Nem akar az exem kifizetni, mit tehetek? (tudásbázis)
Persze rizikó, elismerem de ha annyira kell a lakás és mindenképp szétválnak valamit lépni kell. Ha a pasi ott marad akkor neki ez igy kényelmes, talán nem is érdeke a ház eladás, a FI meg fő a levében mert nem tud lépni.
Nem tudom jogilag, hogy van, meghirdetheti-e a FI a házat egyedül és jöjjenek a vevők, aztán csak történik valami.
Ügyvéd mindenképpen kell az talán megtudja gyorsitani az egészet, ellenkező esetben valóba évekig elhúzódhat minden.
Szerintem nem.
Mert, ha nincs megegyezés, akkor évekig húzódik, ameddig pénzt kap az ingatlanból.
Aminek jelenleg még az összegét sem tudja.
Akkor kérd a közös tulajdon megszüntetését bírósági úton.
A tulajdoni hányad alapján jár mindenki része.
De ez nem megy egyik napról a másikra.
Először meg kell állapítani az ingatlan értékét és annak függvényében lehet kérni az arra jutó összeget.
Bánatpénzt, vagy bármit is csak akkor kérhet, ha van érvényes megállapodásuk, bírósági ítéletük és azt a másik fél nem teljesíti.
F.i leírásából úgy tűnik, hogy van egy közös házuk, amiből ő szeretne lépni és kéri a részét.
Nyilatkozott, hogy szeretne ott maradni? Mert ha nem, kifizetésről szó sincs. Kérheti azt is, hogy adjátok el az ingatlant és osztozzatok a pénzen.
Nem kötelezhető arra, hogy fizesse ki neked az ingatlan felét, és maradjon benne.
Kérhetsz utána bánatpénz vagy nem tudom hogyan nevezik. Hiszen azzal, hogy nem fizet ki időben kárt okoz neked.
Fordulj ügyvédhez!
Talán belekerül egy kis pénzbe, de fel tudja pörgetni a dolgokat.
Ha nem tudtok megegyezni, bíróságon kérheted a közös tulajdon megszüntetését.
Ez évekig is eltarthat.
Egy jó ügyvéddel beszéld át, itt kaphatsz tippeket, lehet valós is majd, amit írnak, de mindig adott esete válogatja, azért egy ügyvédi felszólítás hatásosabb, mint az itteni ötletelések.
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Mit tehet a vállakozó, ha nem akarják kifizetni?
- Gyes melletti 4 órás munkavégzésnél a régi szabadságaimat is 4 órával akarják kifizetni! Jogos ez így?!
- Édesanyámat kirúgták, de nem akarják kifizetni. Mi tehetünk?
- Volt már olyan, akinek nem akarták kifizetni a fizetését, vagy szabadságát?
- Képek, amiket nem akarok...az exem felrakta a netre...mit tehetek?
- Ha nem tudom kifizetni a vízdíjat, mit tehetek?