Miért jó nekünk kismamáknak (gyesen/gyeden lévőknek) a START PLUSZ KÁRTYA? Olvastam róla a neten, de nem értem. :( (tudásbázis)
Én éppen most intézem, gyes után nem vettek vissza, aztán munkanélküli lettem az most telt le, és azt hogy van Start kártyám beírom az önéletrajzba is. Így két ugyan olyan képpeségű ember közül nekem lesz nagyobb esélyem, mert utánam a munkáltatónak nem kell
-32%-os járulékot fizetni, csak 15-öt, az első éveben, a másodikban 25-öt
- teljes egészügyi hozzájárulás alóli mentessége is lesz.
Ez nem csak a gyed/gyes-en lévőknek van. ez van a munaknélkülieknél is.
Én szülés után nem tudtam visszamenni dolgozni, mert a cégem nem vett vissza! Elmentem munkanélkülire és ott mondták ezt a kártyát.
Mindenféle képpen a munkába állás elött kell kikérni.
Igen én is ezt olastam, de én azt nem értem, hogy nekem volt/van egy munkahelyem ahonnan eljöttem szülni, na most a főnököm pontosan nem tudom, hogy ilyenkor gyed alatt fizet-e valamit utánnam. És ha csináltatok egy ilyen kártyát akkor neki ezt nem kell fizetnie?
Illetve azt se értem mi az hogy munkát keresek és leendő munkáltatóm?
Hát én nem keresek munkát, én ugyan oda akarok vissza menni ahonnan eljöttem. És elvileg vissza is vesznek.
Szóval tökre nem értem hogy ez minek?!
További ajánlott fórumok:
- Kismama klub, nemcsak kismamáknak
- Ha Gyesen/Gyeden lévő kismama terhes lesz, és a Gyes vagy Gyed ideje alatt szül, milyen járulékokban részesül az utolsó szülést követően?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Influenza elleni védőoltás kismamáknak
- Mit tilos enni a kismamáknak?
- Mi annak a gyógyszernek a neve, amit depressziós kismamáknak adnak, hogy elapasszák a tejet?