Nem ajánlott családtervezés (beszélgetés)
:)
Hát igen mert kicsit megijedtem tényleg és kiváncsi voltam véleményetekre
:)
NE haragudj, összekevertelek benneteket, mivel Te írtál többet a betegségedről,...aztán megnéztem az adatlapod, láttam a sok gólya jelet, és nem értettem :)
Én nem értem. :(
Évek óta van ez a problémád, de elfelejted a betanított gyógytornát. :( Pedig azt csinálni KELL.
Aztán ahelyett, hogy összírnád a kérdéseidet, és megkérdeznéd ezekről a saját kezelő orvosodat, illetve utána néznél, egy fórumra írsz ki kérdést, ahol azért gondolom kevés a szakember.
PErsze sajnálom, hogy ilyen problémáid vannak, de szerintem ezt nem itt kell megoldani.
semmiképpen ne vegyél dvd-t
csak egy jó!!! gyógytornászhoz menjél el
Köszike.Megyek mindenképp másik dokihoz
Mondjuk sajnos örököltem apám,nagyapám is így nézett ki külsőre:(
Lehet ha gyerek korban kezelnek mára sokkal jobb.Na de mindegy
Már az az igazság el felejtettem a torna gyakorlatokat vegyek egy gerinc torna DVD-t vagy megyek el gyógytornászhoz?
Ja és voltam még csontsürüség vizsgálaton ahol azt mondták fogy a kálcium a csontokból:(((
Háti kyphosis – domború hát
Alsó háti és ágyéki kifózis:
Ma már elég ritkán találkozunk ezzel az elváltozással. Kialakulása a gyermekkori hiányos táplálkozással hozható összefüggésbe. Ez az elváltozás az alsó háti vagy ágyéki csigolyáknál fejlődhet ki más néven angolkóros kifózisnak is hívják.
Kezelés
Erősíteni kell az alsó háti és ágyéki mély hátizmokat, a csípőhorpaszizmot, és az elülső combizmok közül azokat, amelyek a medencén erednek ( m. sartorius, m. rectus femoris). Itt lehet alkalmazni kifejezetten a lordotizáló gyakorlatokat.
A discopathia lényege:
csigolyák közti porckorong lelapulása, degenerációja
a teljesség legkisebb igénye nélkül másoltam ezeket be, mert a gugli a barátom.
Te is nyugodtan keresgélj a neten:)
Borzasztóan fontos lenne Neked a gyógytorna!!!!!!!!
Ezt írták nekem a röntgenre: ágyéki,gerinc szakaszon mérsékelt fokú " S " alakú kyphosis van,ív rések dorsal felfelé kissé szűkebbek kifejezetten az L.V-S.I csigolya között,VII-es nyakcsigolya processsus transversusa kissé megnyúlt.
Diagnózis:Kyphosis,Discopathis
Valaki megtudná mondani ez mit jeletn?:((
A doki azt mondta 30 évesen már nem lehet segíteni füzőt sem ajánl ezért mert már e csontosodtak vagy ki a csontok
napi otthoni tornával
gondolom megtanították a ottani gyakorlatokat
nem az észt akarom osztani, csak saját tapasztalatból beszélek
és fogalmad sincs róla, hogy még mennyire fog fájni később, ha nem teszel érte semmit
ezzel kapcsolatos porckopásokról,meg izületi gyulladásokról nem is mondok semmit
nem tudom hány éves vagy, de nem hiszem hogy késő lenne elkezdeni -persze nagyon komolyan véve- a gyógytornát
ha megerősödnek a gerincedet tartó izmok akkor nem hiszem hogy gond lenne egy terhesség
(nekem is elég nagy fokú a gerincferdülésem)
nekem is hasonlót mondtak a gerincferdülésemre,de
nem igazán érdekelt
nagyon sokat jártam gyógytornára sok-sok évig
a fiam már 23 éves és semmi bajom nem lett a terhességtől
persze azt nem tudom, hogy a Te gerincferdülésed milyen fokú
További ajánlott fórumok:
- Mennyi C vitamint ajánlott naponta a szervezetünkbe juttatni?
- Érdemes beadatni ajánlott oltásokat vagy csak a kötelezőket?
- 2 éves lett a kapcsolatunk.....mi legyen ezután? Családtervezés..házasság..stb:)
- PCOS és családtervezés
- Mit tudtok, Dr. Czeizel Endre vezetésével működő Genetikai és Családtervezési Tanácsadóban (Bp. XIV. , Bolgárkerék u.3. ) mit vizsgálnak?
- Járt már valaki közületek családterapeutánál?