Nem használ evőeszközt (beszélgetős fórum)
Ne parázz! Igaza van a védőnőnek, és mindenkinek, aki azt mondja, hogy majd kinövi. A kicsik, amíg nincsenek elrontva, pontosan tudják, mi a jó nekik.
A nagyobbik fiam iszonyat rossz evő volt. Keveset evett, azt is lassan, nyammogva (pont, mint az anyja). Szenvedtem vele, ahogy annak idején velem is szenvedtek. Felesleges volt. A második fiam pont az ellentettje lett. Hú, de boldog voltam, hogy nem győzöm etetni. Eredmény: a nagyfiam szálkás, sportos, 70 kg körüli, a kisebbik kb. 150 kilós túlsúlyos, pedig évek óta rendszeresen jár edzésre. Kövér gyerekből jó eséllyel kövér felnőtt lesz. Arra mi szükség?
Szabad szomorúnak lenned,Anya vagy:).A gyermekeknek jó az
antennájuk.Két egyforma gyermek nincs.
Jajj de cukik❤Köszönöm hogy láthattam🙂
Nagyon remélem hogy nálunk is változik a helyzet!
Mindig oda készítem neki.De eldobálja vagy ha mutatom neki hogyan kell vagy épp etetni akarom vele akkor inkább nem eszik.
Már a kezdetektől odaadtam neki a kanalat próbálkozott is ügyes volt. Aztán 15 hónapos korában elkezdte hogy alig fogadott el ételt.Ha evett is akkor is csak olyat amit egyedül kézzel lehet enni.Véďőnő orvos csak annyit mondott hogy majd kinővi.Meg amire óvodába megy megtanulja. Nos nekem nem úgy tűnik.Sok tippet kaptam itt remélem valamelyikkel sikerül rávennem az evésre és a kanalazásra.
Az én lányom jó evő volt mindig,de ha épp makacskodott és etetnem kellett,akkor csak úgy evett,ha a kanállal úgy közelítettem,hogy mondtam:itt jön a repülő,nyisd ki a hangárajtót.
Baromi nehéz.
Ne görcsölj rá, és ne erőltesd, annál rosszabb. Rakd ki neki a kanalat/villát, és lássa, hogy ti azzal esztek.
Mikor adtál először evőeszközt a kezébe?
Remélem így lesz!
Én lennék a legboldogabb.
Köszönöm a tippet!
Próbálj ilyen mesefigurás étkezőszetteket.
Lehet közben beszélgetni, mesét kitalálni, elterelni a figyelmét arról, hogy most valójában eszik.
Nem szabad erőltetni,ha éhes lesz eszik.A villa még
mellőzhető.Válasszon Ő magának kanalat, a mesefigurák
is kedveltek.Nem könnyű elviselni,vigasztalódj,hogy
kinövi.
És amiket általában minden gyerek szeret:joghurt, sültkrumpli, rántotthusi?
Esetleg játékos evés?
Verseny, ki mennyit tud a villára szúrni?
Csak ötletetek!
Hát nagyon elvagyok már keseredve az biztos😔
Hálás köszönet a tanácsokért!!!
Kicsit korán próbál téged irányítani.
Tudom, hogy dühítő és elkeserítő, de valahogy próbáld rávenni.
Mutass meséket, ahol evőeszközzel esznek.
Találj ki történeteket.
Próbálkoztam de akkor meg 2 napig nem evett. Az a baj hogy hiába mutatom neki eldobja a kanalat és kezdi a hisztit.
De köszönöm és próbálkozni fogok!!!
Ne hagyd!
Levest, hogy eszik?
Lassan két éves, igenis egyen evőeszközzel, még ha több is lesz az asztal alatt.
Kicsit legyél szigorúbb!
További ajánlott fórumok:
- Mit szólsz, ha a testvéred a saját evőeszközével a gyereked tányérjába nyúlkál?
- Van olyan bolt Budapesten, ahol balkezeseknek való evőeszközt árulnak?
- Van valakinek SOLINGEN evőeszköz készlete? Tapasztalatok? Vegyek?
- Penész a konyhában, bőrbútoron, konyhaszekrényben, fa evőeszközön, falon. Mit lehet tenni?
- Réginek látszó (megszürkült) evőeszközöket mivel lehetne újra széppé varázsolni?
- A dédi evőeszköz készlete elszíneződött, miért és hogy lehet rendbe tenni?