illik?
- Akik gyermeket vállalnak, szoktak arra gondolni, hogy milyen "jót" tesznek ezzel?
- Laparoscopia, histeroscopia után mennyit szoktak adni a dokinak Szegeden?
- Mit szokás vinni akkor, ha valaki bemutatja a szüleit a párja szüleinek? Szoktak ilyenkor vinni valamit?