Nem tudja valaki, mi ez a kitörlünk az iwiwről körlevél? (beszélgetés)
420 ezer becsapós e-mail óránként
Megdöbbentő mennyiségű becsapós e-mail születik nap, mint nap. Egy angol biztonsági cég szerint jobban tennénk, ha óvatosabban bánnánk adatainkkal.
nyest.hu|2010. június 18.||nyomtatás
Egy bankkártya-biztonságra szakosodott cég kimutatása szerint a tavalyi évben óránként 420 ezer becsapós e-mailt küldtek az Egyesült Királyságban – írja a shopsafe.co.uk. A CPP beszámolója elbizonytalaníthatja azokat a felhasználókat, akik eddig bíztak abban, hogy adataik biztonságban maradnak online vásárlásaik során. Csak az elmúlt 12 hónapban 3,7 milliárd phising-támadást intéztek szigetországi felhasználók ellen, ez pedig a rászedetteknek átlagosan 285 fontjába (közel százezer forint) került.
A 2007 megkérdezett szigetországi felhasználó 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy kaptak már olyan banki üzenetet, ami teljesen legitimnek tűnt – ez tűnik a leggyakoribb csalástípusnak. A másik divatos műfaj a „lottónyereményről”, nyereménysorsolásról tájékoztató e-maileké volt.
A CPP megállapítása szerint a közösségi oldalak népszerűségével a felhasználók sebezhetősége is növekszik. A megkérdezettek egyötöde számolt be ugyanis arról, hogy kaptak már hamisnak bizonyuló Facebook-üzenetet „családtagtól” vagy „baráttól”.
A CPP csalásokra szakosodott szakértője, Nicole Sanders elmondta, hogy naponta bukkannak fel újabb és újabb módszerek, a vásárlók pedig időnként annyira könnyelműen bánnak adataikkal, hogy könnyen áldozatul eshetnek.
A cég szerint a felhasználóknak fontos lenne betartaniuk néhány alapvető játékszabályt: például érdemes meggyőződniük arról, hogy amikor online vásárlásaik során bankkártya- adataik megadására készülnek, az oldal webcímében minden esetben jelen legyen a „https” karaktersorozat. Érdemes olyan biztonsági megoldásokat is használni az elektronikus levelezésben, ami szűri a phising és spam leveleket.
Fontos azt is átgondolni, hogy az egyes lapokon kért információk valóban szükségesek-e egy adott tranzakcióhoz – a bűnözőknek ugyanis időnként meglepően kevés személyes információ is elegendő ahhoz, hogy a felhasználó személyi adataival visszaélve bűncselekményeket kövessenek el.
De, én tudom, mi ez.
Nulla, zéró, semmi, origó.
Ha az iwiw üzen, akkor rendszerüzenetben látod!!!!
Ez pépes agyúak játéka.
én is kaptam már vagy 10 et...el sem olvastam, töröltem. amúgy sem érdekelne ha megszünne az iwiw:D.
nekem mind1. ha üzit kapok, belépek, amúgy meg havi 3-4 alkalommal. nagy veszteség...
Ezt írta a gépház:
"Ismét keringenek az üzenetek közt hamis körlevelek, lánclevelek az iWiW-vel kapcsolatban. Itt szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy soha nem küldünk körlevelet, a hivatalos kommunikáció csak itt, a Gépház üzen ablakban folyik. Kérjük, hogy ezeket az üzeneteket NE továbbítsátok!"
igen nem foglalkoztam vele
ZTöröljenek ha nem tetszem van másik oldal ahol lehet barátokra lelni :)
Én kaptam de töröltem is :)
Valaki igen unatkozhatott
Kimásoltam:
Sziasztok!
Ismét keringenek az üzenetek közt hamis körlevelek, lánclevelek az iWiW-vel kapcsolatban. Itt szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy soha nem küldünk körlevelet, a hivatalos kommunikáció csak itt, a Gépház üzen ablakban folyik. Kérjük, hogy ezeket az üzeneteket NE továbbítsátok!
GH
SZia!!
Nem kell tovább küldened.A gépházba figyelmeztetnek hogy az iwiw nem küld semmi ilyen körlevelet!!
Lépj be, és nézd meg a gépházat!
Ott van, hogy egy idióta levél kering, és az iwiw nem üzenget így a felhasználóknak, csak a gépház ablakban!!!!
ugye?
biztos ők nem küldték tovább
LOL
Az iwiw kezdő oldalán írták ahol a gépház üzenetei olvashatók:
Sziasztok!
Ismét keringenek az üzenetek közt hamis körlevelek, lánclevelek az iWiW-vel kapcsolatban. Itt szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy soha nem küldünk körlevelet, a hivatalos kommunikáció csak itt, a Gépház üzen ablakban folyik. Kérjük, hogy ezeket az üzeneteket NE továbbítsátok!
GH.