Nem értem, hogy a saját hazánkban miért nekünk kell idegen... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Der Deutschlehrer trägt vor: "Ich gehe, du gehst, er geht, wir gehen, ihr geht, sie gehen.
Hansi, kannst du mir sagen, was das bedeutet?"
"Tja, Ich würde sagen, alle sind weg!"
Azért nekem is csak a nagy szám van....
Minden nyelvtanuláshoz szorgalom is kell, de a szorgalom szó nekem idegen szó...
Rém lusta vagyok mindenben.
Az a szerencsém, hogy jó a hallásom, ha egyszer hallok valamit az meg is ragad bennem.
nekem az első idegen nyelv az angol volt, azt azért pici szorgalommal tanultam.
De amúgy nem érek én egy fabatkát sem.
Még szép. Kiraktuk volna őket az erdő szélén 😜
Már rég nem zenél egyik sem, az érthető, a sportot megszerették. Majd mehetnek bölcsész szakra hobbiból. Szerencsére egyik sem vágyik rá.
Volt kaffogás, naná. Most, hogy 20 éves baromi hálás, hogy nem hagytuk, hogy ellógja. A franciát ugye ajándékba kapták, a lányom angolból már megszerezte a felső fokút, a németet erre a nyárra tervezi. Ráérzett, hogy milyen az, amikor a világ minden táján vannak kapcsolataid, és egy olyan belvárosi étteremben dolgozik heti pár órát, ahol nagyra értékelik, hogy a magyaron kívül három nyelven kommunikál.
A fiam kevésbé lett nyelvtanulás fan, de az angollal jól halad, még csak 16, de már tudja, hogy Dániában akar egyetemre járni, ő most azért hajt.
Nem kell megszólalnod.
Mosolyogj.
Szét tárod a kezeidet és elballagsz.
Ne törődj vele mit gondolnak rólad.
A brit angolért qrvara nem irigyellek.
Rég voltam kint, akkor még talán jobban is értettem, beszéltem az angolt mint most, de ha hozzám szólt egy brit angol eskü hirtelen abban is elbizonytalanodtam hogy egyáltalán angolul beszél-e hozzám.
Van egy kollégám aki Londonban volt angol tanár, az emailjeit imádom olvasni, de megérteni a beszédét hatalmas figyelmet igényel tőlem, ezzel ahogy észreveszem nem vagyok egyedül, az olasz partnerek már kérték hogy ha lehet kizárólag írásban kommunikáljanak.
Épp külföldön vagyok és már többen visszakérdeztek, hogy francia vagyok-e, mert hogy az akcentusom az... csak bedugult az orrom válaszoltam. Ezen szakadnak a röhögéstől a népek, de amúgy nem vicces, valamit kezdenem kell az angolommal mert e szerint brutálisan hanyatlik a tudásom 😕
Nalunk regen a karacsonyi vacsinal 4 nyelv volt, meg 2 bejott.
De probaltunk magyarul maradni, mert a nagyszuleim nem beszeltek mas nyelven.
Nem vagyok magabiztos megszólalni. Inkább csak ilyen egyszerű mondatokat használok ha rohadtul muszáj és érzem, hogy szarban vagyok. 😂
Márpedig az összes boltban én vásároltam. Pékségben égtem, mint a rongy. 😄
Nem akartam csak úgy odavágni, hogy: 1 ilyen 1 olyan…úgyhogy próbáltam szépen kérni.
Bárcsak tudnék folyékonyan beszélni angolul. Ha azt tudod, már nem vagy elveszve. Sehol!
Mit szegyenloskodsz. Te?
Nekem fel nem ismerhetetlenul recseg az r better.
Arrol meg beszelni muszaj
További ajánlott fórumok:
- Tudnátok írni hazánkban is kapható étvágycsökkentő gyógyszert?
- Gyógy-és termálfürdők hazánkban
- Miért jó nekünk kismamáknak (gyesen/gyeden lévőknek) a START PLUSZ KÁRTYA? Olvastam róla a neten, de nem értem. :(
- Tudnátok nekem abban segíteni, hogy hol találok statisztikai adatokat a drogfogyasztásról hazánkban?
- Távmunka, távmunkaházban dolgozik valaki? Miért nem működik ez kis hazánkban?
- Japánt hazánkban HÁNYAN kedvelhetik? Ilyen helyszín létesítése vonzana lányokat/nőket és fiúkat/férfiakat? Lennének látogatók?