Naptej vagy napolaj?! (beszélgetés)
Kerestem teszteket a napozószerekkel kapcsolatban,de csak több éveset találtam...
Miért nem lehet az összes legálisan kapható napozószert márkával,hatékonysággal megversenyeztetni!! Jobban tudna a vásárló választani Márka,faktor,ár,hatékonyság,szerint!!
Sziasztok!Kíváncsi vagyok valaki véleményére,tapasztalatára!! Naptej vagy napolaj vagy krém??? Mit vegyek?No meg a márka neve? Már a sarki kisboltban is árulnak napozó szereket,de aki nem jártas ezekben mit válasszon? Ez vagyok én..
Előző nyáron Horvát tengerparton nyaraltam a barátaimmal.Nem akartam flancolni,volt itthon Aloe-/Förszt/ bocs ha nem jól írom..magamra fújtam az összeset---le is égtem mint a pecsenyekacsa.Pedig 1 nagytudású Aloé-s esküdözött,nincs ennél jobb...Na most mit vegyek,hogy okosan barnúljak,és egészségesen/Búlgária 1 hét/
Igen, ezt írtam én is, de úgy láttam, nem igazán hiszik el, a faktorszám sokak szerint azt jelenti, hogy minél magasabb, annál jobban véd a leégéstől.
Pedig nem így van, belülről is kell támogatni napozás előtt a szervezetünket, bőrünket, pl. sok sárgarépa fogyasztásával.
Ami véd, az a titándioxid por, ill. olyan növényi finomítatlan olaj, ami nehezebben szívódik fel, csillogni fog a bőrünk a használata során, de ez jó, mert több sugarat tükröz vissza a bőr, ezáltal nagyobb fényvédelmet nyújt az olaj.
Sziasztok!
Naptej vagy napolaj teljesen mindegy!A lényeg az hogy mindenki tudja azt hogy bőre melyik csoportba tartozik, és ez alapján válasszon naptejet!A faktorszám azt mutatja meg hogy ki mennyi idővel többet tud tölteni a napon anélkül hogy a bőre károsodna!
Én 30 faktorosat használok mindig!!!!,függetlenül attól hogy barna vagyok!...és persze nem napozom 11-16 óra között!
Kismamablogról:
"A gyerekeket legalább 30-as faktorszámú gyermeknaptejjel kell kenni. Fontos tudni, hogy a 30-as naptej a napsugarak 96,7 százalékát szűri ki, az 50-es, pedig 98%-át, tehát nem sokkal többet, viszont ez utóbbiban több a kemikália."
Akit érdekel a napozószerek hatása a bőrre,
vagy tudni szeretné a veszélyes szerek listáját
látogasson el a következő oldalra,megéri elolvasni
Egyébként ezen a honlapon nagyon sok megdöbbentő
dologról olvashattok még, érdemes tanulmányozni
Jó böngészést kívánok!
Köszönöm mindenkinek aki irt!!!
"Vmivel" okosabb lettem,és remélem vmi jó krémet választok majd.Nivea és Garniert használtam.De sokan mondják,hogy a gyógyszertáriak jobbak.
A faktorszám azt mutatja meg, hogy használatával a bőr saját védelmi idejéhez képest (porcelánbőr esetén: 5-10 perc, világos bőrnél 10-20 perc, sötétebb bőrnél 15-25 perc, kreol bőrnél 20-30 perc) hányszor több idő tölthető napon a károsodás veszélye nélkül.
Pl. olyan bőrtípus esetén, amelynek 30 perc a saját védelmi ideje, 10 faktoros napozó használata mellett 30x10 percet, azaz 5 órát tölthetsz a napon viszonylagos biztonság mellett, tehát mindenképpen figyelembe kell venni a biztonságos napozási időszakot!
A faktorszám mértéke nem befolyásolja a D-vitamin felvételt.
Tehát a faktorszám nem azt jelenti, hogy minél magasabb, annál erősebb a védelem, hanem azt, hogy több időt tölthetsz a napon anélkül, hogy leégnél (károsodna a bőröd).
Persze azért azt be kell tartani, hogy kb. 11-3 h-ig ne süttessük magunkat a napon, mert lehet akármilyen fényvédő is rajtunk, bőrünk károsodik, leég, idővel hámlik és ami elkerülhetetlen: ráncosodik!
"Sajnos a napozószerek többet ártanak, mint használnak!"
Ezt kifejtenéd bővebben?
:)
pussz
Sziasztok!
Sajnos a napozószerek többet ártanak, mint használnak! Pl. Meggátolják a D vitamin képződését
a bőrben. Nagyon fontos, hogy napozószer nélkül is menjünk napra, persze nem déli 12-kor. Kb. fél óra elég ennyi idő alatt már több mint 10.000 NE D vitamin képződik, ezután jöhet a naptej!
Én Például rendszeresen szedek D vitamint napi 2500 NE dózisban, csak azon a napon nem veszem be amikor napozok. Sajnos ritkán van alkalmam napozni mivel egész nap dolgozom.
A D vitaminnal kapcsolatban bővebben olvashattok
Szendi Gábor Tények és tévhitek oldalán.
Én több mint két éve szedem a D vitamint a családom is és azóta senki nem volt beteg! Se egy megfázás se köhögés se influenza se herpesz ami előtte időnként meglátogatott.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, nagyon fontos
az egészségünk függ tőle!
Napsugaras szép nyarat mindenkinek!
Szia!
Nekünk a gyerekorvos mondta, h elég a 30 faktoros is, ugyanis az 50 faktoros csak 0,2%-kal véd jobban, mint a 30 faktoros (tehát szinte semmivel). A fontos, h UVB és UVA szűrő legyen benne.
Szóval ezt nem én találtam ki, a doki szerint így van...
Egyetértek!
Ha nincs alapszínetek, akkor a férjednek inkább 50-est vegyél, magadnak 25 vagy 30-ast.
Lehet kapni spray változatban is elég sokfélét, azokat könnyebb eloszlatni.
Jók a Garnierek és a Niveák is. De ha sok pénzt szánsz rá, akkor Vihyt vegyél.
Akkor, mi a kérdés?
Nyilván naptej.
Sziasztok!
Nemsokára indulunk nyaralni!!!
Gondolom sokan sokféle naptejet v. épp napolajat kiprobaltattok.Kinek melyik vált be?A párom fehér börű,így neki kell vagy 30-as faktoru,én rikán égek le,mert csak barnulok,de a mai UV Sugár miatt kell vagy 10faktoros.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek használható napolaj helyett étolaj?Nem lesz valamilyen káros hatása?
- Melyik a legjobb napolaj babának strandra?
- Szerettek napozni?Naptej, napolaj, krém, spray.Melyiket használjátok szivesen?
- Melyik naptej vagy napkrém nem okoz allergiás reakciót?
- Méregmentes napolaj? koffeines napolaj?
- A húgomnak nap allergiája van. A fényvédő krém helyett a naptej is jó, vagy valami más esetleg?