Nem megy le... (beszélgetés)
Dicséretes!🙂
Én is sokszor készítek olyan ételt amiben rezisztens keményítő van.
Vagyis főzöl számukra és ugyan azt eszed te is? De miért kenyérrel? Miért tele tányérral? Miért kettővel?😉
Szerintem nem diétákat kell tartani, hanem mértéket.
Ha a mértéktartás nem hoz eredményt, akkor egy kivizsgálás, hogy mi lehet az ok.
Nem minden anyuka rendelkezik kötelezően súlyfelesleggel.
Ha egyszerű lenne, nem lenne szükség obezitológusra.
Dr. Tóth szerint nem lefogyni nehéz, hanem megtartani a súlyt.
Mostanában rákaptam a császárszalonnára. Máshoz nem eszem kenyeret, de ez viszont "megkívánja".:) + cseresznyepaprika, ami az orromat is tisztítja.
A titok szerintem a mértékben van.
Én a ketogén életmóddal, sporttal és időszakos böjttel és heti 3 edzéssel, sok-sok gyaloglással értem el és tartom a súlyomat, 47 vagyok.
13.00 - 20.00 között eszem, ezen az időszakon kívül tiszta víz. Illetve amivel elrontom, az a kávé. Mivel azonban nem betegség miatt ketózom, nem okoz gondot.
Hallgasd Lakatos Pétert, szuper podcastja van, klassz szakértőkkel beszélget. Már az ingyenes anyagokból is rengeteget lehet tanulni. Van egy Kortalanul csoportja, ott vannak fizetős turnusai, egyre befizettem tavaly. Nagyon sokat tanultam.
Lehet, hogy tévhit, de az én kis egyszerű férfi logikám azt gondolja, ha valamit nap közben eszel, azt az energiamennyiséget felhasználja az emberi szervezet. Ha viszont este eszel, és utána leülsz, -mondjuk- olvasni, nincs szükség annyi energiára mint napközben, tehát elraktározódik.
És meg egy ellenvélemény: Nem hiszem, hogy egyenrangú lenne az, ha reggel viszel be egy napi energiamennyiséget, vagy este. Mert ugye azt mondtad, hogy mindegy, hogy mikor eszel.....
ez egy általános tévhit ;)
tényleg tökmindegy mikor eszel. Sőt még az is mindegy mit a fogyás szempontjából ( a hízésából is)
azért nem midnegy mit eszel, mert nem mindennel viszel be elég nyomelemet, vitamint stb.
És a saját elalvásod előtt közvetlen nem érdemes enni, mert az emberek egy jórésze rosszabbul alszik, ha közvetlen elalvás előtt nagy adag kaját eszik. De ez egy -fél óra időtartam alvás előtt.
Nagyon sok kutatás volt már ezekben a témákban. az energiaegyensuly a lényeg, a többi bullsit. Ha 50 kilós akarsz lenni, akkor ennyit kell enned, amivel a te szervezeted 50 kilót tud fenntartani, és akkor mindenképp anyi leszel. midegy mikor és mit eszel
fontosak a kilók? épits izmot, lehet még jön is fel, mégis tónusosabb, véknyabb leszel.
a mérleget meg kidobni a francba
az este hat utánon kívül egyetértek.
igazából mindegy mikor eszel, ha rendben van mondjuk heti szinten az energiamérleged. Mégcsak nem si a napit érdemes nézni.
Hölgyek, a titok a mozgás. Minden este fél óra séta csodákat tesz. Lehet egy picit (csak pár métert) kocogni séta közben. Ha rendszeressé válik, akkor az élet része lesz. Ha rááll a szervezet, hiányozni fog.
Én nem vagyok híve a gyógyszereknek, egyik sem csodaszer. Nem vagyok híve az otthoni tornának, előbb-utóbb jönnek a kifogások. Persze, ha valakiben van affinitás, akkor el lehet járni úszni, futni, kerékpározni (nem szobakerékpáron!). A rendszeresség a lényeg.
Ja és este hat után semmi nasi, semmi vacsi. Ilyenkor inni kell. Nem alkoholt, vizet. :-)
És a legfontosabb a türelem. Az emberi szervezet nem úgy működik, hogy varázsütésre átalakul. Türelem nélkül nem fog menni.
Egyedül elek mint az ujjam...
Nincsenek sajät gyerekeim.