Tudna valaki az alábbi ügyben segíteni, aki beszél németül? (tudásbázis)
Csak azok számára, akik esetleg követik:
Érkezett válasz, de még nem érdemi.
Én a Magyar Külügy odakinti Képviseletét keresném meg.
Küldj e-mailt oda nekik, leírod hogy mi a gond, személyes adatokat, kórház címét, és hogy mire lenne szükség itthon és mi célból... írd meg nekik az itthoni címet, a saját telefonodat, stb. Szerintem ez a legbiztosabb, de egy próbát megér.
Sziasztok!
Mielőtt leírnám a segítség kérésem okát,elöször leírom milyen helyzet idézte elő végső elkeseredésem, ami miatt hozzátok kell forduljak.
5 hónappal ezelőtt csörgött a telefonom, hogy édesanyám valahol Németországban kórházba került. Pontosítom a dátumot:május 20-án került be egy számunkra ismeretlen helyen lévő kórházba. Az akkori párja nem volt hajlandó semmilyen formában segítségünkre lenni, hogy megtaláljuk őt. Különböző nagykövetségek, a vöröskereszt és a rendőrség bevonásával próbáltuk megtalálni. 22-én délután 5 órakor végre sikerült. Sajnos addigra már nagyon rossz állapotban volt. 23-án egy életmentő műtétet kellett végrehajtaniuk rajta, a túlélés esélyét ezáltal növelve. Sajnos a műtét után fél órával feladta a küzdelmet. Keringése összeomlott, elvesztettük őt! 😭😭 A holtest Magyarországra való hozatala is igen bonyolult volt,külön megnehezítette a dolgot, hogy nem tudok németül. Ezért itthonról a kórházzal sem tudtam felvenni a kapcsolatot. Ehhez kapcsolódik a kérésem is. Amikor a temetkezési vállalkozó édesanyám holttestéért kiment Németországba, hogy hazahozza (itt megjegyezném ő sem tud németül), kapott ott papírokat. Csupán a halotti bizonyítvány,halotti anyakönyvi kivonat, a szállítással kapcsolatos útvonalterv részletes leírása és az engedélyek voltak a mappában amit nekem átadott. Ebben nem szerepelt a kórházi zárójelentés. Amit a mai napig nem kaptunk ki a kórháztól. A kórház az általam küldött emailekre nem válaszol. A zárójelentésre szükségem lenne! Felhívni nem tudom őket, ahogy említettem nem tudok németül. Tudnátok nekem ebben segíteni kihez fordulhatnék ezügyben???? Aki itt a közelemben tud-beszél németül az viszont felhívni nem szeretné a nevemben a kórházat. Nagyon megköszönném és iszonyú hálás lennék, ha bárki érdemleges információval tudna szolgálni nekem. Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Adóbevallás javítása ügyben tud valaki segíteni?
- Önadózóktól szeretenék kérdezni, az idén küldtem az első adóbevallásomat...az alábbiakban tud valaki segíteni?
- Két hónap alatt németül szeretnék beszélni, tud valaki segíteni?
- Nemrég költöztem Magyarországra, és lakcímet szeretnék létesíteni. Tudna valaki segíteni, hogy írjam meg a kérelmet ez ügyben?
- Az alábbi képek alapján mi baja lehet a fikuszaimnak? Hogy tudnék segíteni rajtuk?
- Tárgykeresős online játékot keresek, de németül. Tudnátok segíteni?