Nem bírom ezt sokáig (beszélgetés)
Bár nem teljesen tartozik ide, de mivel a fiú Veletek lakik, úgy érzem, mégis.
Az apa alkalmazottja a fia ? Fizeti a járulékokat utána ? Kap rendes fizetést ? A srác hozzájárul a lakhatásához, a rezsihez, kajához ? Netán a háztartásban is tesz-vesz ?
Azért kérdezem, mert Te ki vagy szolgáltatva anyagilag, boltba se mehetsz, stb.
Még az is más helyzet lenne, ha a srác albérletben lakna, vagy bárhol máshol, és csak együtt dolgoznának.
Te eljársz dolgozni ? A kislányotok már iskolás ?
Nem leszek népszerű... 😂
Viszont! Tény, nem elfogadott az a viselkedés forma amit Veled szemben képvisel a párod! De!!!
Mivel egy percig sem voltál abban a helyzetben, amiben Ő, hogy milyen érzés az amikor évekig vágysz a gyermekedre, aki a másik szülő befolyása miatt nem lehet veled, vagy ellened neveli, és milyen érzés az amikor a gyermek akire oly sokáig vágytál, keres, szüksége van Rád, és igen, a csillagokat is lehoznád érte, neki. Persze a gyerek milyen, forog, sokszor amikor az érdekei úgy diktálják veled van vagy épp el fordul... Mert még nem tudja, hiába 20 éves, nem tudja milyen az igazi család modell, miként kell viselkedni, tisztelni sokszor, de hidd el, fel fog nőni ahhoz hogy tudja, értékelje azt hogy hova tartozik.
Ez Neked most nagyon nehéz és elhiszem hogy haragszol arra a gyerekre, mert úgy érzed csak kihasznal benneteket és még a párod is mellette áll...
Csak tedd fel magadnak a kérdést! Te mit tennél ha a Te gyermekeddel és Veled történne ez meg? Te nem tennél meg mindent hogy be potold az elmúlt éveket? Hogy boldoggá tedd?
Sajnos én ezt át éltem, nem vagyok rá büszke, és a mai napig szenvedek azoktól a bizonyos évektől.
Én nem fordultam a párom ellen, sőt! Ő maximálisan partner volt abban, ahogy a fiamhoz viszonyultam és viszonyulok. Ahogy Ő mondja, mindig zizegek ha jön a gyerek.. De persze hisz boldog vagyok és a legjobbat akarom neki akkor mikor eljön..
Neked is partnernek kellene lenned nem pedig "fújni" hogy az Ő gyereke fel borította az életeteket. Hisz az Ő gyereke, hozzá tartozik és úgy mond a "velejárója" amit Te vállaltál, amikor Őt választottad párodnak!
Segítsd és minden rendbe jön. 💝
A lényeg hogy úgy szólj hogy ő mindenképp nyugodt maradhasson, ez kulcsfontosságú.
Ja, most úgy beszélek mintha a gyerekemnek adnám az instrukciókat.😀 De tényleg szívből kívánom hogy rendeződjön a probléma.
Ha nem tanul a srác, dolgozik ? Vagy csak az apjával van ? Ő vállalkozó ? Ehhez nem kell semmilyen sulit végezni a 20 éves fiatalembernek ? Van szakmája egyéb területen ?
Régebben a gyámügy mindent elhitt az anyának ? Az apuka tett panaszt, hogy az anyja megveri a fiát, ha találkozik az apjával ?
A férjed 20 éves fia nem is látta az apját 7 éves korától ? És a férjed nem is kereste , csak fizette a családi pótlékot ? Nem hiányzott neki a kisfia ? Szülinapok, Karácsonyok, szünetek, stb.
Lehet, hogy már bánja, és pénzzel próbálja megvenni a fia szeretetét. Ez nagy hiba ! A srác kihasználja, és azt hiszi, ez már így lesz mindig, pláne, ha tönkremegy a házasságotok. Lehet, hogy az anyja szerényebb anyagi körülmények között nevelte, és most veti fel a pénz. De azt nem tudjuk, miért mentek szét a szülők, mit tett esetleg a férjed, hogy eltiltotta a fiát tőle a volt neje. Ehhez nem volt joga az anyának, de valamennyire ez szívtelenség is, hiszen minden gyereknek szüksége van az apjára is !
Én semeddig nem élnék így, hanem azonnal tisztáznék mindent a férjemmel, mit miért csinál azóta, hogy megjelent és hozzátok költözött a fia ! Utána hamarosan döntenék - a férjem további viselkedése alapján, hogy továbbra is együttélek-e vele !
Nem a két pasi lesz ennek a megoldója. Az már kiderült, hogy a férjed érzelmi intelligenciája nem nyaldossa az eget. A gyerek meg sértődött, az egész gyerekkorában apahiánya volt.
Bármilyen nehéz azt hiszem, én elbeszélgetnék a férjemmel, aztán úgy viselkednék, mintha mi sem történt volna. Élném az életemet a saját gyerekemmel, kedves lennék a férjemmel és a másik gyerekkel, de nem reagálnék a szemétkedéseikre. Ha férjed szerint te képtelen vagy bevásárolni, nyomd a kezébe a bevásárlólistát, aztán menj el a lányoddal fagyizni. Vagy ülj le körmöt lakkozni.
Ignoráld mindkettőt, tudom, hogy nehéz, de muszáj kiderítened, hogy mi az ördög történt.
Semmi köze a mártírsághoz. Az, hogy szeretettel fordulsz még egy ilyen vaddisznó üzemmódban lévő pasihoz, messze nem jelent megalázkodást. Azt jelenti, hogy szereted, és látod, hogy valami nagyon nincs rendben most vele, ha előzőleg nem ilyen volt.
Ezt a problémát ordítozással, fenyegetéssel, ultimátumokkal biztos nem lehet megoldani. Maximum ki lehet zsarolni egy normálisnak látszó viselkedést, ami alatt ugyanúgy dúlnak az indulatok.
Aztán ha nem megy, a legnagyobb szeretettel is búcsút lehet inteni. Van egy közös gyerekük, nem mindegy, hogy mit tanul kapcsolat kezelésről.
További ajánlott fórumok:
- Mit kell tenni a vágott virággal, hogy sokáig szép maradjon?
- Ti vennétek a 2 éves fiatoknak babakonyhát? Esetleg van jobb ötletetek, ami nem csupán 1 játék és sokáig lefoglalja:)?
- Szerintetek a lenti alapbetegségekkel van értelme fiatalon regisztrálni oltásra, vagy ezekkel is várhatok sokáig?
- Mit jelent ha a férfi beszélgetés közben sokáig a nő szemébe néz?
- Amikor bekapcsolom a gépem, miért "dolgozik" olyan sokáig?
- Normális, hogy ha kismama képét látom sokáig nézem?